Nové video vám připomene jak masivní fenomén Avatar: The Way of Water je

23. 2. 2023 - 14:11 | Téma | Adam Homola

Nové video vám připomene jak masivní fenomén Avatar: The Way of Water je zdroj: Foto: 20th Century Studios

Avatar: The Way of Water se od svého uvedení stal celosvětovým fenoménem a získal čtyři nominace na Oscara. A Disney vám v nové ukázce velice rádi ukáží, jak masivní Avatar vlastně je.

Úspěch filmu lze přičíst inovativnímu využití technologií, důrazu na detail při budování světa a poselství o ochraně přírody a respektu k domorodým kulturám. Vyznačuje se také rozmanitým hereckým obsazením a autentickým ztvárněním fiktivní kultury. Film vyhrál cenu VES Awards udělovanou Společností pro vizuální efekty a byl oceněn i dalšími prestižními cenami.

Kromě kritického a komerčního úspěchu má Avatar: Cesta vody také pozitivní dopad na životní prostředí a místní komunity. Produkční tým filmu v čele s režisérem Jamesem Cameronem a producentem Jonem Landauem se zavázal k trvalé udržitelnosti a na place zavedl řadu ekologických postupů. Mezi ně patří využívání obnovitelných zdrojů energie, snižování množství odpadu a emisí uhlíku a podpora místních podniků a komunit.

Film také inspiroval řadu ekologických a sociálních iniciativ, včetně nadace Avatar Alliance, která podporuje úsilí o ochranu přírody a vzdělávání po celém světě, a nadace Pandoran Research Foundation, která financuje vědecký výzkum a zkoumání ekosystémů podobných těm, které jsou zobrazeny ve filmu.

Celkově Avatar: Cesta vody významně ovlivnil svět filmu, životního prostředí a kultury. Jeho ohromující vizuální stránka, strhující příběh a silná témata zaujaly diváky po celém světě, zatímco jeho závazek k udržitelnosti a společenské odpovědnosti nastavil nový standard pro hollywoodské produkce. Sága Avatar bude v příštích letech pokračovat dalšími čtyřmi pokračováními, a tak bude zajímavé sledovat, jak se bude tato průkopnická franšíza dále vyvíjet a inspirovat diváky po celém světě.

Druhý Avatar k nám ale nespadl z nebe. Tohle všechno začalo už v roce 2009 prvním filmem. Původní Avatar se od svého uvedení do kin stal celosvětovým fenoménem, který sklidil uznání kritiky za strhující příběh, ohromující vizuální efekty a témata nutící k zamyšlení. Film byl nominován na čtyři Oscary, tři z nich získal a získal řadu dalších ocenění za inovativní využití technologií, pozornost věnovanou detailům při budování světa a poselství o ochraně přírody a respektu k domorodým kulturám.

zdroj: Disney

Zdroje: Disney

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.