Spider-Man: Napříč paralelními světy nás zavede do pěti úžasných světů

15. 3. 2023 - 10:33 | Novinky | Adam Homola

Spider-Man: Napříč paralelními světy nás zavede do pěti úžasných světů zdroj: Foto: Sony Pictures Entertainment

Podle tvůrců půjde v podstatě o pět filmů vměstnaných do jednoho. Pestřejší Spider-Man ještě nikdy nebyl a společně s dalšími filmy a hrami zažívá své snad nejlepší období.

Fanoušci Spider-Mana netrpělivě očekávají pokračování oscarového animovaného filmu Spider-Man: Paralelní světy, který nám představil Milese Moralese a řadu dalších pavoučích hrdinů z různých dimenzí. Pokračování s názvem Spider-Man: Napříč paralelními světy se chystá do kin 2. června 2023 a zavede nás na dobrodružství, které se bude rozprostírat mezi více vesmíry jako nikdy předtím.

Zatímco v Paralelních světech jsme mohli krátce nahlédnout do světů obývaných Peterem B. Parkerem, Spider-Manem Noirem, Peni Parkerovou a dalšími, v pokračování strávíme nějaký ten čas čas ve spoustě závratných dimenzí. „Každý svět je robustní místo,“ říká v rozhovoru pro Empire Joaquim Dos Santos, který režíruje spolu s Kempem Powersem a Justinem K. Thompsonem. „V podstatě jsme natočili pět filmů v jednom.“

Je tu Gwenina Země-65 s charakteristickou akvarelovou paletou, Indií inspirovaný Mumbattan, Nueva York, domov Spider-Mana 2099 Oscara Isaaca alias Miguela O'Hary, punkový Nový Londýn, obývaný Spider-Punkem Daniela Kaluuyi, plus tajná pátá dimenze, která je zatím přísně utajována. „Jde do tuhého,“ slibuje scenárista a producent Phil Lord. „Vizuální stránka bude dechberoucí.“

Trailer k filmu, který byl zveřejněn v prosinci 2021, ukázal Milese, jak se znovu setkává s Gwen Stacy a je pronásledován Miguelem O'Harou napříč různými realitami. Prozradil také, že film je pouze první částí dvoudílného příběhového oblouku, což znamená, že se v budoucnu můžeme těšit na ještě více pavoučí akce. Další pokračování, Spider-Man: Beyond The Spider-Verse, bude mít premiéru 29. března 2024.

Spider-Man: Napříč paralelními světy by měl být dalším zásadním animovaným počinem, který potěší fanoušky všech věkových kategorií. Díky působivému obsazení, které zahrnuje Shameika Moorea jako Milese Moralese, Hailee Steinfeld jako Gwen Stacy/Spider-Gwen, Oscara Isaaca jako Miguela O'Haru/Spider-Mana 2099 a Jakea Johnsona jako Petera B. Parkera/Spider-Mana, se bude na co těšit.

zdroj: Falcon

Spider-Man: Paralelní světy měl premiéru už v roce 2018 a vyprávěl příběh Milese Moralese, teenagera, který se po kousnutí radioaktivním pavoukem stane Spider-Manem svého vesmíru. Brzy zjistí, že není jediný, kdo má pavoučí schopnosti, protože se setkává s dalšími Spider-Many z různých dimenzí, které spojil zlotřilý plán na zničení všech realit.

Film je mistrovským dílem animace a vyprávění hned z několika důvodů. Zaprvé, předvádí ohromující a inovativní vizuální styl, který kombinuje komiksové prvky s 3D animací. Film využívá různé techniky, jako jsou rozdělené obrazovky, titulky, zvukové efekty a barevná schémata, aby vytvořil dynamický a pohlcující zážitek, který vzdává hold předloze. Ve filmu se také objevují různé styly animace jednotlivých pavoučích osob, které odrážejí jejich jedinečné osobnosti a zázemí. Vizuálně jde opravdu o unikátní a neuvěřitelně působivé dílo, které byste si neměli nechat ujít.

Za druhé, film přináší silný a emotivní příběh, který se zabývá tématy jako identita, rodina, přátelství a hrdinství. Zaměřuje se na Milesovu cestu sebepoznání a růstu, kdy se učí přijmout svou novou roli Spider-Mana a překonat své obavy a pochybnosti. Také se zobrazuje pouto mezi Milesem a jeho mentorem Peterem B. Parkerem, který mu pomáhá zvládnout jeho schopnosti a získat zpět sebedůvěru. Dojde zde na také zobrazení rozmanitost a kamarádství Spider-Teamu, který se navzájem podporuje navzdory svým rozdílům a výzvám.

Za třetí, film se vyznačuje úžasným hlasovým obsazením, které postavám vdechuje život a humor. Ve filmu se objeví Shameik Moore jako Miles Morales/Spider-Man, Jake Johnson jako Peter B. Parker/Spider-Man, Hailee Steinfeld jako Gwen Stacy/Spider-Gwen, Mahershala Ali jako Aaron Davis/Prowler (Milesův strýc), Brian Tyree Henry jako Jefferson Davis (Milesův otec), Lily Tomlin jako May Parker (Peterova teta), John Mulaney jako Peter Porker/Spider-Ham (kreslené prase), Kimiko Glenn jako Peni Parker (japonská dívka s pavoučím robotem), Nicolas Cage jako Peter Parker/Spider-Man Noir (černobílý detektiv) a Liev Schreiber jako Wilson Fisk/Kingpin (hlavní antagonista). Hlasoví herci podávají vynikající výkony, které vystihují podstatu a emoce svých postav.

Závěrem lze říci, že Spider-Man: Paralelní světy je mistrovským dílem animace a vyprávění příběhu, které si zaslouží veškerou chválu a ocenění, jichž se mu právem dostalo. Je to nejen skvělý film o superhrdinech, ale také jednoduše obecně skvělý film, který osloví diváky všech věkových kategorií.

zdroj: Paramount Pictures

Hrané filmy s Tomem Hollandem jsou sice také povedené, nicméně Paralelním světům mohou jen závidět. Nicméně se šušká o tom, že by se Holland mohl objevit coby jedna z verzí pavoučího muže i právě v Napříč paralelními světy.

S touto spekulací přišel Jeff Sneider, zasvěcený moderátor pořadu Hot Mic. Tvrdil, že se od nejmenovaného zdroje dozvěděl, že ve filmu Miles Morales možná nakonec odcestuje do živé dimenze, kde se setká s Peterem Parkerem, kterého hraje Tom Holland.

Sneider uvedl, že pro Sony a Marvel to bude dobrý způsob, jak vzájemně propagovat své franšízy Spider-Mana a jak představit Milese Moralese širšímu publiku. Uvedl také, že to nebude mít vliv na Hollandovu smlouvu se studiem Marvel, kterému údajně zbývá ještě jeden sólový a jeden týmový film.

Sony ani Marvel však ohledně této zvěsti nic oficiálně nepotvrdily. Je možné, že Sneiderův zdroj byl špatně informován nebo že se plány od té doby změnily. Je také možné, že Hollandovo vystoupení bude velmi krátké nebo se omezí na pouhé cameo.

Vedle toho dokonce kolují spekulace, že by Hollandův Spider-Man mohl vést další Avengers, protože je jednou z nejoblíbenějších a nejoblíbenějších postav v MCU. Nicméně pořád jde zatím jen a pouze o nepotvrzené spekulace, fámy a zvěsti. Na oficiální potvrzení, či vyvrácení, si tak budeme muset ještě počkat.

No a v neposlední řadě je tu ještě další velice povedený Spider-Man a to je ten herní. Marvel's Spider-Man 2 je totiž jednou z nejočekávanějších her roku 2023. Jedná se o pokračování kritiky oceňovaných her Marvel's Spider-Man (2018) a Marvel's Spider-Man: Miles Morales (2020), které vyvinula společnost Insomniac Games ve spolupráci s Marvel Games a PlayStation pro konzole PS4 a PS5.

Hra byla oficiálně oznámena na PlayStation Showcase 2021 úchvatným trailerem, který odhalil některé klíčové prvky a postavy hry.

Trailer pak ukázal Petera Parkera/Spider-Mana a Milese Moralese/Spider-Mana, jak společně bojují proti skupině ozbrojených zločinců v New Yorku. Trailer také ukázal některé z úžasných grafických prvků, světelných efektů a odrazů, které demonstrují výkon a potenciál konzole PS5.

Hra Marvel's Spider-Man 2 vyjde exkluzivně pro konzoli PS5 v roce 2023. Konkrétní datum vydání zatím nebylo potvrzeno.

Očekává se, že Marvel's Spider-Man 2 bude dalším velice povedeným kouskem, který potěší fanoušky Spider-Mana a her o superhrdinech. Příznivci pavoučího muže tak mají v posledních letech žně, které, jak vidíme, ještě ani zdaleka nekončí.

zdroj: Sony

Zdroje: Marvel Studios , Sony Pictures Entertainment , Empire Online , The Hot Mic

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.