Taika Waititi chystá Star Wars s úplně novými postavami

16. 6. 2022 - 10:25 | Novinky | Adam Homola

Taika Waititi chystá Star Wars s úplně novými postavami zdroj: Foto: Disney

Oscarový scénárista a režisér Taika Waititi toho nechystá zrovna málo. Za chvíli bude mít v kinech novou marvelovku Thor: Láska jako hrom, ale jeden z jeho největších chystaných projektů je bezesporu nový film z univerza Star Wars.

A jak víme, Star Wars se v tom v posledních letech docela plácají. Pořád ne a ne najít nějaký nový, zajímavý směr. Filmy i seriály ke své škodě až příliš lpí na starých postavách, reáliích a nejsou schopny vykročit z dávno nastavených manitenelů. Jednoduše se nedokáží nikam významně posunout.

Důkazem toho je i na Disney+ právě běžící seriál Obi-Wan Kenobi, kde se o hlavní postavy vůbec nebojíte a v podstatě vám může být jedno, co se jim stane. Protože ono se jim nestane vůbec nic, neboť jde o postavy známé z filmů dějově se odehrávající po událostech seriálu. Jejich osud tak dobře znáte, v sázce není vůbec nic a nové postavy jsou v seriálu buď jen krátce, nebo vám na nich prostě tolik nezáleží. Vy tak v podstatě sledujete jen produkčně moc hezky zpracovanou výplň. Ta chutnat sice trochu může, ale rozhodně nezasytí.

zdroj: Disney

Tenhle nešvar by se ale nového filmy od Taiky Waititiho týkat neměl. Ten totiž v rozhovoru pro Total Film prozradil, že jeho film bude o nových postavách a že bude dobře známý svět rozšiřovat.

„Podívejte se, já si myslím, že aby se mohl svět Star Wars rozšiřovat, musí se rozšiřovat. Nemyslím si, že bych byl moc užitečný, kdyby to měl být film o tom, jak někdo našel konstrukční plány k Millennium Falcon. Nebo kdyby to bylo o Chewbaccově babičce,“ řekl Waititi a dodal: „Rád bych vzal něco nového, vytvořil nové postavy a prostě ten svět rozšířil, jinak by to působilo jako velice malý příběh.“

A je pravdou, že téměř cokoliv, co se v mantinelech starých filmů a postav vymyslí, bude jen těžko působit tak epicky, osudově a zásadně, jako původní či prequelová trilogie. Důkazem toho budiž nedávná sequelová trilogie. Ta začínala až příliš povědomě, pokračovala odvážně ale kontroverzně a v posledním díle se už definitivně rozpadla a nikoho moc nepotěšila.

Posunout se tak do jiného koutu stejného vesmíru, pracovat s novými postavami a zcela novým příběhem nezatíženým břemeny minulosti, se zdá být cestou vpřed. Nezbývá tak než držet Waititimu palce.

zdroj: Disney

Zdroje: Total Film

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.