Režisér Herz je nekompromisní pokud jde o erotické scény

4. 1. 2010 - 9:00 | Téma | red

Režisér Herz je nekompromisní pokud jde o erotické scény zdroj: tisková zpráva

Režisér slovenského původu Juraj Herz je při natáčení erotický scén nekompromisní, když se herečka nechce svléknout, hrozí jí i vyhazov. Přitom herci a herečky se prý často snaží erotickým scénám vyhnout. Ani ve svém novém českém hororu T.M.A. si tento známý filmový tvůrce neodpustil velice odvážné scény.

Už před 14 lety Herz téměř "vyhodil" ze svého filmu Pasáž mladou polskou herečku Malgorzatu Kożuchowskou. Protože je z katolické rodiny, měla prý s nahotou vážné problémy vzpomínal režisér, který má za sebou už více než čtyřicetiletou kariéru. Žádala , aby si mohla nechat spodní prádlo.

Herz však neustoupil. Jednoduše nechtěl, aby mu špatně natočená erotická scéna pokazila celý film. "Odpověděl jsem jí, 'Tak jděte o patro výš, tam je produkce, oni vám dají letenku zpátky do Varšavy a musím si, bohužel, najít někoho jiného'. Herečku potom přemluvil jeden polský kolega.

Kożuchowská se také objeví v novém hororu T.M.A., při jejimž natáčení se už ale svlékat nemusela. Erotickým scénám však neušli čeští herci. Režisér už za film získal dvě ceny festivalu Horrorfest v Jihoafrické republice.

Podle herce Ivana Trojana je natáčení erotických scén nepříjemné asi 99 procentům herců. Ve filmu Václav, kde hrál Trojan společně se Soňou Norisovou však nežádal, aby scénu s Norisovou změnili či vyškrtli. Podle něj ale patřila k nejkrajnějším, jaké kdy ve scénáři četl.

Slovenská herečka Zuzana Fialová odstoupila z natáčení velkovilmu Jánošík právě kvůli erotickým scénám.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.