Scott Pilgrim proti zbytku světa

11. 10. 2010 - 8:00 | Téma | red

Scott Pilgrim proti zbytku světa zdroj: tisková zpráva

Někdy láska doopravdy bolí.

Scott Pilgrim proti zbytku světa je všechno, jen ne tradiční film. Roztomile potrhlá romantická komedie říznutá akcí, světem videoher a vizuálními i slovními fóry snad v každé vteřině pochází z dílny Edgara Wrighta, který už párkrát prokázal, že mu není nic svaté. Ani nebezpeční zombíci (Soumrak mrtých) nebo příliš aktivní důchodci (Jednotka příliš rychlého nasazení). Scott Pilgrim vám pro změnu ukáže, jak moc lze také trpět pro lásku.
Scottu Pilgrimovi (Michael Cera) je dvaadvacet, žije na úkor svého homosexuálního spolubydlícího (Kieran Culkin), hraje v garážové kapele Sex Bob – omb a stylem pásové výroby balí jednu holku za druhou. Scott nikdy neměl problém ulovit jakoukoliv kost. Spíš mu dělalo potíže ji následně zahodit. Teď ale nastal čas, aby i on poznal, jak láska bolí. http://dokina.timg.cz/2010/10/11/42057-scott-pilgrim-proti-zbytku-sveta-1-670x333.jpg zdroj: tisková zpráva

Jmenuje se Ramona (Mary Elizabeth Winstead), má nejmodřejší vlasy na světě a Scott se do ní na první pohled, nenapravitelně a bezhlavě zamiloval. Jejich společné zářivé budoucnosti nic nebrání, tedy aspoň Scott si to myslí. Jenomže zatímco jemu se stačí zbavit aktuální přítelkyně, dětinské fanynky jeho kapely, Ramona s sebou vleče děsivé prokletí. Ve zkratce – každý, kdo s ní chce chodit, musí nejdřív porazit sedm jejích bývalých partnerů. Bohužel nikoliv ve slovním fotbale, ale v boji na život a na smrt. Jiný by couvl, ale Scott je skutečně zamilovaný až po uši, a tak ho v příštích pár dnech čekají bizarní a potenciálně smrtonosná setkání mimo jiné se skateboardovou legendou, rockovou hvězdou inklinující k veganství, dvěma identickými dýdžeji, jejichž muzika může zabít, nebo s věčně naštvanou lesbou. Ano, s těmi všemi Ramona v minulosti chodila a právě oni chtějí zařídit, aby Scottova pohádka neměla šťastný konec. http://dokina.timg.cz/2010/10/11/42058-scott-pilgrim-proti-zbytku-sveta-2-670x333.jpg zdroj: tisková zpráva

Scott Pilgrim proti zbytku světa je adaptací stejnojmenné populární komiksové série Bryana Lee O´Malleyho. Producent Marc Platt tvrdí, že jeho setkání se Scottem Pilgrimem byla láska na první přečtení. „Je to příběh normálních současných mladých lidí, jen v sobě navíc obsahuje prvky kung fu, anime, mangy a starých videoher. Věděl jsem, že by z toho mohl být dobrý film,“ říká Platt. V žádném případě nejde o otrocké převedení předlohy na plátno, o čemž svědčí nejen pětiletý vývoj scénáře, ale také angažování Edgara Wrighta, režiséra a spoluscenáristy, který má svůj vlastní osobitý přístup a vždycky se snaží ubavit diváka až do bezvědomí, což už se mu párkrát podařilo.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.