Srpnové herečky - návrat Megan Fox a debut nejpřekvapivější členky Expendables

7. 8. 2014 - 22:00 | Téma | Ladislav Loukota

Srpnové herečky - návrat Megan Fox a debut nejpřekvapivější členky Expendables zdroj: tisková zpráva

V srpnu začnou letní trháky notně ztrácet na páře – tím největším budou ostatně dost možná Želvy Ninja. Projevuje se to i na jejich nejzajímavějších představitelkách. Když je totiž nejpůsobivější ženskou tváří srpna debutantka ze třetích Expendables, něco tu nehraje. 

Megan Fox

Hollywoodská diva Megan Fox svého času dosáhla skoro pověsti nové kopie mladé Angeliny Jolie, oproti ní však nevyužila dočasnou slávu po průlomu v prvních Transformers (2007) k zisku zajímavějších rolí a velmi rychle upadla v zapomnění. Ať už to byl neúspěšný western Jonah Hex či neúspěšný horor Jennifer's Body, Megan pokaždé oslňovala jednom nadprůměrnými křivkami v podprůměrných úlohách. Nezdá se přitom, že její nejnovější film by na tom mohl něco změnit. Objeví se totiž v úloze zvídavé reportérky... v nové předělávce animáku Želvy Ninja.

Transformers, Megan Fox zdroj: Foto: Paramount Pictures

Uvidíte v: Želvy Ninja, premiéra 21. srpna

Zajímavost: Megan byla neslavně vyšachována z natáčení ve třetím díle Transfomers poté, co režiséra Michaela Baye označila za Hitlera. Nenávist mezi oběma však zřejmě nebude tak žhavá, vzhledem k tomu, že Bay produkoval právě i Želvy Ninja.

Scarlett Johansson

Scarlett v našem přehledu vítáme už poněkolikáte – od loňského snímku Don Juan totiž pokračuje ve fenomenální jízdě skrz naskrz hromadou zajímavých titulů. Přes druhého Kapitána Ameriku nyní i skrze akční snímek režiséra Luca Bessona jménem Lucy, jenž předchází pověst filmu tak krásného, jak i hloupého. Ani ten přitom nebude jejím posledním letošním filmem – minimálně za Velkou louží totiž dělá sekundantku i Jonu Favreau (režisér Iron Mana 1 a 2) v jeho šéfkuchařské komedii Chef. 

Scarlett-Johansson-scarlett-johansson-8836765-1600-1200 zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Lucy, premiéra 7. srpna

Zajímavost: Stejně jako Chef se možná v domácích kinech nedočkáme ani hypnotické/nudné (dle vaší nálady) záležitosti Under the Skin, v níž si Scarlett střihla mimozemšťanku, která zabíjí muže pomocí sexu.

Sarah Wayne Callies

Především ze seriálových vod je známá Sarah Wayne Callies – její obličej poznají diváci Útěku z vězení a Živých mrtvých. V srpnu se vyskytne i v katastrofickém snímku V oku tornáda, z něhož především na všechny strany foukají katastrofické digitální triky.

sarah wayne cellies zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: V oku tornáda, premiéra 7. srpna

Zajímavost: Než se stala herečkou na plný úvazek, prošla i bohatými akademickými studiemi, oba její rodiče jsou navíc profesory na University of Hawaii.

Emma Stone

Rovněž Emmu Stone potkáváme v přehledu už podruhé za poslední měsíce – naposledy jsme ji mohli sledovat v předělaném Spider-Manovi, kde to s její postavou nejlépe. Totéž se naštěstí nedá říct o její herecké dráze, která v posledních letech raketově roste. V poslední době okouzlila především starého nemravu Woodyho Allena – krom aktuálního Kouzla měsíčního svitu se rovněž objeví v jeho dalším projektu napřesrok.

Černobílý svět, Emma Stone zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Kouzlo měsíčního svitu, premiéra 7. srpna

Zajímavost: Emma se neobjevuje jenom ve filmu – hráči akční střílečky Sleeping Dogs si ji mohli v roce 2012 poslechnout i jako jednu z vedlejších postav.

Patricia Arquette

Letos šestačtyřicetiletá Patricia Arquette si vrchol kariéry odbyla v 90. letech, kdy zazářila v dnes pomalu už kultovních trhácích jako Pravdivá romance, Ed Wood nebo Lost Highway. Ruku v ruce s tím ji ke slávě pomohlo i manželství s tehdy rovněž populárním Nicolasem Cagem. Od té doby však její nové role poněkud přeměnily vstříc televizním vodám – v seriálu Médium tak utržila cenu Emmy, nyní krom časosběrného Chlapectví plánuje od roku 2015 naskočit do nového seriálu CSI: Cyber.

Patricia Arquett zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Chlapectví, premiéra 14. srpna

Zajímavost: Chlapectví je jejím nejzajímavějším filmem za dlouhou dobu – snímek se natáčel 12 let a po celou tu dobu sledovat dorůstání titulního hrdinu, jemuž dělá Patricia Arquette matku.

Ronda Rousey

Závěrem zamíříme do trochu netradičních vod. Ronda Rousey totiž není ani primárně herečkou, ani si v srpnovém filmu (zřejmě) nestřihne hlavní úlohu. Objeví se v akčním masomlejnu Expendables 3, kde zazáří jako první ženská postava, která se v dané sérii o sebe umí alespoň trochu postarat. Přesto, či možná právě proto je Ronda nejzajímavější osobnost měsíce. Filmová vojanda Ronda totiž v reálu platí za zdatnou zápasnici, která krom let zápasení a profi chvatů drží rovněž bronzovou medaili za judo z olympiády v Pekingu!

ronda rousey zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Expendables: Postradatelní 3, premiéra 14. srpna

Zajímavost: Expendables budou její první filmovou rolí, do budoucna se však objeví i ve filmovém Entourage nebo Rychle a zběsile 7.

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Fantastická čtyřka se veze na recyklační posedlosti Hollywoodu

Fantastická čtyřka se veze na recyklační posedlosti Hollywoodu

31. 8. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Ať už od nejnovější verze superhrdinské Fantastické čtyřky očekáváte černého koně léta či naopak problém nejvyššího kalibru, nelze si v jejím případě znovu nevšimnout značné posedlosti Hollywoodu remakováním vlastní tvorby. Zatímco dříve, jako v případě Zjizvené tváře nebo Věci, byly remaky vytvářeny dekády od své inspirační látky, dnes přicházejí i méně než deset let po ní. Čím to je, že se filmaři zamilovali do předělávek, a bude tomu někdy konec? 
Oscaři pod lupou. Proč vyhrál Birdman?

Oscaři pod lupou. Proč vyhrál Birdman?

23. 2. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Nejslavnější filmové ceny roku jsou za námi, podívejte se proto na přehled vítězů včetně pravděpodobného vysvětlení příčin jejich úspěchů. Ačkoliv totiž na poli nejvýznamnějších cen všechny válcoval Birdman, nakonec ho v počtu sošek spolehlivě dohnal rozverný Grandhotel Budapešť. Cenu za zahraniční film si připsala i polská Ida, naopak u animáků byla akademie letos mnohem konzervativnější. 
Nominace na Oscary jsou venku, které filmy nakonec zabodují? Zkoušíme hádat!

Nominace na Oscary jsou venku, které filmy nakonec zabodují? Zkoušíme hádat!

15. 1. 2015 | Téma | Vojtěch Karlík

Nominace na Oscary jsou známy, my však nabízíme naše vlastní tipy, který film by to nakonec mohl vyhrát. Bude to Grandhotel Budapešť, nebo půjdoe členové akademie mnohem více směrem k vážnějším filmům? A co herečky? Má šanci životní výkon Julianne Moorové, nebo naopak zaboduje Rosamunde Pike, coby zmizelá žena? Zkuste tipovat s námi.
Chlapectví - recenze unikátního filmového projektu

Chlapectví - recenze unikátního filmového projektu

18. 8. 2014 | Recenze | František Fuka

Osudy jednoho docela obyčejného amerického kluka jménem Mason od 5 do 18 let jeho života. Bydlí se sestrou a mámou (Patricia Arquetteová), občas něco podnikne se svým biologickým otcem (Ethan Hawke), prožije všechno to, co kluci v jeho věku prožívají, a nakonec úspěšně dokončí střední školu a vydává se na vysokou.
Přehled filmů, které zabraly podobně jako Chlapectví tvůrcům dlouhé roky

Přehled filmů, které zabraly podobně jako Chlapectví tvůrcům dlouhé roky

17. 8. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Dvanáct let točil režisér Richard Linklater svůj snímek Chlapectví. Unikátní projekt ukazuje v reálném čase postupné dospívání hlavní postavy z dítěte v mladíka – největší předností je tak právě netradiční způsob natáčení. Není to však jediný film, který vznikal déle, než je zdrávo. Většinu filmových maratonců ovšem prováděla spíše smůla než unikátní záměr. Posvítili jsme si na nejzajímavější z nich. 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.