Zářijové pokoukání: sedmero krasavic podzimního programu

13. 9. 2013 - 11:12 | Téma | Ladislav Loukota

Zářijové pokoukání: sedmero krasavic podzimního programu zdroj: tisková zpráva

Jaké filmové krásky to na vás zkoušejí v průběhu září?

Naomi Watts

Anglická herečka Naomi Watts se narodila roku 1968. Její otec, inženýr Pink Floydů, zemřel v jejích deseti letech a Naomi tak následovala matku na cestě do Austrálie, kde se nakonec usadili. Stačilo krátké přemluvení matky, aby ji zapsala na kurzy herectví, a kariéra byla načnuta.

Trvalo však roky, než se Naomi prodrala béčkovými rolemi, včetně účasti na čtvrtém dílu Kukuřičných dětí. Nakonec prorazila až v roce 2001 díky Davidu Lynchovi. V zářijové Dianě si střihne roli Lady Diany, princezny z Walesu a vykreslí její strastiplný a osudový život.

Zajímavost: Zlomem v její kariéře byl film Mulholand Drive, v němž paradoxně hrála slávou zhyřenou herečku (je-li tedy možné v Lynchově filmu říct, kdo koho hrál…).

Uvidíte: Diana, premiéra 19. Září

Naomi Watts Hot 2013_1 zdroj: tisková zpráva

Leem Lubany

O mladé izraelské herečce Leem Lubany je toho známo naprosté minimum – není se ostatně co divit, v září nás totiž poctí roli v dramatu Omar, jenž zná pouze malý okruh diváků.

Leem Lubany si zde zahraje tajnou lásku palestinského pekaře Omara, jenž se zaplete do s izraelskou vojenskou policií a čelí nejednomu dilematu...

Zajímavost: Oceňovaný film Omar je jejím debutem!

Uvidíte: Omar, premiéra 26. Září

i3qrbyl2phgdleb7j3ov zdroj: tisková zpráva

Katee Sackhoff

Miláček geeků po celém světě Katee Sackhoff (celým jménem Kathryn Ann Sackhoff) je proslavená především pro roli drsné pilotky Starbuck v seriálu Battlestar Galactica. Předtím však Sackhoff zazářila i jako oceňovaná tanečnice, její hereckou dráhu mohlo uspíšit právě nenadálé poranění kolena.

Její první významonu rolí byl snímek Těhotná v patnácti, až Battlestar Galactica ji pak vynesla do reflektorů světové slávy. Seriál se ovšem ukázal být dvousečným úspěchem – právě díky němu totiž Sackhoff dnes hraje spíše ve sci-fi dílech, jako například v aktuálním třetím díle Riddicka.

Zajímavost: Za roli Kary „Starbuck“ Thrace byla třikrát nominována na ceny Saturn, jednou z toho nominaci proměnila v úspěch.

Uvidíte: Riddick, premiéra 5. Září

Katee-Sackhoff-Feet-49518 zdroj: tisková zpráva

 

Lily Collins

Čtyřiadvacetileté anglické mládě Lily Collins se ve filmové branži pohybuje sotva pět let, za tu dobu ovšem stihla zdolat hned několik filmů včetně Sněhurky, Kazatele či autálního Mortal Instruments: Město bez kostí (film aspiruje na to být něco jako drsnější Harry POtter).

Lily v roce 2008 vyhrála Young Hollywood Award, a krom herectví se věnuje u žurnalistice, kterou vystudovala na na kalifornské univerzitě.

Zajímavost: Jde o dceru muzikanta Phila Collinse!

Uvidíte: Mortal Instruments: Město z kostí, premiéra 12. Září

Lily_Collins_2_Wallpaper zdroj: tisková zpráva

Isabel Christine Andreasen

Druhou velkou neznámou našeho zářijového seznamu je Isabel Andreasen, hlavní představitelka norského historického thrilleru Útěk – pro její podobiznu i pro zajímavé zasazení Útěku však minimum informací o jejím životě promineme...

V Útěku severský režisér Roar Uthaug ztvárnil středověký svět postižený morem, plný hrdlořezů, znásilňování a, inu, titulního utíkání za přežitím!

Zajímavost: Útěk může být Isabelinou jízdenkou do Hollywoodu.

Uvidíte: Útěk, premiéra 26. Září

isabel-christine-andreasen-flukt-escape-01-1920x1080-1170x658 zdroj: tisková zpráva

Clémence Thioly

Málokdy se v našem přehledu umístí herečka česko-slovenské provenience – a ani tentokrát se to žádné nepodařilo! Clémence Thioly však "alespoň" hraje ve slovenském dramatu Colette, který vypráví o "tajné lásce" v osvětimském koncentračním táboře.

Thioly doposud neměla velké štěstí na role a mihla se spíše ve francouzské televizi, no jejím nejvýraznějším účinkováním byl výskyt ve filmu Veřejný nepřítel č. 1: Epilog.

Zajímavost: Je zapálenou knihomolkou. Vystudovala literaturu na Sorboně. Poté studovala u drama na konzervatoři.

Uvidíte: Colette, premiéra 12. Září

Clemence Thioly zdroj: tisková zpráva

Izabella Miko

Pomyslnou královnou zářijového filmového trůnu je polská herečka Izabella Miko, rodačka z Lodže, baletka a oceňovaná tanečnice. I její profesionální kariéru zasáhlo zranění (tentokrát páteře a kotníku), Miko se však díky tomu mohla objevit hned v několika zajímavých titulech.

Prvním krokem ´v kariéře byla účast na filmu Divoké kočky, výrazněji ji však diváci mohou znát ze seriálu Deadwood či pro roli Athény v novém Souboji Titánů. Nyní v úspěšné dráze pokračuje rolí v jihokorejském hudebním filmu Make Your Move.

Zajímavost: Je zapřisáhlou podporovatelkou ekologie a vlastní dokonce „zelenou“ nadaci EkoMiko.  

Uvidíte: Make Your Move, premiéra 26. Září

Izabella-Miko-158-1 zdroj: tisková zpráva

 

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.