Mistr hororu se po velké marvelovce vrací zpátky ke svému žánru

21. 12. 2022 - 11:21 | Novinky | Adam Homola

Mistr hororu se po velké marvelovce vrací zpátky ke svému žánru zdroj: Foto: Marvel

Hororová legenda Sam Raimi se pustí do svého dalšího děsivého kousku, ke kterému se vrátí po koketování s komiksovými filmy.

Po Smrt ve tmě (v originále Don’t Breathe) se pustí do novinky Don’t Move, tedy minimálně v názvu filmu do dalšího snímku, kde radí něco nedělat – jednou nedýchat, podruhé raději se ani nehýbat.

Scénář Don’t Move píší TJ Cimfel a David White a základní premisa je jednoduchá. Vrah veterán dá truchlící ženě injekci s paralyzující látkou. Žena tak musí utíkat, bojovat a schovávat se předtím, než jí tělo komplet vypoví službu.

Sam Raimi film točit ale nebude, nýbrž bude na celý proces dohlížet z pozice producenta, jako to ostatně dělal například u zmíněného Smrt ve tmě.

Raimi hororovému žánru dlouhodobě holduje, ostatně byl to právě on, kdo ho do velké míry pomáhal utvářet svojí kultovní sérií Lesní duch. Z méně známých kousků má pak na kontě třeba povedený menší horor Stáhni mě do pekla.

Bohaté zkušenosti má ale i z velké filmařiny, respektive z obřích komiksových blockbusterů, které taky spoluutvářel. Natočil totiž „první“ trilogii Spider-Man s Tobym Maguirem, která byla velice oceňovaná, respektive první dva díly byly parádní, trojka už své mouchy měla.

Raimi se pak od komiksových filmů vzdálil, jen aby se k nim letos vrátil, když natočil marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Ta sice špatná nebyla, ale žádný vrchol žánru to teda taky nebyl, tak snad se mu nový horor povede zprodukovat líp.

zdroj: Falcon

Zdroje: Empire Online

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.