Režisér Tomáš Vorel dotočil film Cestu do lesa

8. 6. 2012 - 15:38 | Téma | red

Režisér Tomáš Vorel dotočil film Cestu do lesa zdroj: tisková zpráva

Režisér, scenárista a kameraman Tomáš Vorel dokončil natáčení filmu Cesta do lesa. Romantickou komedii, která má být volným pokračováním úspěšného snímku Cesta z města, natáčel deset měsíců, premiéru plánuje na začátek října. V hlavní roli se představí Vorlův syn Tomáš, Anna Linhartová, Tomáš Hanák, Bára Schlesingerová, Bolek Polívka, Eva Holubová a Jiří Schmitzer. Vorel na film získal grant fondu kinematografie.

Romantická komedie vznikala od loňského srpna s přestávkami až do konce května, tedy deset měsíců. Před kamerou se vystřídala všechna roční období. Podle režiséra to bylo náročné i proto, že příroda a krajina Rabštejna nad Střelou sice poskytuje fotogenické a půvabné scenérie, ne vždy ale štábu přálo počasí. Navíc bylo obtížné skloubit náročný časový režim všech herců.

"Hlavní a nejtěžší část výroby je hotová. Nyní budeme půl roku sedět ve studiu, abychom stihli premiéru naplánovanou na 4. října," uvedl Vorel. Za nejtěžší a nejdražší považuje animace zvířat, která jeho štáb čeká.

Cesta do lesa

Na scénáři se Vorel podílel s Bárou Schlesingerovou, kterou před 12 lety ještě jako Nimcovou objevil pro svůj film Cesta z města. Hudbu napsal Michal Vích ze skupiny Létající koberec. Distributorem snímku, který vznikl v koprodukci Vorlovy společnosti s Českou televizí, bude společnost Aerofilms.

Jednotlivé scény vznikaly v obydlích, lesích, polích a lukách Rabštejna nad Střelou, Nečtin, Manětína, Černé Hatě, Žlutic a okolí. Podle režiséra bude oslavou české krajiny.

Úspěch Cesty z města kdysi Vorla překvapil. Diví se, že si ho lidé pořád pouštějí, znají a citují. Jeho názvem se inspirovaly cestovní kanceláře, vznikly i stejnojmenné turistické trasy. Bára Nimcová, která se v něm objevila a s níž už tehdy psal scénář, nyní žije s mužem, dětmi, kravami a jednou veverkou v německé pohraniční vesničce Hohenberg.

 Cesta do lesa

"Jak se postupně hromadily naše vesnické zážitky a příběhy, rozhodli jsme se, že napíšeme pokračování Cesta do lesa. Jak název napovídá, už to není o útěku z civilizace, ale je to jasná cesta tam, odkud jsme jako lidé vzešli a kam se zase jednou navrátíme. Příběh je hlavně o stromech, zvířatech a houbách, tedy hlavně o lesácích, myslivcích, houbařích, zemědělcích a také přistěhovalcích z města zvaných náplavy," vysvětlil Vorel.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.