Joker 2 dostal datum premiéry, dorazí za více než dva roky

4. 8. 2022 - 11:25 | Novinky | Adam Homola

Joker 2 dostal datum premiéry, dorazí za více než dva roky zdroj: Warner Bros Pictures

Studio Warner Bros oznámilo datum premiéry druhého Jokera. Ten (zatím) nese název Joker: Folie A Deux a v kinech ho uvidíme v říjnu 2024.

Filmu se tak dočkáme pět let po uvedení jedničky. Joker z roku 2019 byl obrovským komerčním překvapením, ostatně jen v kinech utržil přes 1 miliardu dolarů. To je na film s věkovým ratingem R (tedy pouze pro dospělé) v podstatě neuvěřitelné, takové věci se totiž často nedějí.

A aby toho nebylo málo, film získal ještě dva Oscary. Konkrétně za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli pro Phoenixe a za hudbu, za kterou byla zodpovědná Hildur Guðnadóttir. pak tam bylo ještě několik neproměněných nominací na Oscary, včetně nejlepší režie.

O čem bude dvojka se zatím veřejně vůbec nic neví. Víme jen, že se vrátí scénárista a režisér Todd Phillips, a tak nějak se očekává, že by se mohl vrátit i Joaquin Phoenix v roli titulního padoucha. Tomu mělo studio údajně nabídnout 20 milionů dolarů, neboť to byl právě Phoenix, který často opakoval, že dvojku točit nebude, že jednička mu stačila, že to byl samostatný příběh a že jde zase dál. Phoenix navíc pokračování obecně vzato netočí a velkým blockbusterovým produkcím, sériím a komiksům se téměř vždy vyhýbá. V případě Jokera ale dost možná udělá výjimku.

Spekuluje se také o účasti Lady Gaga, která by si měla zahrát zdejší verzi Harley Quinn a prý by mělo jít o muzikál. Tedy o výraznou změnu žánru oproti prvnímu dílu.

Do října 2024 je ale pořád ještě velice daleko a studio tak má spoustu času na potvrzení herců, zápletky a následně i na trailer. Jenže na ten si samozřejmě počkáme ještě velice dlouho, natáčení začne kdo ví kdy.

Jestliže se ale dvojka povede podobně jako jednička a do toho zvládne ještě takhle divokou změnu žánru, máme se na co těšit.

zdroj: Warner Bros Pictures

Aktualizace:

Tak a je to všechno oficiální, na Twitteru to potvrdila Lady Gaga:

Zdroje: Deadline , Warner Bros.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.