Říjnové herečky: podzimní svěžest série snaživých svůdnic

13. 10. 2015 - 20:00 | Téma | Ladislav Loukota

Říjnové herečky: podzimní svěžest série snaživých svůdnic zdroj: tisková zpráva

Období letních velkofilmů je za námi, snad i z tohoto důvodu míří do podzimních kin více originálnějších látek. Namísto prověřených tváří proto dostanou více prostoru i herečky, které se řemesla chytily teprve nedávno. Od kriminálky Emily Blunt po životopisný snímek s Charlotte Le Bon paradoxně platí, že říjen bude prismatem nových talentů zdaleka nejsvěžejším měsícem roku.

Emily Blunt

Charismatická britská herečka Emily Blunt stoupá do záře reflektorů stále výrazněji. Letos 32 let stará hvězda poprvé výrazně zaskórovala sice už v roce 2001 v divadelním dramatu The Royal Family, až do roku 2006 se však držela spíše mantinelů britské televize.

blunt zdroj: tisková zpráva

Prvním zlomem byl Ďábel nosí Pradu (2006), pak však učinila několik nešťastných rozhodnutí (mohla hrát Black Widow v marveláckých filmech, dala ale přednost otřesným Gulliverovým cestám) a znovu se dostala ke slovu až se Správci osudu (2011) a především loni v Na hraně zítřka (2014). Její netypická tvář svádí k drsnějším postavám, bude proto zajímavé ji sledovat v kriminálce Sicario, kde si střihne mladou, idealistickou agentku FBI oparující na americké hranici s Mexikem.

zdroj: Vertical Entertainment

Uvidíte v: Sicario: Nájemný vrah, premiéra 29. října

Zajímavost: Její nedávný zisk amerického občanství se po vtípku vůči Spojeným státům stal menší bouří ve sklenici vody na komentátorské scéně. Někteří z konzervativců totiž na její konto řekli, že by americký pas měla za trest vrátit.

Jessica Chastain

To stále populárnější femme fatale Jessica Chastain si v říjnu dá roli vedlejší - v hlavní roli snímku Marťan o astronautovi, která je omylem opuštěn na Rudé planetě, se totiž objeví především Matt Damon. Přesto ji byla alespoň svěřena významná postava velitelky fiktivní mise k Rudé planetě. Marťan o sobě prohlašuje, že je jedním z nejrealističtějších sci-fi filmů vůbec, doufejme proto, že Jessicu jako kapitánku nešoupne do pozadí.

chastain zdroj: tisková zpráva

Byla by to totiž velká škoda! Tato americká herečka totiž ve filmové branži debutovala teprve nedávno v dramatu Jolene (2008), jenom o čtyři roky dříve pak poprvé přestoupila před kamery televizní. Už v roce 2012 si ale sáhla do oscarových vod s 30 minut po půlnoci, loni pak ukázala, že cizí ji nejsou ani žánrovější látky jako Interstellar.

zdroj: Cinemart

Uvidíte v: Marťan, premiéra 1. října

Zajímavost: Pochází z rodiny pěti dětí, naprostým tabu je pro ní však identita jejího otce. Odmítla sdělit jeho totožnost a v rozhovorech řekla, že skutečným otcem byl pro ní její otčín. 

Rose Leslie

Seriáloví diváci mají Rose Leslie dlouho v merku, co do filmového světa však tato zrcavá kráska stále hrála menší, regionálnější ligu. Není natolik překvapivé, kdy si svůj debut odbyla teprve v roce 2009 v televizním filmu New Town. Už za něj mimochodem získala skotskou cenu BAFTA za nejlepší nový talent. Významnější však pro ní bylo obsazení do role služebné v dramatickém seriálu Downton Abbey. V televizní sféře pak získala i druhý významný zářez, role Ygritte ve Hře o trůny. 

rose_leslie zdroj: tisková zpráva

I když ji tak znají globální masy seriálových žroutů, doposud se objevila všeho všudy jenom ve čtyřech celovečerních snímcích. Posledním z nich bude i brakově vyznívající sci-fi Poslední lovec čarodějnic, kde bude Rose sekundovat Vinu Dieselovi. 

zdroj: Bontonfilm

Uvidíte v: Poslední lovec čarodějnic, premiéra 22. října

Zajímavost: V žilách ji koluje modrá krev. Sama byla vychována na menším zámku ve skotském Aberdeenshire, který je sídlem její rodiny již od 15. století.

Anne Hathaway

S Anne se na těchto řádcích nesetkáváme poptvé a jistě ani naposledy. Dvaatřicetiletí rodilá newyorčanka a nositelka jména po manželce Williama Shakespeara patří mezi nejvytíženější soudobé herečky. I když dříve nesla cejch náctileté hvězdičky za svůj Deník princezny, snaží u roky tento odér přebít.

Hathaway zdroj: Foto: Vogue

A daří se ji to notně - od oscarového přednesu v Bídnících přes žánrové role v Temný rytíř povstal až po aktuální komedii Stážista, kde bude hrát nadřízenou Roberta De Nira.

zdroj: Vertical Entertainment

Uvidíte v: Stážista, premiéra 22. října

Zajímavost: Kritiky Anne třeba obměkčí i její nedávná účast v TV show Lip Sync Battle, kde zaperlila zpěvem právě proti Emily Blunt

Charlotte Le Bon

Závěrem přehledu je zde méně okoukaná tvář z francouzské části Kanady. I v její kariéra začala doslova nedávno, a to ačkoliv pochází z herecké rodiny Brigitte Paquette a Richarda Le Bo. Namísto rodinného kopyta se však mladá Charlotte jala na dráhu modelky. I když s ní měla mezinárodní úspěch, nakonec se vrátila zpátky do rodné Kanady i k rodnému řemeslu. Nejprve parodujíc rosničky v televizní show na Canal+, od roku 2012 pak i v celovečerních filmech.

charlotte le bon zdroj: tisková zpráva

Znát ji dopoaud můžete ponejvíce z Peny dní (2012) a loňské Lásky na kari. Muž na laně od režiséra Roberta Zemeckise (Návrat do budoucnosti) proto pro ni bude zatím největší rolí. Zahraje si zde po boku Josepha Gordon-Levitta ve skutečném příběhu muže, který na špagátu přešel mezi oběma věžemi Světového obchodního centra.

zdroj: Archiv

Uvidíte v: Muž na laně, premiéra 8. října

Zajímavost: Češi si Charlotte všimnou i příští rok v právě natáčeném filmu Anthropoid o tuzemském atentátu na Reinharda Heydricha



Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.