Na co koukat v červnu: Návrat dinosaurů a šílený Chris Hemsworth

7. 6. 2022 - 10:00 | Dokina.cz | Matěj Svoboda

Na co koukat v červnu: Návrat dinosaurů a šílený Chris Hemsworth zdroj: Foto: Universal

Filmové léto začíná a s ním se do kin dostávají i typické letní blockbustery. Jedním z nich bude přitom (pravděpodobně) jeden z největších filmů letoška: nový Jurský svět.

Jurský svět: Nadvláda, 9. června, kino

zdroj: Cinemart

Dinosauři jsou zpátky. Na konci předchozího filmu se dostali ze zábavního parku na pevninu a lidstvo teď musí vymyslet, jak s nimi žít. V lese už na táborníky nečekají jen veverky a jezevci, ale i tyranosauři. Po pláních se prohánějí stáda dinosaurů a příroda neví, co s tím. Blíží se ekologická katastrofa, kterou lidstvo možná nerozdýchá. Je potřeba vymyslet jednou provždy, jak dinosauří problém vyřešit. A krom hrdinů z Jurského světa u toho budou i Sam Neill a Laura Dern z Jurského parku.

Rakeťák, 15. června, kino

zdroj: Falcon

Buzz Rakeťák, hrdina pixarovského Toy Story, je odvážný astronaut, který se objevil ve čtyřech celovečerácích. Jenže jak tahle hračka vznikla? Podle skutečného astronauta, a právě jeho příběh se bude vyprávět v Rakeťákovi. Odvážný astronaut se tu během jedné mise ocitne na podivné planetě a ke své hrůze zjistí, že je to Země. Jen jiná, než si pamatuje. Lidstvo téměř vyhynulo a je jen na něm a na několika přeživších, aby napravili chyby minulosti a svět zachránili. I tentokrát čekejte animák pro celou rodinu, ale mnohem akčnější a mnohem víc sci-fi.

Kdyby radši hořelo, 15. června, kino

kdyby radši hořelo 1 zdroj: Foto: Bontonfilm

V jedné obyčejné malé české vesnici mají obyčejný sbor dobrovolných hasičů a nadobyčejný počet lidí, kteří věří v chemtrails a podobné koniny. Když ale během jarmarku kdosi nabourá autem do fontány a beze stopy zmizí, je místním jasné, že muselo jít o teroristický útok. O co taky jiného? A právě hasiči se rozhodnou vypátrat, kdo auto řídil, zajistit bezpečnost vesnice i řádný průběh velikonočních oslav. Zatímco náčelník si celou akci užívá a je považován za hrdinu, jeho zástupce začíná mít pocit, že celé vesnici tahle šílenost přerůstá přes hlavu… v hlavních rolích hořké komedie uvidíte Miroslava Krobota a Michala Isteníka.

Otec nevěsty, 16. června, HBO Max

otec nevěsty 1 zdroj: Foto: HBO

V roce 1991 si Steve Martin zahrál ve vcelku povedené a úspěšné komedii Hlava rodiny, kde se musel vyrovnat s tím, že se jeho dcera vdává a on stárne. Šlo o předělávku filmu z padesátých let a teď tu máme další remake. Jeho hrdinou bude Billy, jenž stojí v čele velké rodiny, která původně pochází z Kuby. Je zvyklý mít všechno pod kontrolou a vždycky mít poslední slovo, jenže teď zjišťuje, že se bude jeho dcera vdávat a její vyvolený se Billymu ani trochu nelíbí. Zvládne starý paličák překonat nevraživost vůči budoucímu zeťákovi? A dojde mu, že kvůli jeho chování se v ohrožení ocitlo i jeho vlastní manželství? Hlavní role si zahráli Andy Garcia a Goloria Estefan.

Cha Cha Real Smooth, 17. června, Apple TV+

cha cha real smooth 2 zdroj: Foto: Apple TV+

Komediální drama se točí okolo dvaadvacetiletého Andrewa, mladíka, který právě dostudoval a nemá nejmenší tušení, co bude dělat dál. Začne se tedy živit jako průvodce oslav bar micva. Na jedné z nich se seznámí s hodně osobitou dospívající dívkou, ale především s její okouzlující matkou a vypadá to, že mezi nimi přeskočí jiskra. Andrew najednou vidí, že budoucnost by nemusela být šedivá nuda, ale mohla by být docela zajímavá. Jenže vybojovat si kousek štěstí nebude žádná legrace. V jedné z hlavních rolí uvidíte Dakotu Johnson.

Spiderhead, 17. června, Netflix

zdroj: Netflix

Chris Hemsworth, představitel Thora, hraje obvykle drsňáky a občas si odskočí do komediálního žánru, protože se ukázalo, že dovede být i dost legrační. Ale zahrát si psychopata, co provádí experimenty na lidech? To je novinka. Ve sci-fi Spiderhead bude šéfovat vězení, kde na vězních testuje speciální drogu, s jejíž pomocí lze ovlivňovat emoce. A trošku se mu to vymkne z rukou. Co je vlastně cílem podivného experimentu? A jaké může mít pro své účastníky následky? Originální a vizuálně podmanivou sci-fi natočil Joseph Kosinski, režisér nového Top Gunu.

Párty Hárder: Summer Massacre, 23. června, kino

párty harder zdroj: Foto: Bontonfilm

Martin Pohl alias kontroverzní hudebník Řezník natočil před pár lety amatérskou a hodně (fakt hodně) drsnou komedii Párty Hárd. A ta měla takový úspěch, že došlo na dvojku, která sice ještě není úplně profesionální, ale rozhodně má větší ambice. A i tentokrát to bude extrémní divočina. Parta hrdinů se totiž vydává v létě na Mácháč, legendami opředené místo, kde není problém sehnat holku a kde si užije každý. Jenže nikdo z téhle bandy netuší, co kvůli tomu budou muset protrpět. A že možná dorazí i Srbské milice.

Prezidentka, 23. června, kino

zdroj: Bioscop

Kateřina Čechová je první česká prezidentka a po roce v úřadu po ní zůstala spousta práce. Sama má ale pocit, že nemá čas na sebe a že se jí vzdalují problémy obyčejných lidí. A tak občas vezme roha své ochrance a v přestrojení vyráží mezi normální Čechy. A jednoho dne takhle potká Petra, svérázného sochaře, který o politice nic neví a vědět nechce. A oba se do sebe zakoukají. Jenže co se stane, když se tajné výlety Kateřiny provalí? Co na to její kolegové, političtí konkurenti a hlavně Petr? V hlavních rolích romantické komedie uvidíte Annu Geislerovou a Ondřeje Vetchého.

Elvis, 23. června, kino

zdroj: Vertical Entertainment

Režisér Baz Luhrmann natočil kultovní filmy jako Romeo a Julie s Leonardem DiCapriem a Claire Danes nebo vizuálně opulentní Moulin Rouge! Jeho audiovizuální styl člověk pozná okamžitě, a tak je jasné, že Elvis nebude jen klasická biografie. Hlavním hrdinou však není samotný zpěvák, ale plukovník Tom Parker, jeho osobitý manažer, který když Elvise viděl, okamžitě pochopil, že tenhle mladík s kytarou změní celý svět. Ale že to pro něho samotného nebude vůbec snadné. Hlavní role dostali Tom Hanks a talentovaný Austin Butler.

Mimoni 2: Padouch přichází, 30. června, kino

mimoni 2 zdroj: Foto: Universal

Žlutí žvatlající pidižvíci Mimoni se poprvé představili v animáku Já, padouch a svět – respektive prckové – si je okamžitě zamiloval. Jejich první sólo dobrodružství slavilo v kinech obrovský úspěch a dá se očekávat, že s dvojkou to dopadne podobně. A navíc tu tentokrát nebudou jen Mimoni, ale i začínající padouch Gru. Jenže když se mu povede pořádně naštvat nejnebezpečnější zloduchy planety, rychle pochopí, že svět zločinu může být i pořádně nebezpečný. Jenže s Mimoni za zády je připravený postavit se čemukoliv!

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.