Série Bláznivá dovolená prožije velký restart

1. 4. 2015 - 8:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Série Bláznivá dovolená prožije velký restart zdroj: tisková zpráva

Pamatujete si na populární americkou filmovou řadu Bláznivých dovolených? Znáte? Tak přátelé, pozor! Chevy Chase jako neobratná hlava rodiny Clark Griswold se má vrátit v novém díle. Navíc se prý chystá kompletní restart série s Edem Helmsem v hlavní roli.

V USA je filmový seriál o Griswoldových známý jako "Vacations" velmi oblíbený a třeba na vánoční svátky jde vždycky o sledované reprízy. Zkusme si ve stručnosti bláznivou rodinku připomenout. Hlavou rodiny je Clark (Chevy Chase) a jeho manželkou pak sympatická Ellen (Beverly D'Angelo) Ve filmu se také objevilo několik jejich dětí Absolutně pitomý Rusty  a ještě hloupější Debbie jsou pak bratr se sestrou, kteří si neustále dělali lumpárny. Debbie by ráda dala každému, Rusty to velmi sarkasticky komentoval. Rusty vymýšlel vtípky, jak znemožnit Debbie. A sestra mu vše přesně vracela. A většinu času se navíc řezali na zadním sedadle rodinného auta.

zdroj: Archiv

S poněkud bláznivou rodinkou jsme se od roku 1980 vydali na dovolenou do zábavního parku v USA, do Las Vegas a do Evropy. A pak jsme s nimi strávili také jedny vánoční svátky. Z tohoto filmu také pochází jedna z nejbizarnějších vánočních scén - exploze fekálií v kanalizaci.

Nyní se chystá zjevně poslední díl populární série. Chevy Chase je ročník 1943, což znamená, že je již ve věku dědečků a i z tohoto důvodu se příběh trochu posune dál. Pořád to bude oblíbená rodinka, ale všichni budou starší a asi i hloupější. Nebo myslíte, že nastane nějaká změna?

Manželé Griswoldovi se vydávají navštívit své děti. Otěže by měl podle všeho pomalu a jistě přebrat nejmladší syn Rusty. Toho si v novém filmu zahraje totiž velmi populární komik Ed Helms. Čeští diváci jej znají ze série Hangover (Pařba v Las Vegas) a také z americké verze Kanclu. Velmi extrovertní týpek hraje výborně zmatence, ubožáky a ňoumy. Vzpomeňte si na Kancl, v němž tak rád a špatně zpíval svým kolegům.

zdroj: Archiv

Pokud se návrat Vacations vydaří, producenti dokonce uvažují o tom, že by právě Helms byl potencionálním pokračování novou hlavou rodiny. Obsazení zbrusu nového filmu je však úžasné. Rustyho ženu si zahraje Christina Applegate, která podle prvních informací bude hrát povahově postavu, kterou tak bravurně ztvárnila v seriálu Ženatý se závazky. V dalších rolích pak uvidíme hvězdy jako Chris Hemsworth, Keegan Michael Key a Charlie Day.

Bláznivá dovolená bude filmovým rozloučením Chevyho Chase s postavou Clarka a američtí fanoušci (a že jich není málo) se prý na film, který by se měl v červenci objevit v kinech, hodně těší.

Zdroje: Movieweb

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.