Na co koukat v říjnu: Velkolepá sci-fi a komiksový drsňák

30. 9. 2021 - 10:00 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v říjnu: Velkolepá sci-fi a komiksový drsňák zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Jako by se ta kina začala pořádně rozjíždět. Adaptace sci-fi klasiky Duna u nás sice startuje skoro až měsíc po velké světové premiéře, ale na tenhle film se vyplatí počkat. 

Vrátí se Tom Hardy, který si podruhé zahraje antihrdinu Venoma a do akce vyrazí i Michael Myers, likvidátor ze série Halloween. Na Netflixu bude zase Jake Gyllenhaal zachraňovat unesenou ženu a podíváme se ještě jednou do světa Armády mrtvých. Není toho málo.

Viník, 1. října, Netflix

zdroj: Netflix

Velká one man show Jakea Gyllenhaala. Ve Viníkovi si zahraje poldu, který sedí na tísňové lince a jeho rutinní službu naruší telefonát od vyděšené ženy, která se podle všeho stala obětí únosu. Teď je na něm, aby zjistil, kde je a pokusil se jí zachránit. Hollywoodskou předělávku dánského hitu Tísňové volání režíroval odborník na akční filmy Antoine Fuqua, tvůrce oscarovky Training Day nebo nové verze Sedmi statečných.

Máš někoho doma, 6. října, Netflix

máš někoho doma 1 zdroj: Foto: Netflix

James Wan, tvůrce hororových sérií Insidious, Saw a V zajetí démonů dohlíží jako producent na novou hororovou netflixovku. Ta se bude odehrávat v malém americkém městečku, kde kdosi začne zabíjet místní studenty. Na 3D tiskárně si jako masky tiskne obličeje svých budoucích obětí a jak to tak vypadá, krom vražd mu jde i o to, aby vyřval do světa nejtemnější tajemství všech, kdo mu skončí pod kudlou.

Myši patří do nebe, 7. října, kino

myši patří do nebe 1 zdroj: Foto: Cinemart

Český animák, který se vyrovná světové špičce a snese srovnání s Pixarem? Přesně tak se mluví o Myši patří do nebe, filmu, který uchvátil návštěvníky Karlových Varů. Hlavní hrdinkou je myška Šupito, která chce ukázat, že se ničeho nebojí, a tak se rozhodne ukrást chlupy z ocasu lišáka Bělobřicha. Jenže to úplně nevyjde a po divoké honičce skončí oba v nebi. A co je horší, také jeden druhému na krku.

Venom 2: Carnage přichází, 14. října, kino

zdroj: Falcon

První filmový Venom ukázal, že diváky už klasičtí hrdinové možná tolik nebaví. A tenhle drsňák, co sice nekope úplně za ty zlé (alespoň ve filmu), avšak nemá problém občas někomu ukousnout hlavu, slavil úspěch. Teď se mimozemský symbiont vrací a má problém. Nejen že nevychází se svým hostitelem v podání Toma Hardyho, ale navíc se jím nakazil i sériový vrah s tváří Woodyho Harrelsona. Začíná boj na život a na smrt.

Noční zuby, 20. října, Netflix

noční zuby 1 zdroj: Foto: Netflix

Benny studuje a vydělává si jako řidič. Není to žádná sranda, ale teď dostal dvě půvabné klientky a má je vozit po městě celou noc. Jsou horší věci. Jenže rychle zjistí, že krásky nejsou tak úplně to, co si myslel. Jde o upírky a když obě dámy odhalí, že Benny zná jejich tajemství, začne pořádná jízda. Zoufalý hrdina totiž zjistí, že upírů je mnohem víc. A že se ne všichni mají rádi. Akční dobrodružství láká mimo jiné na účast Megan Fox a Alfieho Allena ze Hry o trůny.

Poslední souboj, 21. října, kino

zdroj: Falcon

Matt Damon a Ben Affleck kdysi napsali scénář k dramatu Dobrý Will Hunting a byl z toho Oscar. Teď se rozhodli napsat další, tak uvidíme, jak to dopadne. Poslední souboj se točí okolo posledního legálního souboje na život a na smrt, ke kterému došlo ve Francii. Dva staří přátelé se musí postavit proti sobě, když manželka jednoho z nich začne tvrdit, že jí ten druhý znásilnil. Důkazy nemá ani jedna strana, a tak se musí pravda hledat s pomocí meče.

Halloween zabíjí, 21. října, kino

halloween zabíjí 2 zdroj: Foto: Universal

Restart, respektive pokračování kultovního hororu Halloween, před dvěma lety uspělo víc, než si jeho tvůrci vůbec dovedli představit. Ale sériový vrah Michael Myers ještě neřekl poslední slovo. Je pořádně naštvaný a vydává se opět po stopách Jamie Lee Curtis. Jenže tentokrát už o něm město ví a jeho obyvatelé jsou odhodlaní zastavit ho jednou provždy. Jenže netuší, kdo proti nim stojí. A spousta z nich se nedožije rána. Michael bude mít hodně práce...

Duna, 21. října, kino

zdroj: Warner Bros.

Ambiciózní adaptace legendární sci-fi Franka Herberta se chopil Denis Villeneuve, režisér filmů Sicario, Příchozí nebo Blade Runner 2049. Vydáme se na planetu Arrakis, kde se těží koření nutné pro dlouhé cesty vesmírem. Do správy ji dostal rod Atreidů, nikdo z nich ale netuší, že ve skutečnosti jde o past a v plánu je jejich likvidace. Mladý Paul Atreides je však předurčen k tomu, aby změnil osud celého vesmíru….

Paroží, 28. října, kino

paroží 1 zdroj: Foto: Falcon

Scott Cooper natočil oscarové drama Crazy Heart nebo gangsterku Black Mass: Špinavá hra, což jsou hodně špinavé a atmosférické filmy. Teď se vrhl na horor. Paroží se odehrává v malém městečku daleko od úplně všeho, kde mladá učitelka zjistí, že s jedním z jejích žáků je něco v nepořádku. Chodí špinavý a zanedbávaný a jeho rodina na něj kašle. Jenomže zjistí, že tahle rodina není úplně normální.

Armáda lupičů, 29. října, Netflix

zdroj: Netflix

Prequel netflixovské zombie akce Armáda mrtvých se točil v Praze a na scénu se vrací kasař a specialista na otevírání trezorů Ludwig Dieter. Ten se přidá k partě zlodějů, kteří se chystají na loupež, která z nich udělá miliardáře. Jenže potřebují někoho, kdo by jim otevřel tři trezory, do nichž se nedokáže dostat snad nikdo na světě. Krom Ludwiga. Jenže tahle loupež se možná velmi brzy malinko zvrtne.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.