Na co koukat v srpnu: Nový Predátor a Brad Pitt ve vlaku plném zabijáků

1. 8. 2022 - 10:20 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v srpnu: Nový Predátor a Brad Pitt ve vlaku plném zabijáků zdroj: Foto: Sony Pictures Entertainment

Tentokrát se na nás chystá celá řada zajímavých projektů, včetně slibného hororu, ztřeštěné komedie, ale také několika dramat. V srpnu jednoduše nebudeme vědět co dřív.

Střídavka, 4. srpna, kino

zdroj: Bontonfilm

Hrdiny komedie Petra Nikolaeva jsou lidé, kterým jedna rodina nestačí. Jedno neúspěšné manželství už mají za sebou a teď jsou až po uši v druhém. Takže mají na starost vlastní děti, děti z předchozího vztahu i prcky od svých nových protějšků. A ti všichni potřebují být včas ve škole, na kroužcích nebo u babiček. Není divu, že z toho všem občas trošku hrabe… Hlavní role si rozdělili Martin Hofmann, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Jiří Vyorálek nebo Eva Holubová.

Bullet Train, 4. srpna, kino

zdroj: Falcon

Jmenuje se Beruška, ale roztomilého broučka nepřipomíná ani v nejmenším. Je to nájemný vrah, v poslední době má však obrovskou smůlu a doufá, že ji prolomí při nové zakázce. Ta by měla být jednoduchá. Stačí nastoupit v Tokiu do rychlovlaku a vyzvednout kufřík. Jenže o tenhle kufřík má zájem víc nebezpečných lidí a na Berušku čekají britští zabijáci i maskovaní samurajové. Je otázka, kdo z nich dojede do cílové stanice v jednom kuse. Hlavního hrdinu si zahrál Brad Pitt.

Predátor: Kořist, 5. srpna, Disney Plus

zdroj: Hulu

Legendární mimozemský lovec se vrací v páté sólovce a podíváme se tentokrát do minulosti. Kořist se totiž odehrává během vůbec první návštěvy Predátorů na naší planetě, k níž došlo na začátku osmnáctého století. Lovnou zvěří budou tentokrát indiáni z kmene komančů. Ti žili pro lov a rychle se ukáže, že pro monstrum z vesmíru budou tvrdý oříšek. Zvlášť mladá dívka, která chce ostatním členům kmene ukázat, že dovede být stejně silná jako muži. Ale mimozemský zabiják, který dovede zabít i medvěda, bude možná nad její síly.

Třináct životů, 5. srpna, Prime Video

zdroj: Amazon Prime Video

Režisér Ron Howard má na kontě filmy jako Čistá duše nebo Apollo 13, ve kterém ukázal, že perfektně zvládá strhující dramata, ve kterých každá chybička může znamenat smrt. Jeho Třináct životů vám připomene nedávnou událost, k níž došlo před několika lety v Thajsku. Skupina mladých fotbalistů a jejich trenér zůstali uvězněni v zatopené jeskyni. Jejich záchranu sledoval celý svět. Hlavní role si zahráli Colin Farrell a Viggo Mortensen.

Bestie, 11. srpna, kino

zdroj: Cinemart

Nate Daniels je čerstvý vdovec a aby se on i jeho dcery vzpamatovaly ze smrti maminky, rozhodne se vzít holky do Jihoafrické republiky. Do míst, kde se kdysi s jejich matkou seznámil. Čeká je krásná a nespoutaná příroda a safari pod vedením zkušeného lovce Martina. Jenže uprostřed divočiny narazí na něco děsivého. Malou vesnici, jejíž obyvatele roztrhal na kusy lev, jemuž zachutnalo lidské maso. A chce nášup. S králem džungle bude bojovat Idris Elba.

Denní směna, 12. srpna, Netflix

denní směna 1 zdroj: Foto: Netflix

Bud Jablonski má dvě velmi odlišné práce. Buď čistí bazény, nebo zabíjí upíry. To druhé nese víc. V L.A. je totiž upírů nečekaně hodně a za jejich zabíjení se vyplácí slušná odměna. Bud má teď ale krom monster i další problém, musí totiž do akce vyrazit se Sethem, který na setkání s upíry není ani zdaleka připravený. Drsnou akční komedii natočil zkušený kaskadér J.J. Perry a produkuje ji režisér Johna Wicka Chad Stahelski. Upíry bude kosit Jamie Foxx.

Podezřelá, 18. srpna, kino

podezřelá 3 zdroj: Foto: Aerofilms

Korejský režisér Chan-wook Park natočil kultovního Oldboye a i jeho novinka Podezřelá sbírá nadšené reakce. Hlavním hrdinou je detektiv Hae-joon povolaný k podivnému případu. Má zjistit, jestli muž, který spadl ze skály, zemřel nešťastnou náhodou, šlo o sebevraždu, nebo mu k tomu někdo pomohl. Hlavní podezřelou se stává vdova, jenže Hae-joon se do ní zamiluje. Může jí však věřit? Opětovala jeho city upřímně, nebo ho jen využívá, aby se vyhnula vězení?

Nene, 18. srpna, kino

zdroj: Cinemart

Sourozenci OJ a Emerald vlastní farmu a chovají koně. Jejich poklidnou existenci naruší nečekaná událost, při níž z nebe začnou padat předměty a jeden z nich jim zabije otce. Bratr a sestra nemají pro podivný jev vysvětlení, ale časem si uvědomí, že nebe nad nimi je jaksi… divné a že ne všechny mraky se chovají tak, jak by měly. Je možné, že se v nich něco skrývá? Něco, co není z našeho světa? Originální sci-fi horor natočil Jordan Peele, autor oscarového hitu Uteč!

Pozvánka do pekla, 25. srpna, kino

Pozvánka do pekla 3 zdroj: Foto: Falcon

Evie si po smrti své matky uvědomuje, že zůstala na světě sama. Nemá žádnou jinou rodinu, nebo si to donedávna alespoň myslela. Pak ji totiž kontaktovali její vzdálení příbuzní z Anglie, a dokonce ji pozvou na velkolepou svatbu. Evie se těší, že pozná lidi stejné krve. Zpočátku jí jsou velmi sympatičtí, ale brzy začne mít pocit, že svatební veselí je jen maskou a že její nová rodina před ní něco skrývá. Něco hodně ošklivého. Hlavní roli si v téhle hororové podívané zahrála Nathalie Emmanuel ze Hry o trůny.

Čas na sebe, 26. srpna, Netflix

čas na sebe 1 zdroj: Foto: Netflix

Sonny je čtyřicátník, pro kterého je rodina všechno. Je tátou na plný úvazek, stará se o děti a jeho manželka chodí do práce. Po letech má ale pocit, že by si zasloužil dovolenou, a tak se spojí s Huckem, starým kámošem, který uměl organizovat ty nejdivočejší večírky. A usedlý Sonny rychle zjistí, že se na tom nic nezměnilo. Dva týdny dovolené budou pro Sonnyho pořádná jízda. Hlavní role si rozdělili Kevin Hart a Mark Wahlberg.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.