Vlhká místa - recenze

25. 11. 2013 - 14:09 | Recenze | Karel Drda

Vlhká místa - recenze zdroj: tisková zpráva

Zařekl jsem se, že budu na filmy více koukat jako obyčejný divák a ne povýšený pisálek, který do všeho kopne a sám neumí natočit nic jiného, než pár sprostých videí na YouTube. Takže jsem dostal ten příšerný nápad, že vám přiblížím nový snímek Vlhká místa.

To zase jednou Němci natočili film! Příběh o dívce, která se chová jako prase a své okolí tím šokuje, je tím nejméně šokujícím filmem všech dob. Nebo to tak alespoň vypadá. Nutno ovšem dodat, že ke smutku tvůrců, kteří naopak všemi těmi nechutnostmi chtěli pravděpodobně nalákat teenagery a dospívající do kina. Jenže když budete do zblbnutí opakovat slovo „hovno“, také velmi záhy ztratí svůj původní význam. Vlhká místa se snaží o to být něčím, co bude nabourávat stereotypy a od prvních chvil se ohání tím nejtrapnějším marketingem.

zdroj: Archiv

Sex trochu jinak

Chce na postavě osmnáctileté Helen (Carla Juri) ukázat obyčejnou fekálně sexuální komedii jako trochu vážnější film. Když k pornu napíšete chytré dialogy, bude to stále porno. Dívka šokuje pitomoučkými postoji a ukazuje je pouze duševní nemohoucnost tvůrců. Sedíte si prostě v přítmí kina a sledujete dlouhou řadu skečů, v nichž si dotyčná vyholuje rozkrok (špatně), takže skončí v nemocnici, mele neuvěřitelné nesmysly a urputně se snaží být strašlivě nechutná. Je to taková tak nechutnost pro efekt. Herečce nevěříte ani slovo. Ti ostatní jejím názorům jen nahrávají, tvoří jakési křoví zbytečnosti. Režisér David Wnendt však zjevně svému příběhu věří a snaží se nám servírovat svoji víru ve zbytečnost pod rouškou umění. Pokud však ani po třiceti minutách nevíte, o čem to celé je, pak je určitě někde chyba. Zajímavé také je, že všechny ty nechutnosti i zde opravdu zevšední a jediné resumé je, že dotyčná postava je opravdu debil.

Trapná německá nesmylnost

Tak fajn, tak si dotyčná raději užije se zeleninou, místo aby použila dildo. A co z toho? Po delší době humusů a divných věci se dozvíme, že hlavním cílem je usmířit rozvedené rodiče. Cože? To bych věřil Tomáši Holému, v některém z jeho dětských filmů, ale ne dospělé ženské, která se chová jen jako nezvedené čuně. Postupná proměna pak dělá fekálně laděné postavy velmi křehkou dívku, která je vlastně velmi citově založená. V tuto chvíli máte chuť vzít kvér a pana režiséra, který prý nějakou dobu zacláněl i na FAMU, pod hrozbou exekuce odstavit od natáčení jakýchkoliv filmů v budoucnosti. Myslel jsem si, že Vlhká místa budou další teenagerskou komedií o sexu. Jenže tohle je fakt ta největší šmíra, co z Německa přišla.

Hodnocení: 10 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.