Na co koukat v září: Marvelovka, Bond a novinka hororového krále

1. 9. 2021 - 14:00 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v září: Marvelovka, Bond a novinka hororového krále zdroj: Foto: MGM

Léto máme za sebou, podzim začíná a s ním taky hnusné počasí, před kterým se nejlépe schovává v kině. A v září bude z čeho vybírat. 

Představí se nový superhrdina ze stáje Marvelu, který bude sázet na bojové umění, s Jamesem Bondem se rozloučí Daniel Craig, Mary Elizabeth Winstead se bude mstít na Netflixu japonským gangsterům a na své si přijdou i fandové fantasy nebo českých komedií.

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, 2. září, kino

zdroj: Marvel Studios

Hrdinou nejnovější marvelovky je sympaťák Shang-Chi, jenž žije v San Franciscu, pracuje v restauraci a snaží se na sebe moc neupozorňovat. A má k tomu dobrý důvod. Ve skutečnosti jde o mistra bojových umění a syna vůdce jedné z nejmocnějších zločineckých organizací na světě, který odmítl jít ve stopách svého otce. Jenže lidé jako jeho táta jen velmi neradi slyší „ne.“ A teď si pro Shang-Chiho přišli jeho pohůnci a on ví, že před svým osudem neuteče. A bude se mu muset postavit.

Cinderella, 3. září, Prime Video

Cinderella 1 zdroj: Foto: Amazon

Mysleli jste si, že znáte příběh o Popelce? Ani náhodou. Nová verze bude… řekněme hodně osobitá. Hlavní hrdinka chce i tentokrát navštívit ples, tam se do ní zamiluje princ a život jí budou komplikovat zlá macecha a nevlastní sestra. Jenže tahle Popelka je hodně moderní a víc, než pohádkovou lásku chce respekt a šanci uspět se svým módním salónem. A kouzelná víla tu má tentokrát podobu víláka… Slušná divočina, ale zpěvačku Camilu Cabello v hlavní roli režíruje Kay Cannon, která napsala trilogii Ladíme a točila komedii Kazišuci. A ukázala, že umí lehce provokovat a zároveň mít i nadhled.

Jaká je cena života, 3. září, Netflix

Jaká je cena života 2 zdroj: Foto: Netflix

Hvězdné obsazené drama, kde se v hlavních rolích představí Michael Keaton a Stanley Tucci, řeší události 11. září 2001, ovšem ne samotný útok, ale to, co přišlo po něm. Zkušený advokát totiž dostane za úkol vyčíslit ztráty na životech a vymyslet, jak odškodnit rodiny, které při teroristickém útoku přišly o své nejbližší. A rychle zjistí, že tohle z tabulek nevyčte. Čím víc vdov a sirotků potkává, tím víc mu dochází hrůznost celé události. A fakt, že lidský život má cenu, jaká se penězi vyčíslit nedá.

Zhoubné zlo, 9. září, kino

Zhoubné zlo 2 zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Králem hororového žánru je v jednadvacátém století bez debat James Wan. Talentovaný režisér vymyslel série Saw, Insidous i V zajetí démonů. Naposledy sice točil komiksového Aquamana, ale než se vrhne na jeho pokračování, vrací se k oblíbenému děsivému žánru. Hrdinkou Zhoubného zla bude Madison, která trpí vizemi strašlivých vražd. Netuší, kdo je páchá, ovšem čím dál tím víc to vypadá na bytost nepocházející z našeho světa. Hlavní roli si zahraje Annabelle Wallis známá z hororu o děsivé panence Annabelle, který Wan produkoval.

Rodinu si nevybereš, 9. září, kino

rodinu si nevybereš 1 zdroj: Bohemia MP

Morelovi jsou úplně normální rodina s úplně normálními problémy. Táta, máma, dospívající dcera, pubertální syn a malá holčička. Mají se celkem rádi, ale spíš než aby si to říkali, na sebe v jednom kuse řvou. A pak se jednoho dne probudí a čeká je šok. Každý se totiž probere v cizím těle. Šestiletá holka je najednou v těle táty, z otce rodiny se stal teenager, ten se zase ocitl v těle svojí starší sestry a máma… s tou to bude možná ještě složitější. Co se Modelovým stalo? A jak sakra mají tuhle šlamastiku vyřešit?

Jedině Tereza, 9. září, kino

Jedině Tereza 2 zdroj: Foto: Cinemart

Tomáš s Terezou se milují už od střední. Teď žijí v Praze, kde se Tereza pokouší prodávat ručně vyráběné boty a Tomáš pracuje jako moderátor počasí v televizi. Jeho láska se rozhodne ho jednoho dne překvapit a s hrůzou vidí, jak si Tomáš užívá s kolegyní. A uteče s tím, že už ho nikdy nechce vidět. Jenže Tomáš ji nepodvedl, šlo o omyl, ale jak to má Tereze vysvětlit, když s ním odmítá mluvit? Jednoduše. S pomocí kamaráda Karla, velkého znalce filmů, zkusí vymyslet gesto, které by bylo větší než vyznání lásky v Titanicu nebo Pretty Woman. Bude to však stačit?

Kate, 10. září, Netflix

Kate 1 zdroj: Foto: Netflix

Mary Elizabeth Winstead akční role umí, předvedla to v prequelu hororové Věci nebo třeba ve čtvrté Smrtonosné pasti. V Kate ztvární profesionální vražedkyni působící v Japonsku a je ve svém oboru absolutní eso. Jenže i ona udělá chybu a zjistí, že ji kdosi otrávil. Protilék neexistuje a jí zbývá čtrnáct hodin života. Ví, že nepřežije, ale není z těch lidí, kteří by si zalezli někam do kouta a litovali se. Než ji jed definitivně zabije, hodlá poslat kulku do hlavy každému, kdo měl prsty v tom, že se nedožije zítřka. Její parťáka si zahraje Woody Harrelson.

Zelený rytíř, 16. září, kino

zdroj: A24

Hrdinou osobité a umělecky hodně ambiciózní fantasy je Gawain, odvážný člen rytířů kulatého stolu a synovec samotného Artuše, jenž má sice pro strach uděláno, ale občas si o sobě trošku moc myslí. To změní příchod Zeleného rytíře, obřího monstra, které podle všeho nemůže zemřít a právě Gawain má najít způsob, jak ho zabít. A má na to rok. Během svého putování narazí na dobré i zlé lidi, obry, kouzla a monstra. A na spoustu věcí, který mu dají příležitost ukázat, jaký je vlastně člověk. V hlavní roli se objeví Dev Patel z oscarového Milionáře z chatrče.

Zbožňovaný, 23. září, kino

Zbožňovaný 1 zdroj: Foto: Bioscop

Scenárista Petr Kolečko, autor seriálů Most! nebo Okresní přebor, si vyzkoušel režii v komedii Přes prsty a zalíbilo se mu to, takže se za kameru vrací. Hrdinou Zbožňovaného bude pediatr Zdeněk, který jde do zaslouženého důchodu. Těší se na něj rodina, vnučka o něm píše práci do školy, všichni ho mají rádi a respektují. Jenomže pak se provalí, že Zdeněk má už spoustu let poměr s kolegyní a chce ho teď rázně ukončit. Jenže se mu to malinko vymkne z rukou. A všichni ho najednou vidí v trochu jiném světle. Hlavní role se ujal Jiří Bartoška.

Není čas zemřít, 30. září, kino

zdroj: MGM

James Bond šel do důchodu. Pověsil agentské řemeslo na hřebík a chce mít klid, jenomže ten nemá dlouhého trvání. Starý kamarád od CIA ho požádá, jestli by mu nepomohl zjistit, kdo a proč unesl geniálního vědce a James Bond se opět ocitá ve světě tajných služeb, mocných zloduchů a kulek, které mu létají kolem uší. A ne každý ho tu vítá s otevřenou náručí. Agent 007 je v očích svých bývalých šéfů spíš přítěž než cokoliv jiného a byli by rádi, kdyby v tom důchodu zůstal. Jenže Bond zjistí, že to nejde. Staré účty je potřeba uzavřít pořádně. A jednou provždy.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.