Disney dost možná ruší další film ze Star Wars

19. 9. 2022 - 12:10 | Novinky | Adam Homola

Disney dost možná ruší další film ze Star Wars zdroj: Foto: Lucasfilm

Lucasfilm ze svého kalendáře chystaných filmů odstranili Star Wars: Rogue Squadron.

To znamená, že Disney aktuálně nemá žádný film z univerza Star Wars v plánu, respektive žádný film nemá oficiální uvedení do kin plánované na příští dva roky.

Rogue Squadron měla natočit Patty Jenkins, režisérka průměrné Wonder Woman z roku 2017 a zoufale podprůměrné Wonder Woman 1984 z roku 2020. Natáčet se mělo začít někdy letos s tím, že film by se do kin dostal na Vánoce 2023.

Jenže už loni začaly probublávat zákulisní spekulace o tom, jak se přípravy na film topí v problémech a že na to Jenkins vlastně nemá pořádně čas. Měla by totiž připravovat a následně točit třetí Wonder Woman a chystá taky velkofilm Cleopatra. Jenže nakonec ani o těchto dvou filmech není pořád ani vidu, ani slechu.

zdroj: Disney

Oficiální důvody pro zrušení, pozastavení, či minimálně velký odsun filmu někam za rok 2025 Disney ani Lucasfilm neuvádí. Star Wars jsou tak pořád v křeči, nebo možná lépe řečeno v nezáviděníhodném stavu, ze kterého se ne a ne dostat. Sequelová trilogie fanoušky spíše namíchla, Solo nikoho moc nezajímal a jakš takš povedený Rogue One byl produkčním peklem a nakonec byl zázrak, že z toho vylezl docela slušný film. Posledním filmem tak zatím pořád zůstává příšerný Vzestup Skywalkera, který je pro celé univerzum ostudou.

Svůj vlastní Star Wars film chystá ještě Taika Waititi, ale víte co? Já bych si už snad i vsadil, že nevznikne ani ten. Waititiho Thor: Láska jako hrom utržil výrazně menší peníze než se očekávalo a reakce byly také přinejlepším vlažné a z nemalé části negativní. Vůbec bych se tak nedivil, kdyby i tenhle film šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy nakonec potichu zametla pod koberec. Nebo možná to Waititi napíše a bude produkovat, ale režírovat bude někdo jiný? Uvidíme.

Nakonec se ještě o slovo přihlásí Rian Johnson, režisér kontroverzně přijatého Poslední z Jediů a špičkové detektivky Na nože a natočí si tu svoji už roky oznámenou trilogii. Která, mimochodem, pořád není zrušená. Takže až Johnson dokončí pro Netflix i třetí a (zatím) poslední Na nože, možná se do předaleké galaxie přeci jen vrhne?

zdroj: Lucasfilm

Star Wars se tak musí i nadále spoléhat jen a pouze na seriály, jenže ani tam to není žádná sláva. Nedávno jsme dostali Obi-Wana Kenobiho, který byl nakonec spíše zklamáním. Teď se na Disney+ objeví slibně vypadající Andor a následovat bude třetí sezóna Mandaloriana, Ahsoka a snad i ten Lando Calrissian, nemluvě o animované produkci v čele s Bad Batch.

Star Wars tak jednoduše nezažívají své nejlepší období a jak vidno, zatím tahle křeč ještě ani zdaleka nekončí.

Zdroje: Disney , Lucasfilm

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.