Rian Johnson prozradil tu nejnáročnější scénu z populární detektivky Glass Onion

23. 2. 2023 - 8:51 | Novinky | Adam Homola

Rian Johnson prozradil tu nejnáročnější scénu z populární detektivky Glass Onion zdroj: Foto: Netflix

Glass Onion je jako cibule plná vrstev. A teď jich několik scénárista a režisér Rian Johnson odloupnul a dal nahlédnout pod pokličku toho nejnáročnějšího, co ho během natáčení filmu potkalo.

V nedávném rozhovoru pro Variety se režisér Rian Johnson podělil o problémy, kterým čelil při psaní klíčové scény pro svůj poslední film Glass Onion. Teď přichází na řadu důrazné varování před spoilery, takže pokud jste zatím film neviděli, koukejte to rychle napravit. V opačném případě můžete číst v klidu dál.

Scéna mezi Helen (Janelle Monáe) a Blancem (Daniel Craig) se odehrává na balkoně Blancova newyorského bytu a představuje postavu Helen a zároveň mění směr příběhu. Johnson prozradil, že musel scénu několikrát přepsat, aby dosáhl hned několika cílů, včetně zásadního odhalení struktury celého filmu, představení nové hlavní postavy a zároveň definování jejího poslání pro zbytek filmu.

Jednou z největších výzev, kterým Johnson čelil, bylo udržet diváky v příběhu i po takto velkém odhalení. Jelikož je Blanc nejbližší emocionálním zástupcem diváků, musel sám táhnout první polovinu filmu. Aby udržel tempo a zajistil, že diváci zůstanou přikovaní k obrazovkám, musel Johnson scénu rozjet tak, aby velké odhalení plynule začlenil do filmu. Proto ji prý několikrát přepisoval a chvíli trvalo, než takhle tvrdý scénáristický oříšek rozlousknul.

Navzdory všem výzvám byl Glass Onion povedený a byl taky chválen za chytré vyprávění, skvělé herecké obsazení a stylovou režii.

Film sklidil pochvalné kritiky i diváky, Variety jej označil za „oslnivě zábavnou detektivku, která vás udrží v napětí až do konce“, a The Guardian jej označil za „bujaré řádění, které vzdává hold Agathě Christie a zároveň aktualizuje žánr pro moderní dobu“.

Film byl uveden na Netflixu 23. prosince a prakticky okamžitě zaznamenal obrovský úspěch. Podle vlastních údajů Netflixu byla Glass Onion během prvního víkendu sledována 82,1 milionu hodin, což z ní činí nejsledovanější film na Netflixu v tomto období. Film také překonal rekordy, když byl během prvních 28 dní od uvedení sledován 279,7 milionu hodin, což ho řadí na čtvrté místo nejsledovanějších filmů na Netflixu vůbec za filmy Red Notice, Bird Box a Vyproštění.

zdroj: Netflix

Zdroje: Variety , Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.