Doctor Strange 2 koronaviru zatím odolává

27. 3. 2020 - 9:00 | Novinky | Adam Homola

Doctor Strange 2 koronaviru zatím odolává zdroj: Marvel Studios

Celosvětová pandemie koronaviru odkládá filmové premiéry a ruší téměř všechna myslitelná natáčení, ale minimálně jeden film zatím pokračuje podle plánu: Doctor Strange 2.

Podle zdrojů Variety se má Doctor Strange in the Multiverse of Madness začít natáčet v červnu, což je původní plánovaný termín a studio ho tak kvůli koronaviru neodkládá. Zatím jde prý všechno podle plánu, předprodukční fáze běží na plné obrátky a pokud do toho koronavirus nehodí vidle, kamery se rozjedou už za pár měsíců.

Zajímavé ovšem je, že film pořád nemá oficiálně a veřejně oznámeného a potvrzeného režiséra. První díl natočil Scott Derricskon a ten měl točit i dvojku, ostatně se podílel i na jejích přípravách. Jenže nakonec od projektu odešel kvůli klasickým „kreativním neshodám“. Kdo usedne na jeho místo se zatím neví, ale spekulace naznačují účast Sama Raimiho. Což by byla vzhledem k hororovému pojetí druhého dílu velice zajímavá volba. Jenže do této chvíle to ani Raimi, ani Marvel nepotvrdili.

Hlavní roli si opět střihne Benedict Cumberbatch, ale po jeho boku uvidíme například i Elizabeth Olsen jako Scarlet Witch. Film má být totiž nějakým způsobem provázaný s připravovaným seriálem WandaVision.

Koronavirus už Marvelu do plánů zasáhl poměrně solidně: studio muselo odložit prakticky hotovou Black Widow na neurčito a bylo nuceno pozastavit natáčení Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Jak jsou na tom Eternals, pravděpodobně už z velké části natočení, v tuto chvíli nevíme. Zatím u nich pořád platí datum premiéry na listopad letošního roku.

S premiérou Doctor Strange in the Multiverse of Madness se počítá na květen 2021. Zatím.

zdroj: Cinemart

Zdroje: Variety

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.