Na co koukat v únoru: Návrat hororové klasiky a srážka Země s Měsícem

2. 2. 2022 - 10:10 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v únoru: Návrat hororové klasiky a srážka Země s Měsícem zdroj: Foto: Aerofilms

Čeká nás ale i adaptace slavné herní pecky a menší nálož českých filmů.

Moonfall, 3. února, kino

zdroj: Lionsgate

Král destrukce Roland Emmerich se vrací. Tvůrce filmů jako Den nezávislosti, 2012 nebo Den poté se tentokrát rozhodl zničit naši planetu s pomocí Měsíce, který se vychýlil ze své dráhy a hrozí srážka. Zabránit jí může jen Halle Berry, která ovšem tuší, že Měsíc není tím, čím se zdá být. A že v jeho útrobách se ukrývá něco děsivého. V dalších rolích uvidíte Patricka Wilsona nebo Donalda Sutherlanda.

Mimořádná událost, 3. února, kino

mimořádná událost 3 zdroj: Foto: Cinemart

Režisér Jiří Havelka natočil povedené Vlastníky, kteří uspěli jak u diváků, tak i u kritiků. Tentokrát se rozhodl prostředí zásadně změnit a ze schůze majitelů bytových jednotek se podíváme do obyčejného českého motoráčku, který veze partu rockerů, pár na výletě, kluka milujícího všechno, co jezdí po kolejích a pár dalších obyčejných lidí. Jenže pak se jejich vlak zastaví a když se strojvedoucí rozhodne zjistit, co se stalo, opět se rozjede. Tentokrát ale bez strojvůdce.

Bod varu, 3. února, kino

bod varu 2 zdroj: Foto: Aerofilms

Přemýšleli jste někdy o tom, co všechno se musí stát, než vám na talíři přistane perfektně udělaný steak? Pokud ne, tak v Bodu varu to zjistíte. Strhující drama natočené na jeden jediný záběr se odehrává v kuchyni luxusní restaurace, kde začíná směna Andymu, šéfkuchaři, jenž ví, že má na starost stroj, který se nesmí zadřít. Jinak bude průšvih. Čekají ho unavení kolegové, otravný kontrolor, nároční zákazníci a spousta dalších problémů. Prostě další šichta.

Vem si mě, 10. února, kino

vem si mě 1 zdroj: Foto: Universal

Kat Valdez je jedna z nejpopulárnějších zpěvaček na světě a teď chystá velkou show. Svatbu přímo na svém koncertu, kde si vezme muzikanta Bastiana. Jenže to nevyjde, ukáže se totiž, že Bastian má bokovku. Kat je ovšem odhodlaná zachovat si tvář, i kdyby měla udělat prvotřídní koninu. Třeba si z pódia vybrat učitele matematiky Charlieho a vzít si jeho. A on k jejímu překvapení souhlasí. Jak to s nimi dopadne? V hlavních rolích uvidíte Jennifer Lopez a Owena Wilsona.

Uncharted, 10. února, kino

zdroj: Falcon

Herní série Uncharted je hodně filmová, tak proč podle ní nenatočit rovnou film? Ten bude dějově předcházet hrám a mladý Nathan Drake se tu seznámí s protřelým lovcem pokladů Sullym. Společně se vydají po stopách ztracených lodí, které převážely obrovské množství zlata. Jenže nejsou jediní, kdo o něj má zájem… V hlavních rolích epické dobrodružné podívané se objeví Tom Holland a Mark Wahlberg a po krku jim půjde jako záporák Antonio Banderas.

Tajemství staré bambitky 2, 10. února, kino

tajemství staré bambitky 2 3 zdroj: Foto: Bioscop

Pohádka Tajemství staré bambitky se před pár lety stala televizním vánočním hitem, její pokračování se ale vydá rovnou do kin. Anička, dcera napraveného loupežníka Karaby, vládne spolu s Jakubem jeho království. Mají malou dceru a nic jim nechybí. Ani dva prohnaní a lakomí rádci, které kdysi z království vyhnali. Jenže netuší, že jejich staří nepřátelé se vetřeli do přízně panovnice sousední země a plánují pomstu. Hlavní role si zahráli Ondřej Vetchý, Tomáš Klus a Kamila Janovičová.

Smrt na Nilu, 10. února, kino

zdroj: 20th Century Studios

Kenneth Branagh před pár lety oživil kultovního Hercula Poirota, když natočil novou adaptaci slavné Vraždy v Orient expresu a sám detektiva ztvárnil. A diváky to bavilo, takže Branagh i Poirot se vrací. Tentokrát dojde k vraždě na palubě výletního parníku v Egyptě a obětí se stala bohatá a čerstvě provdaná dáma. A jak se brzy ukáže, motiv měl téměř každý z cestujících. V dalších rolích se objeví Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Benning nebo Emma Mackey.

Texaský masakr motorovou pilou, 18. února, Netflix

texaský masakr motorovou pilou 2 zdroj: Foto: Netflix

Texaský masakr motorovou pilou je další hororová klasika, která se vrací, ale jejíž nejnovější díl navazuje přímo na jedničku a vše ostatní ignoruje. Důležité ovšem je, že se vrací i hororová ikona Leatherface. Ten si myslel, že už mu dá svět pokoj, ale když do míst, kde se schovává před světem, přijede banda nezvaných návštěvníků, pořádně ho to naštve. A vyráží je přivítat s motorovkou. Jenže netuší, že do města míří i jedna jeho stará známá, která s ním má nevyřízené účty.

Pes, 24. února, kino

pes 3 zdroj: Foto: United Artists

Channing Tatum si řekl, že mu herectví nestačí, a tak se u své novinky Pes podílel i na scénáři a na režii. A o prostor před kamerou se bude dělit se sympatickou čtyřnohou psí dámou Lulu. Právě tu má totiž převést na pohřeb jejího páníčka, který byl stejně jako hlavní hrdina voják. Cesta je dlouhá a hrdinové si zprvu moc nerozumí, brzy ale zjistí, že mohou jeden druhému pomoci zbavit se pout minulosti, která je tíží. A že by se z nich mohli stát kámoši.

Belfast, 24. února, kino

belfast 2 zdroj: Foto: Universal

Kenneth Branah neposílá v únoru do kin je Smrt na Nilu, ale i jeden mnohem osobnější příběh. Belfast vychází částečně z jeho vlastních vzpomínek na šedesátá léta a vyrůstání v Severním Irsku. Zatímco malý hrdina řeší podobné problémy jako všechny ostatní děti jeho věku kdekoliv na světě, nedochází mu, že on i jeho rodina se ocitli v centru událostí, které sleduje celý svět. Šedesátá léta v Belfastu byla totiž hodně bouřlivá. Hlavní role si zahráli Jamie Dornan z Padesáti odstínů šedi a Caitriona Balfe ze seriálu Cizinka.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.