Všichni jsou v pohodě

29. 3. 2010 - 8:04 | Téma | red

Všichni jsou v pohodě zdroj: tisková zpráva

Vdovec, který zjistí, že jeho jediným spojením s jeho rodinou byla jeho žena, se vydá na neplánovanou cestu, aby se znovu setkal s každým ze svých dospělých dětí.

Frank Goode (Robert De Niro) strávil celý svůj život prací v místní továrně na výrobu drátů a snažil se ze všech sil, aby svou rodinu dokázal co nejlépe uživit. Jako čerstvý důchodce si začíná uvědomovat, že se svými čtyřmi dětmi nestrávil do této chvíle tolik času, kolik by býval chtěl, a usoudí, že je načase to napravit. Prostředníkem v jeho vztahu s dětmi byla vždy jeho manželka. Ta ale před časem zemřela a Frank je přesvědčen, že nyní je na něm, aby na jejich děti dohlížel. Rozhodne se celou rozvětvenou rodinu pozvat na víkendové barbeque. Přípravy probíhají bez problémů až do chvíle, kdy, jak už to v moderní společnosti bývá, jsou jedni po druhém nuceni z různých důvodů svou účast odřeknout.

Navzdory varování svého lékaře vezme Frank věci do vlastních rukou, sbalí si tašky a vydá se na pouť po Spojených státech s úmyslem překvapit všechny své děti a radovat se z jejich úspěchu a štěstí.

Frank se vypraví za svým synem „umělcem“ do New Yorku, za svou dcerou do Chicaga, která „je velké zvíře v reklamní společnosti“, za synem Robertem, „dirigentem orchestru“ v Denveru a konečně za Rosie, svou nejmladší dcerou, která je „tanečnice v drahém podniku v Las Vegas“. Zanedlouho je ale Frankovi jasné, že jeho děti nejsou až tak šťastné či úspěšné, jak mu jeho manželka vždy tvrdila.

Citlivá dramatická komedie Všichni jsou v pohodě zobrazuje obrázek rodiny, který je v moderním světě velice častý. Rodiče a sourozenci jsou od sebe vzdáleni stovky kilometrů a stres a shon moderního života je vytěžují natolik, že nejsou schopni najít si čas, aby si alespoň zavolali nebo aby se dokonce vydali na návštěvu svého domova.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.