Srpnoví herci: Mladí, talentovaní, ale také bard Bill Nighy

11. 8. 2015 - 22:30 | Téma | Ladislav Loukota

Srpnoví herci: Mladí, talentovaní, ale také bard Bill Nighy zdroj: tisková zpráva

Pořádně sexy bude srpen v tuzemských kinech! Útokem je totiž vezme banda britských krasavců, kteří zaručují, že na plátně bude na co koukat, i kdyby divákům samotné snímky nesedly. Hereckou třešničkou pak je netypicky charizmatický Bill Nighy. Na koho se tedy můžete v přítmí kinosálů těšit?

Matthew Goode

Jedním ze sexy Britů rovnou odstartujeme. Ostrovan Matthew Goode je totiž už od čtvrtka v českých kinech ve scifi thrilleru Nesmrtelný. Sedmatřicetiletého tmavovlasého sympaťáka, jehož velkou devízou je mix něčeho čemu můžeme říkat „intelektuální šarm“ a kapky bonvivánství, jste naposledy mohli vidět jako šachovou hvězdu v Kódu Enigmy. 

Kulky v letu jako Ozymandias zas chytal ve Snyderových Strážcích a pamatovat si ho budete i z mrazivé „Allenoviny“ Match Point: Hra osudu, nebo posmutnělého Single Mana. Palubní lístek do hollywoodských vod mu však před 11 lety zajistila nenáročná romantická komedie Hon za svobodou s Mandy Moore. Nevyhýbá se ani televizi - zahrál si třeba v kritiky velice dobře přijatém seriálu Dobrá manželka.

matthew-goode zdroj: tisková zpráva

  • Uvidíte v: Nesmrtelný, v kinech od 6. srpna.
  • Zajímavost: První Goodeův úspěšnější snímek je spojen s naší kotlinou. Zmíněná komedie Hon za svobodou se totiž natáčela zčásti v České republice a Goode se tak procházel nejen po Praze, ale zavítal i na Žďákovský most.

Bill Hader

S trochou nadsázky lze říct, že Billu Haderovi nakopl kariéru Al Pacino a jeho herečtí kolegové - v začátcích je totiž imitoval v populární show Saturday Night Live. V show vystupoval mezi léty 2005 až 2013, jeho filmová kariéra je pak spojena zejména s komediemi - objevil se ve Zbouchnuté režírované Juddem Apatowem i Kopačkách, které (Apattow) produkoval.
S Michaelem Cerou si zahráli v praštěné komedii Superbad i filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa. Zahrál si však i ve „vážnějších“ počinech - třeba romantickém dramatu Ona, sci fi Star Trek: Do temnoty či loňském dramatu Zmizení Eleanor Rigby. Teď se dal Hader opět dohromady s Apatowem a na rozdíl od zmíněných snímků si střihl jednu z hlavních rolí!

bill.hader zdroj: tisková zpráva

  • Uvidíte v: Vykolejená, v kinech od 6. srpna.
  • Zajímavost: Ačkoliv ve Vykolejené hlavní hrdince teprve Hader naruší hrůzu z monogamie, v reálu je už 9 let, patrně šťastný, ženáč. S manželkou má tři dcery.

Henry Cavill

Henry Cavill prostě frčí. Urostlý týpek pocházející z 5 kluků a malého ostrova Jersey mezi Francií a Anglií přitom před 10 lety časopis Empire Magazine označil za „nejnešťastnějšího muže Hollywoodu“. Důvod? Nu, řada neúspěchů! Cavill se nejdřív měl stát Edwardem Cullenem ve Stmívání, než se však začalo točit, byl na (byť stoletého) teenagera příliš starý. Na Bonda mu pro změnu roky chyběly a nevybrali ho ani pro role Supermana a Batmana, které mu vyfoukli Brandon Routh a Christian Bale. Nakonec mu však tito superhrdinové svým způsobem neutekli - slavného létajícího chlápka si totiž nedávno zahrál v cool Muži z oceli a jako Superman se s hrdinou v černém potká už příští rok v očekávaném blockbusteru Superman vs. Batman: Úsvit spravedlnosti.
Ostatně už po zmiňované sérii neúspěchů Cavillovi spravil chuť úspěch seriálu Tudorovci a zahrál si i v romantice Tristan a Isolda či půvabném Hvězdném prachu. A vzhledem k tomu, že fešný Brit zraje jak víno, možná přišly ty nejlepší role přece jen v pravý čas. A kdo ví, třeba i ten Bond mu jednou klapne… V aktuálním snímku hraje agenta CIA, takže má slušně nakročeno.

henry-cavill zdroj: tisková zpráva

  • Uvidíte v: Krycí jméno U.N.C.L.E., v kinech od 20. srpna.
  • Zajímavost: Impozantní muskulaturu Henry Cavill teď ukázal na fotkách pro časopis Men´s Health. A můžete tak posoudit, nakolik se herec, který letos oslavil 32. narozeniny, proměnil od svých počátků. Fousáči jsou cool!

Bill Nighy

Ještě delší dobu si na největší úspěchy své kariéry musel počkat další ostrovan Bill Nighy. První výraznějších filmových úspěchů se dočkal až kolem padesátky, pak však už jeho kariéra nabrala „rychlý“ spád. Po přelomovém a excelentním Billy Mackovi, stárnoucím rockerovi v Lásce nebeské přišel Rufus Brousek z Harryho Pottera, upír Viktor v hororovém Underworld, ale i role ve Valkýře, Báječném hotelu Marigold či Pirátech z Karibiku.
S Richardem Curtisem, který má právě Lásku nebeskou na svědomí, se pak Nighy pustil i do 3 dalších filmů - zábavných Pirátů na vlnách, televizního snímku The Girl in the Café a naposledy spolu „spáchali“ dojemnou komedii Lásky čas. Teď už o Billym nepochybují ani ti největší škarohlídi.

nighy02 zdroj: tisková zpráva

  • Uvidíte v: Pride, v kinech od 27. srpna.
  • Zajímavost: Nedávno proběhly internetem spekulace o tom, zda Bill Nighy náhodou nerandí s Annou Wintour, šéfredaktorkou legendárního časopisu Vogue. Bývají totiž společně vídáni na různých akcí - na druhou stranu už jsou taky řadu let přátelé.

Rupert Friend

Na nejlepší role si nějaký čas musel počkat i Rupert Friend. Brit, který na podzim oslaví 34.narozeniny, byl dlouho známý hlavně jako dlouhodobý přítel výrazně slavnější Keiry Knightley. S tou se seznámil při natáčení také Wrightovy adaptace Pýchy a předsudku a chodili spolu pět let.

Rupert Friend zdroj: tisková zpráva

Friend si zahrál například příběhu Chlapec v pruhovaném pyžamu. Samotného prince Alberta pak ztvárnil v dalším historickém snímku Královna Viktorie a spolupracoval i na úspěšném „špionážním“ seriálu Ve jménu vlasti. Hitman, v němž hraje v podstatě nadčlověčího zabijáka a především hlavní roli, snad pro něj bude dostatečnou satisfakcí za pomalejší „nástup“. Hodně zdaru!

  • Uvidíte v: Hitman: Agent 47, v kinech od 27. srpna.
  • Zajímavost: Pro roli Hitmana byl původně vybrán Paul Walker. Ruperta Friend získal roli až po Walkerově smrti.

 

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.