Rychle a zběsile 10 přišlo o režiséra teprve pár dnů po začátku natáčení

27. 4. 2022 - 10:10 | Novinky | Adam Homola

Rychle a zběsile 10 přišlo o režiséra teprve pár dnů po začátku natáčení zdroj: Foto: Universal

Měnit režiséra pár dnů po začátku natáčení je u vysokorozpočtového hollywoodského filmu extrémně výjimečné. A u Rychle a zběsile 10 se to právě stalo.

Respektive ono k žádné výměně zatím ani nedošlo, film jen prostě a jednoduše přišel o režiséra. Dlouholetý režisér série Justin Lin začal natáčet Rychle a zběsile 10 zhruba před dvěma týdny a teď už hodil flintu do žita. Lin se také podílel na scénáři a u filmu zůstane i nadále jako producent, jen ho už bude muset natočit někdo jiný.

Důvod bouchnutí dveřmi se veřejně neví, Lin ve svém oficiálním oznámení o odchodu neuvedl žádný důvod, ani neřekl nic konkrétního nebo zajímavého. Nicméně podle zdrojů Deadline za to mohou tolik oblíbené „kreativní rozdíly.“

Otázkou je, mezi kým. Mezi Linem a studiem? Mezi Linem a Vinem Dieselem? Ten je totiž nejen hlavní hereckou hvězdou, ale také producentem a dnes už i hlavním tahounem série. A vždycky čas od času vystrčí na světlo světa růžky zpráva, že právě s Dieselem se nespolupracuje zrovna snadno.

Rychle a zběsile 10 se má prý natáčet pořád dál, o některé záběry se prozatím postará druhý štáb a studio se údajně už baví s několika kandidáty na post režiséra. Film má mít premiéru v květnu příštího roku a s posunem na pozdější datum se v tuto chvíli prý nepočítá.

Justin Lin je přitom jeden z nejdůležitějších lidí celé ságy Rychle a zběsile – byl to právě on, kdo ji dostal zpátky na výsluní a k pohádkovým výdělkům. Jako první natočil sice nepříliš povedenou trojku, jenže pak se vrátil a zvládl udělat nejen povedenou čtyřku, ale taky skvělou a úspěšnou pětku a navrch ještě šestku. Pak si dal na chvíli pauzu, jen aby se vrátil a natočil devítku. Na připravovanou desítku bude už nově dohlížet jen z pozice producenta.

zdroj: Cinemart

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.