Tři víkendové tipy na skvělý film Dokina.cz

14. 2. 2014 - 17:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Tři víkendové tipy na skvělý film Dokina.cz zdroj: tisková zpráva

Chcete o víkendu vyrazit do kina, ale nejste si jisti výběrem? Poradíme vám, protože je nám jasné, že ne každý má chuť si pročítat všechny ty recenze, které k filmovým premiérám vycházejí. Navíc opravdu platí pravidlo, že co se jednomu nelíbí, druhý ocení. A není přeci nutné jít pouze na premiérové filmy daného týdne.

Robocop

Nejlepší volba: Vyjděte si do kina s kámošem, vypijte litr coly a užijte si pořádnou akci.

Film pro fanoušky dobré akce, sci-fi a parádních vizuálních efektů.

zdroj: Archiv


Máte-li chuť zajít na film, u něhož nebudete muset příliš namáhat mozkové buňky, pochutnáte si dobré kukuřici a k tomu všemu se na plátně bude odehrávat pořádná akce, pak je zbrusu nový Robocop ideální volbou. Film rozhodně není špatný, ctí daný žánr a rozhodně se dnes již kultovní jedničce neposmívá, ale naopak si z ní bere to nejdůležitější, dobrou zábavu. Režie se ujal brazilský režisér José Padilha, který nového policajta v robotickém obleku nepojal jako remake, ale přichází se zbrusu novým příběhem, který reflektuje současnost. Nový děj se tak odehrává v roce 2028, kdy je korporace OmniCorp vedoucím tahounem robotických technologií po celém světě. Jen na domácí půdě v USA firmě chybí respekt a uznání. To by mohlo přijít ve chvíli, kdy je policista Alex Murphy (Joel Kinnaman) těžce zraněn. Firma dostává spásný nápad, vytvoří napůl člověka a napůl stroj, který bude bojovat s kriminalitou. Hustá akce v plechu potěší, to nám věřte!

RoboCop-2014-2 zdroj: tisková zpráva

 

Lego příběh

Nejlepší volba: Dokonalý zážitek pro celou rodinu s dětmi po procházce v parku.

Film pro děti, táty i mámy, ale také pro fanoušky slavné stavebnice.

zdroj: Archiv

Lego příběh je splněním asi mnoha dětských snů, které se objevovaly celou dobu, co slavná dánská firma existuje. Vidět v kostičkovaném světě skutečný film musí být prostě zážitek. A je to tady! Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. Tolik věty distributora, ale skutečnost je mnohem lepší! Snímek je plný skečů a gagů, které ocení malí diváci, ale bavit se budou i dospělí, kteří si v příběhu najdou celou řadu odkazů na jiné filmy a především stavebnice Lega. A všichni svorně budou držet palce malé figurce v boji proti zlotřilému Lordu Byznysovi.

Lego Movie 2 zdroj: tisková zpráva

12 let v řetězech

Nejlepší volba: Pro všechny, kdo se chtějí něco dozvědět.

Film pro milovníky historie, vážných témat, ale i filmů se silným příběhem

zdroj: Archiv


Solomon Northup měl milující rodinu, dobrou práci, talent, majetek, svobodu i právo na život. Žil idylický středostavovský život jako většina z nás. V jeden jediný nečekaný moment ale o to všechno přišel. Skončil jako otrok spoutaný v řetězech a jeho jediným osudem se stala dřina na plantáži „pod bičem otrokáře". Přesně to se v roce 1841 přihodilo Američanu Solomonu Northupovi (Chiwetel Ejiofor), který svůj skutečný příběh zachytil v autobiografické knize 12 Years a Slave.  Film nabízí výborný a napínavý příběh, úžasné herecké výkony všech hlavních protagonistů jako Brada Pitta, Michaela Fassbendera, či již zmiňovaného Chiwetela Ejifora. Snímek dorazil do kin koncem ledna a určitě si jej nenechte ujít, je docela možné, že uzme nějakou tu sošku Oscara. 

12 let v řetězech zdroj: tisková zpráva

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.