Na druhou sezónu The Last of Us si možná počkáme až do roku 2025

23. 3. 2023 - 15:33 | Novinky | Adam Homola

Na druhou sezónu The Last of Us si možná počkáme až do roku 2025 zdroj: foto: The Last of Us

Bella Ramsey, která hraje Ellie ve vysoce ceněném postapokalyptickém dramatu The Last of Us, vzkázala fanouškům, že druhá sezóna hned tak nebude.

Podle jejích nedávných komentářů v sobotní talk show The Jonathan Ross Show se nová sezóna pravděpodobně objeví koncem roku 2024 nebo začátkem roku 2025.

Seriál The Last of Us, který je adaptací populární videohry, byl kritiky i diváky chválen za napínavý děj a výjimečné herecké výkony. Rychle si vydobyl místo jedné z nejvýraznějších videoherních adaptací poslední doby. Po napínavém finále sezóny se tak logicky očekávají zprávy o druhé sezóně. A ta bude, jen si na ni docela dlouho počkáme.

Vzhledem k tomu, že spolutvůrce Craig Mazin, známý svou prací na uznávaném seriálu Černobyl, je stále v procesu psaní scénáře, je jasné, že než se seriál vrátí na obrazovky, bude následovat značné období čekání. Podle Ramsey se druhá sezóna začne natáčet nejdřív někdy ke konci letošního roku.

zdroj: HBO Max

Fanoušci seriálu si tak mohou mezitím krátit čekání například původním, respektive zdrojovým materiálem, tedy samotnou herní sérií:

The Last of Us (2013): Joel, muž, který během epidemie přišel o dceru, je najat, aby z karanténní zóny propašoval Ellie, dospívající dívku, která je vůči infekci imunní. Vydávají se na nebezpečnou cestu napříč zemí a čelí nepřátelským přeživším a nakaženým tvorům. Cestou mezi nimi vznikne nepravděpodobné pouto, které je navždy změní. Hra byla vydána pro PlayStation 3 a později remasterována pro PlayStation 4.

The Last of Us Part II (2020): O pět let později žijí Joel a Ellie v komunitě přeživších ve Wyomingu. Jejich klid je však narušen, když násilný čin donutí Ellie hledat spravedlnost a pomstu. Vydává se do Seattlu, kde se zaplete do konfliktu mezi dvěma soupeřícími frakcemi. Cesty jí zkříží také Abby, záhadná žena s vlastními plány. Hra zkoumá témata traumatu, pomsty, odpuštění a empatie z různých úhlů pohledu. Hra byla vydána pro PlayStation 4.

The Last of Us Part I (2022): Remake první hry pro moderní platformy s vylepšenou grafikou a herními prvky. Obsahuje jak příběh pro jednoho hráče The Last of Us, tak prequelovou kapitolu Left Behind, která sleduje Ellie a její nejlepší kamarádku Riley předtím, než je pokousal infikovaný. Obsahuje také nové možnosti přizpůsobení a přístupnosti. Hra byla vydána pro PlayStation 5 v září 2022 a pro PC s Windows vyjde v březnu 2023.

Pokud máte zájem si tyto hry zahrát, najdete je na následujících platformách:

  • Původní hra The Last of Us je k dispozici pro PlayStation 3 a PlayStation 4.
  • The Last of Us Remastered je k dispozici na PlayStation 4.
  • The Last of Us Part II je k dispozici na PlayStation 4.
  • The Last of Us Part I je k dispozici na PlayStation 5 a Windows PC

zdroj: Sony

Pokud se vám seriál/hra The Last of Us líbila a chtěli byste se podívat na něco podobného, zde je několik seriálů a filmů, které mají podobný tón, příběh a/nebo atmosféru:

The Walking Dead (2010-2022): Dlouhodobý televizní seriál podle komiksu, který sleduje skupinu přeživších v zombie apokalypse. Ti čelí nejen hrozbě nemrtvých, ale také dalším nepřátelským lidem a frakcím. Seriál se zabývá tématy, jako je přežití, morálka, loajalita a naděje.

Children of Men (2006): Děti lidí (Children of Men) Dystopický sci-fi film režiséra Alfonsa Cuaróna, který zobrazuje svět, v němž se lidé stali neplodnými. Bývalý aktivista souhlasí, že pomůže převézt zázračně těhotnou ženu do útočiště na moři. Film se vyznačuje úchvatnou kamerou, realistickými akčními scénami a společenským komentářem.

Cesta (2009): Postapokalyptické drama natočené podle románu Cormaca McCarthyho, které sleduje cestu otce a jeho syna vyprahlou krajinou při hledání bezpečí a civilizace. Cestou se setkávají s kanibaly, zloději a dalšími nebezpečími. Film je bezútěšný, ponurý a plný emocí.

Věc (The Thing, 1982) Johna Carpentera: V hororovém sci-fi filmu režiséra Johna Carpentera, který se točí kolem skupiny výzkumníků v Antarktidě, do níž pronikne mimozemský organismus, který dokáže napodobit jakoukoli živou formu. Musí zjistit, kdo z nich je nakažený, než bude pozdě. Film nabízí hrůzné praktické efekty, paranoiu a napětí.

28 dní poté (2002): Dva dny poté: zombie horor režiséra Dannyho Boylea, který zachycuje následky virové epidemie, jež mění lidi v zuřivě nakažená monstra. Malá skupina přeživších se snaží najít útočiště na vojenské základně a zároveň se vyhnout hordám nakažených. Film je rychlý, drsný a intenzivní.

Nákaza (2011): Nákaza: thriller režiséra Stevena Soderbergha, který sleduje šíření smrtícího viru po celém světě a snahu různých postav jej zastavit nebo přežít. Film se vyznačuje hereckým obsazením, realistickými scénáři a vědeckými detaily.

Vesper (2022): Sci-fi horor, který vytvořil Ridley Scott a jehož hlavním hrdinou je androidka Vesper, která se probudí na opuštěné vesmírné lodi, aniž by si pamatovala, kdo je a co tam dělá. Brzy zjistí, že není sama a že na palubě číhá něco zlověstného. Série kombinuje záhadu, akci a krveprolití.

Vyhlazení (2018): Sci-fi horor režiséra Alexe Garlanda natočený podle románu Jeffa VanderMeera sleduje skupinu vědkyň, které vstoupí do tajemné zóny zvané, kde příroda zmutovala do bizarních forem. Musí odhalit její tajemství a zároveň čelit fyzickým i psychickým nebezpečím. Film je vizuálně ohromující, surrealistický a nutí k zamyšlení.

Zdroje: The Jonathan Ross Show

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.