Netflix uvede nový dokument o dosud nevyřešené záhadě ztracení malajského letadla

2. 3. 2023 - 13:20 | Trailery | Adam Homola

Netflix uvede nový dokument o dosud nevyřešené záhadě ztracení malajského letadla zdroj: Foto: Netflix

Netflix před pár dny oznámil uvedení nového dokumentárního seriálu, který se zabývá zmizením letu Malaysia Airlines 370, jednou z nejzáhadnějších leteckých záhad v historii.

Společně s tím vydal i první trailer. Seriál s názvem MH370: Letadlo, které zmizelo, bude k dispozici 8. března 2023, přesně devět let poté, co letadlo s 239 lidmi na palubě zmizelo.

Seriál bude zkoumat různé teorie a důkazy o tom, co se stalo s letem, který letěl z Kuala Lumpuru do Pekingu, když ztratil kontakt s řízením letového provozu a radarem. Seriál bude rovněž obsahovat rozhovory s odborníky, vyšetřovateli, novináři a příbuznými cestujících a posádky, kteří se podělí o svůj pohled na celý případ.

Dokument by měl odhalit nové informace a analýzy, které osvětlí osud letadla, jež nebylo nikdy nalezeno navzdory rozsáhlým pátracím operacím, které pokryly miliony kilometrů čtverečních pevniny a moře. Seriál se bude zabývat také možností, že letadlo bylo uneseno, sabotováno nebo napadeno zlotřilým státem.

Za připomenutí stojí, že navzdory rozsáhlému mezinárodnímu pátrání se několik měsíců nepodařilo najít žádné stopy po poloze letadla ani jeho troskách. Nedostatek konkrétních informací o osudu letadla podpořil spekulace a konspirační teorie.

Kritika se svého času snesla i na malajsijskou vládu za její postup při pátrání. Předmětem spekulací se staly i neobvyklé aspekty letu, jako například ruční vypnutí komunikačních systémů letadla a náhlé odchýlení od zamýšleného kurzu. Záhada zmizení letu MH370 zůstává jednou z nejdiskutovanějších leteckých záhad všech dob.

O zmizení letu MH370 bylo natočeno několik filmů, televizních seriálů a dokumentů. Mezi nejvýznamnější patří např:

  • "The Vanishing Act: Nevyřčený příběh zmizelého malajsijského letadla" (2014): Tento dokumentární film byl jedním z prvních, které se zabývaly zmizením letu MH370, a obsahuje rozhovory s odborníky a vyšetřovateli.
  • "Let 370: Chybějící články" (2014): Tento televizní speciál se zabývá teoriemi o zmizení letadla a obsahuje rozhovory s leteckými odborníky a rodinnými příslušníky cestujících.
  • "Zmizení letu MH370" (2014): Tento dokumentární film National Geographic sleduje pátrání po zmizelém letadle a obsahuje rozhovory s odborníky a úředníky zapojenými do vyšetřování.
  • "Zmizení letu MH370" (2016): Tento televizní dokument zkoumá události, které vedly ke zmizení letadla, a obsahuje rozhovory s leteckými odborníky, vládními úředníky a rodinnými příslušníky cestujících.
  • "MH370: Hledání odpovědí" (2018): Tento dokumentární film se zabývá pátráním po zmizelém letadle a obsahuje rozhovory s leteckými odborníky a úředníky zapojenými do vyšetřování.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.