Na co koukat v prosinci: DiCaprio na Netflixu, Spider-Man v problémech a nový Matrix

1. 12. 2021 - 15:10 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v prosinci: DiCaprio na Netflixu, Spider-Man v problémech a nový Matrix zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Covid sice zase začíná zlobit, ale s trochou štěstí a zodpovědným chováním se snad kina v prosinci zavírat nebudou. 

Byla by to škoda, protože se do nich chystá Spider-Man, který bude bojovat proti nečekaným nepřátelům, dorazí nový Matrix nebo Spielbergův muzikál West Side Story. A na streamu to rozjedou Sandra Bullock nebo Leonardo DiCaprio. Bude z čeho vybírat.

Resident Evil: Raccoon City, 2. prosince, kino

resident evil 1 zdroj: Foto: Screen Media Films

Filmový Resident Evil s Millou Jovovich to sice zabalil, série ale nekončí, místo toho se vrací na začátek. Nová verze by měla být věrnější hrám a vsadit víc na hororovou atmosféru než na akci a střílení. Podíváme se do města Raccoon City, kde společnost Umbrella prováděla podivné experimenty a pak jednoho dne zmizela. Jenže tu po ní cosi zůstalo a pod městem se začíná dít něco hodně ošklivého. Do ulic vycházejí první monstra a Claire Redfield, která sem přijela za svým bratrem, zjišťuje, že bude muset bojovat o život.

Benedetta, 2. prosince, kino

benedetta 2 zdroj: Foto: Aero

Legendární Paul Verhoeven, tvůrce filmových klasik jako Total Recall, Hvězdná pěchota, Základní instinkt nebo RoboCop, je sice už osmdesátník, ale v Benedettě ukazuje, že dovede provokovat i v tomhle věku. Příběh se odehrává na konci sedmnáctého století v klášteře, kde žije i Benedetta. Ta je oddaná Bohu i proto, že ve svých snech vídá Krista a ten občas jejími ústy promlouvá. Jenže pak se zamiluje do sestry Bartolomey… Provokativní snímek o manipulaci, víře, fanatismu i obyčejném cynismu není nic pro slabé povahy. A konzervativnější diváky může pořádně rozhodit.

West Side Story, 9. prosince, kino

west side story 1 zdroj: Foto: Disney

Steven Spielberg se rozhodl natočit poprvé v kariéře muzikál a rovnou novou verzi toho možná nejslavnějšího. Původní West Side Story před šedesáti lety vyhrálo deset Oscarů! Opět se podíváme do New Yorku padesátých let, kde v ulicích bojují gangy mladých potomků přistěhovalců z Portorika a rodilých Newyorčanů. Napětí by se dalo krájet a každé setkání těchhle partiček končí pořádnou bitkou. Jenomže co se stane, když se Newyorčan Tony bláznivě zamiluje do sestry svého rivala?

Spider-Man: Bez domova, 16. prosince, kino

zdroj: Falcon

Nejnovější Spider-Man má hodně velké ambice, Peteru Parkerovi se totiž s pomocí Doktora Strange povede zamíchat multiversy a najednou nestojí proti jednomu padouchovi, ale proti několika. A jsou to staří známí, vrací se totiž Doktor Octopus nebo Green Goblin ze starých filmů s Tobey Maguirem, ale třeba i Electro v podání Jamieho Foxxe. Objeví se i další Spider-Mani? A pokud ano, bude to i tak stačit na to, aby zastavili takovouhle sešlost nepřátel? A jak se Peter Parker a jeho okolí vyrovná s tím, že jeho superhrdinská identita přestala být tajná?

Zpívej 2, 23. prosince, kino

zpívej 1 zdroj: Foto: Cinemart

„Je to kreslené a hýbe se to“. To je kombinace, která se dětem líbí a často stačí k tomu, aby z toho byl hit. A když se u toho ještě zpívá, tak je to sichr. U prvního dílu Zpívej to zafungovalo dokonale, naštěstí to byl ale i celkem fajn animák, ve kterém zvířecí hrdinové zjišťovali, kdo má nejsilnější hlasivky. Teď celá parta odjíždí do velkého města a doufá, že se tu prosadí a že si tu každý z nich splní svůj sen. Jenže zjišťují, že s otevřenou náručí tu na jejich songy, tancování a naděje nikdo nečeká. Povede se jim uspět?

Tři přání pro Popelku, 23. prosince, kino

tři přání pro popelku 1 zdroj: Foto: Bontonfilm

Tři oříšky pro Popelku jsou vánoční legenda a kdyby je o svátcích nedávali, bylo by to stejné, jako kdyby nedošlo na stromeček, cukroví a dárky. Ale legenda to není zdaleka jen u nás, pohádku totiž milují i v Norsku a rozhodli se natočit vlastní verzi. Příběh bude pochopitelně víceméně stejný a opět dorazí krásná Popelka, zlá macecha a její dcera, trochu neposlušný princ a… však to znáte. Překonat domácí klasiku nebude jednoduché, ale dát šanci její nové podobě by bylo přinejmenším fér.

The Matrix Resurrections, 23. prosince, kino

zdroj: Vertical Entertainment

Klasika se vrací! Matrix před lety změnil celý filmový svět. Jestli se to povede i nové verzi, to těžko hádat, ale v každém případě to Matrix zkusí. Nepůjde o klasické pokračování ani o restart, ale… no uvidíte. Každopádně Keanu Reeves tu opět hraje Thomase Andersona, teď to však není hrdina, jenž dokázal zničit stroje ovládající lidstvo, ale padesátník s divnými sny, jenž je pečený vařený u psychiatra a vůbec netuší, že byl údajně vyvoleným. Co se vlastně stalo? A co se bude dít, až si pro něj přijde jeho vlastní osud?

Síla psa, 1. prosince, Netflix

zdroj: Netflix

Benedict Cumberbatch a jeho bratr Jesse Plemons žijí na začátku dvacátého století v Montaně a vlastní obří ranč. Ten první je okouzlující, ale krutý sadista, ten druhý zase působí poměrně bambulovitě. Takže když se ožení a vezme si půvabnou vdovu, je to pro všechny šok, hlavně pro jeho panovačného bratra. A ten si jednoho dne řekne, že celý problém vyřeší, a to definitivním způsobem. Jenže to neprobíhá tak, jak si představoval… režíruje Jane Campion, autorka legendárního Piana.

V nemilosti, 10. prosince, Netflix

v nemilosti 2 zdroj: Foto: Netflix

Ruth před lety zabila člověka a posledních několik let strávila za mřížemi. Teď je konečně na svobodě a doufá v druhou šanci. A taky v to, že najde svou mladší sestru, kterou celé roky neviděla. Jenže střet s realitou je tvrdší, než čekala a ukazuje se, že společnost jí možná odpustila, ale někteří lidé mají pocit, že nezaplatila dostatečně za to, co provedla. Zvládne Ruth život na svobodě a vybojovat si trochu štěstí? Sandra Bullock bude v dramatu V nemilosti sahat po Oscarovi!

K zemi hleď!, 24. prosince, Netflix

zdroj: Netflix

K zemi se řítí kometa a pokud s tím někdo něco neudělá, všichni umřeme! Právě to odhalili Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence a doufají, že armáda, politická elita, média nebo nadšení miliardáři začnou rychle něco dělat… jenže ne. Celý problém jakoby nikoho nezajímal. Kometa je daleko, na celé situaci se dají nahrabat politické body a spousta lidí, se kterými hrdinové mluví jsou… no prostě idioti. Dvojice astronomů začíná být zoufalá, protože si začínají uvědomovat, že blížící se zkáza světa je neodvratná… černohumorná satira láká na skvělé obsazení. Krom ústřední dvojice dorazí i Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Chris Evans nebo Timothée Chalamet.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.