Na co koukat v listopadu: Epická marvelovka, česká pohádka a nový Spielberg

2. 11. 2022 - 10:00 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v listopadu: Epická marvelovka, česká pohádka a nový Spielberg zdroj: Foto: Marvel

Listopad už bude chladný, a tak pokud se budete chtít zašít doma u televize, nebo naopak vyrazit do kina, máme pro vás pár tipů na ty nejlepší filmy.

Hranice lásky, 3. listopadu, kino

hranice lásky 1 zdroj: Foto: Aerofilms

Hana a Petr jsou pár už poměrně dlouho a ačkoliv jim na první pohled nic nechybí, začínají mít pocit, že jejich život upadá do rutiny. A rozhodnou se s tím něco dělat. Hana se Petrovi svěří se svými erotickými představami a on svolí, aby si občas užila s někým jiným. On může taky a konec konců jde jen o sex, ne? Takže co by se mohlo stát? Hlavní role si rozdělili Hana Vagnerová, Matyáš Řezníček a Eliška Křenková.

Enola Holmesová 2, 4. listopadu, Netflix

zdroj: Netflix

Mladší sestra Sherlocka Holmese se vrací. Millie Bobby Brown, hvězda Stranger Things, opět ukáže, že jí to pálí podobně jako bráchovi. Teď si přivydělává jako soukromé očko a má za úkol najít zmizelou dívku, která pracovala v sirkárně. Na první pohled obyčejný případ se však rychle  zkomplikuje, ukáže se totiž, že se zmizením mají něco společného nejen lumpové z uliček Londýna, ale i britská šlechta. A že plánují něco hodně ošklivého. V dalších rolích se vrací Henry Cavill a Helena Bonham Carter.

Black Panther: Wakanda nechť žije, 10. listopadu, kino

zdroj: Falcon

Wakanda, tajemná země uprostřed Afriky, se otevřela světu, ale nedávno přišla o krále. Její obyvatelé si teď nejsou jisti, co pro ně chystá budoucnost, ale zdá se, že to nebude nic hezkého. O sobě totiž dávají vědět i obyvatelé tajemné podmořské říše, které vládne mocný Namor a zdá se, že válka mezi oběma zeměmi je nevyhnutelná. Má Wakanda bez svého panovníka vůbec šanci přežít? Režie nové marvelovky se ujal Ryan Coogler, který je podepsaný i pod prvním dílem.

Princezna zakletá v čase 2, 17. listopadu, kino

princezna zakletá v čase 2 zdroj: Foto: Bohemia MP

Pokračování úspěšné fantasy pohádky dá tentokrát víc prostoru mladé alchymistce Amélii, která si hrála se zakázanými kouzly tak dlouho, až se jí povedlo přivést do našeho světa svou dvojnici z minulosti. A také strašlivého Pána run, který má v plánu zmocnit se magie v celém světě. Zvládnou ho Amélie, princezna Ellena a princ Jan z Calderonu zastavit? A jak se k celé situaci postaví Společenstvo alchymistů z tajemného města Ayra?

Menu, 17. listopadu, kino

zdroj: Falcon

Margot a Tyler jsou mladý pár, který se rozhodl trošku se rozmazlit. Společně vyrážejí na odlehlý ostrov, kde má svou restauraci šéfkuchař Slowik. Muž, který změnil gastronomii, vaří podle vlastních pravidel a není ani trochu rád, když mu do toho někdo mluví. Margot a Tyler se těší na unikátní gurmánský zážitek, ale vzhledem k tomu, že Menu je černočerná komedie kombinovaná s hororem, možná je tu čeká víc než jen dobrá večeře. V hlavních rolích uvidíte Ralpha Fiennese, Anyu Taylor-Joy a Nicholase Houlta.

Grand Prix, 17. listopadu, Netflix

grand prix 2 zdroj: Foto: Netflix

Režisér skvělého dramatu Chyby a televizních megahitů Most! a Okresní přebor Jan Prušinovský vás zve na pořádnou jízdu. Milovník aut Emil totiž vyhrál lístky na závody Formule 1 ve španělské Barceloně, a tak spolu s bratrancem Romanem vyrážejí na cestu přes půl Evropy a těší se na pořádnou show. Jenže se k nim přidá i podfukář, zlodějíček a člověk s talentem přitahovat průšvihy Štětka. Tahle cesta bude stát za to. V hlavních rolích uvidíte Kryštofa Hádka, Štěpána Kozuba a Robina Ferra.

Snivokraj, 18. listopadu, Netflix

  snivokraj 1 zdroj: Foto: Netflix

Nemo je dívka, která do našeho světa úplně nezapadá. Vyrůstala v majáku jen s tátou a jeho příběhy, když však otec zmizel, musí se přestěhovat ke strýčkovi, nastoupit do školy a zjistit, jak funguje normální svět. A ten se jí nelíbí. Naštěstí má svoje sny, během kterých se dostává do světa, kde je možné úplně všechno. Spolu s průvodcem Flipem se tu vydává hledat poklad, jehož majitel si může přát cokoliv na světě. Třeba i najít ztraceného tátu. Ve velkolepé fantasy uvidíte Jasona Momou.

Fabelmanovi, 24. listopadu, kino

zdroj: Bioscop

Steven Spielberg během své kariéry vyhrál několik Oscarů, natočil nepočítaně klasik a posunul o velký kus dál speciální efekty. Filmy miluje a vy teď můžete zjistit, proč tomu tak je. Fabelmanovi je totiž částečně jeho autobiografie. Hlavním hrdinou je kluk, který po druhé světové válce vyrůstal v Arizoně, kde se nikdy nic zajímavého nedělo. Jenže pak objevil kino, zamiloval se do příběhů a začal je sám vyprávět. A odhalil při tom tajemství vlastní rodiny, o kterém nechtěl nikdo příliš mluvit.

Divnosvět, 24. listopadu, kino

zdroj: Disney

Režisér Don Hall má za sebou animované disneyovky Velká šestka nebo Raya a drak, což byly nečekaně akční podívané se spoustou originálních nápadů. A něco podobného se dá očekávat i od jeho novinky. Divnosvět se točí okolo potomka slavného badatele, který se musí nedobrovolně vydat po stopách svého ztraceného předka. A objeví svět plný podivných tvorů, kde neplatí fyzikální zákony a kde by se určitě líbilo Julesu Verneovi. Dobrodružství začíná!

Prokletá romance, 24. listopadu, Disney+

prokletá romance 2 zdroj: Foto: Disney

V roce 2007 se v kinech objevila Kouzelná romance, osobitá hraná disneyovka, ve které se animovaná princezna ocitla v našem světě. Okouzlující Amy Adams a milá parodie na pohádková klišé slavila u diváků úspěch, na dvojku jsme však museli čekat až do letošního roku. Giselle si po deseti letech není úplně jistá, jestli je skutečně šťastná a rozhodne se s tím něco udělat. Jenže její kouzla a plány mají za následek, že se v ohrožení octnou nejen její blízcí, ale celý svět. A ten animovaný jakbysmet!

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.