Keanu Reeves potvrdil přípravy Constantine 2

8. 3. 2023 - 10:22 | Novinky | Adam Homola

Keanu Reeves potvrdil přípravy Constantine 2 zdroj: Foto: Lionsgate

James Gunn a Keanu Reeves hovořili o chystaném pokračování filmu Constantine 2, který v současné době vzniká ve studiu DC, jak potvrdil sám herec.

Přestože společnost Warner Bros. Discovery prošla v poslední době nemalými změnami, DC Studios potvrdili, že pokračování filmu z roku 2005 podle postavy Johna Constantina z DC Comics se stále připravuje. Keanu Reeves si v původním filmu, který zprvu žádnou velkou díru do světa neudělal, ale postupem času si našel oddanou fanouškovskou základnu, zahrál roli nadpřirozeného detektiva, jenž stopuje démony a mystické entity.

V nedávném Ask Me Anything (AMA) Keanu Reeves na Redditu potvrdil, že se o chystaném Constantine 2 už bavil s Jamesem Gunnem, tedy současným šéfem filmového DC. Pokud to Reevesovi někdo schválí, nebo naopak zamítne, bude to právě Gunn.

Pokračování kultovní klasiky z roku 2005 bylo oznámeno ke konci roku 2022. Reeves byl optimista a doufal, že se pokračování dočkáme. Ačkoli mnoho podrobností o filmu stále není známo, účast Reevese a především diskuze s Gunnem jsou pozitivním znamením.

O scénář dvojky by se měl postarat uznávaný scenárista Akiva Goldsman a k režii se vrátí Francis Lawrence. Goldsman se navíc připojí k J. J. Abramsovi a Hannah Minghell jako producent.

zdroj: Warner Bros Pictures

Podle zprávy serveru Deadline Goldsman hovořil o svém přístupu k psaní pokračování a přiznal osobitý způsob budování světa, díky němuž byl první film úspěšný. Označil jej za „svět za světem dobra a zla“ a uvedl, že chce v novém příběhu zachovat kreativní a atmosférické prvky.

Další nadpřirozené dobrodružství se tak pomalu připravuje, Keanu Reeves se vrací jako John Constantine a Peter Stormare by si pravděpodobně mohl znovu střihnout svou roli Lucifera. Podrobnosti o ději a datum premiéry Constantina 2 však zůstávají tajemstvím.

Od premiéry prvního filmu uteklo už hezkýách pár let, a tak za připomenutí stojí, že Constantine je akční thriller z roku 2005 založený na postavě Johna Constantina z DC Comics. Film sleduje Keanu Reevese v roli titulní postavy, okultního detektiva, který kouří a loví démony a nadpřirozené bytosti v Los Angeles.

Ve filmu se objevilo talentované herecké obsazení, včetně Rachel Weisz, Shii LaBeoufa a Tildy Swinton, a režíroval ho Francis Lawrence. Děj filmu se točí kolem Constantinovy snahy zachránit lidstvo před nadpřirozenou hrozbou a zároveň bojovat s vlastními vnitřními démony.

Po svém uvedení do kin získal Constantine od kritiků smíšené hodnocení. Zatímco někteří chválili jedinečný vizuální styl, speciální efekty a herecké výkony, jiní kritizovali spletitý děj a odklon od předlohy. Navzdory smíšenému přijetí si film v průběhu let získal silnou přízeň diváků a stal se kultovní klasikou.

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.