V Praze o víkendu pokračuje přehlídka španělsky mluvených filmů

17. 2. 2012 - 16:27 | Téma | red

V Praze o víkendu pokračuje přehlídka španělsky mluvených filmů zdroj: tisková zpráva

Festival španělsky mluvených filmů La Película, který pokračuje v pražském kině Světozor, láká o víkendu na fantasy, horor i animovaný snímek nominovaný na Oscara. Až do neděle nabídne pestrý program filmových novinek ze Španělska, ale i archivní snímky a kolekci venezuelských filmů.

V sobotu bude na přehlídce naposledy uveden celovečerní animovaný film nominovaný na Oscara Chico a Rita, který podkresluje žhavá tradiční kubánská hudba a americký jazz. Večer vtrhnou do Světozoru Vetřelci - napínavý hororový snímek v hollywoodském stylu s Clivem Owenem v hlavní roli. Sobotní večer bude patřit také očekávanému snímku se 13 nominacemi na výroční ceny Goya nazvanému A také déšť s Gaelem Garcíou Bernalem v hlavní roli, který reflektuje postavení indiánského obyvatelstva v současné Latinské Americe. Sobotní program odlehčí milostný příběh Bratranci, který nabízí lék na vyléčení bolesti z rozchodu.

A také déšť zdroj: tisková zpráva

V neděli budou filmová plátna v malém a velkém sále Světozoru patřit mimo jiné fantasy, ve které se mísí pohádkový svět s hrůzyplnými výjevy ve stylu Pána prstenů: Mystikal. Dále bude uveden film Blog, který se věnuje fenoménu sociálních sítí a dává nahlédnout do stylu života současných teenagerů. Jedním z posledních festivalových snímků bude psychologické drama Amador, které servíruje s notnou dávkou černého humoru příběh ženy, jež se snaží udržet si za každou cenu zaměstnání.

Sedmý ročník festivalu zahájila 14. února projekce hororového příběhu Vetřelci režiséra Juana Carlose Fresnadilly. Vedle aktuální produkce nabídl kolekci španělského neorealismu s díly, která vznikla mezi lety 1951 až 1961. Výjimečný cyklus archivních snímků natočený režiséry jako Carlos Saura, Luis García Berlanga, Luis Buñuel či Juan Antonio Bardem mapuje neopomenutelnou etapu tvorby, jež zachycuje obraz společnosti za doby frankistického režimu. Institut Cervantes ho s úspěchem prezentuje po celém světě. Na výběru se podílela řada významných osobností, mimo jiné i Antonio Banderas.

Vetřelci (2011) zdroj: tisková zpráva

V příštím týdnu se přehlídka stěhuje do brněnského kina Art, kde bude probíhat od 20. do 26. února.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.