Tom Cruise a jeho Mission Impossible dostane brzy dámskou konkurenci

4. 5. 2018 - 9:20 | Novinky | Adam Homola

Tom Cruise a jeho Mission Impossible dostane brzy dámskou konkurenci zdroj: tisková zpráva

Mužských špiónů, agentů a akčních hrdinů už bylo dost, teď na plátno dostaneme ženy. Něco takového si řekla Jessica Chastain, dala dohromady dámské osazenstvo, režiséra a pomalu se začíná chystat na nový špiónský thriller s kódovým označením 355.

355 tak bude špiónský film s ženským týmem, kdy Jessica Chastain nebude hlavní hrdinkou, ale jen jednou z několika. Všechny dámy mají být údajně stejně komplexní, jejich postavy stejně prokreslené a pro děj filmu stejně důležité.

Vedle Chastain se ve filmu objeví také Marion Cotillard, Penelope Cruz, Fan Bingbing a Lupita Nyong’o – smlouvy sice podepsané ještě nejsou, ale dámy s nabídkou předběžně souhlasily. Tuhle partičku pak z pozice režiséra povede Simon Kinberg, který nedávno natočil nadcházející X-Men: Dark Phoenix, kde jednu z rolí ztvárnila i Jessica Chastain.

A bylo to prý právě na place X-Men: Dark Phoenix, kdy s nápadem na čistě ženský špiónský film přišla Chastain, ukecala dámy, přesvědčila režiséra a věci se teď posouvají kupředu. Kinberg pro Deadline prozradil, že největší inspiraci si bere ze série Jason Bourne, ale pokukuje také po Mission Impossible nebo po bondovkách.

Rozhodně bychom ale neměli čekat žádnou akční divočinu – 355 by měl být uvěřitelný a realistický špiónský thriller, který by měl být především autentický. K něčemu podobnému si už Chastain dostala v Zero Dark Thirty, moc se jí to líbilo a ve 355 by to chtěla posunout na úplně novou úroveň.

Tvůrci se nijak netají tím, že by chtějí mít z 355 rovnou celou novou sérii a já bych nebyl vůbec proti. Charlieho Andílci jsou dávnou minulostí a jinak akčnímu a špiónského žánru dominují pouze muži. Nic proti tomu, ale mít vedle bondovek, Mission Impossible, Jasonů Bourneů a dalších macho borců i akční/thriller/špiónskou sérii plnou sympatických dam… Proč ne?

zdroj: Lucasfilm

Zero Dark Thirty z roku 2012, kde si zahrála i Jessica Chastain.

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.