Prosincové herečky zazáří v komediích i Star Wars

10. 12. 2015 - 22:30 | Téma | Ladislav Loukota

Prosincové herečky zazáří v komediích i Star Wars zdroj: tisková zpráva

Byť do naší distribuce stále míří opoždění oscaroví kandidáti, snad pro snahu uklidnit lidem hektické vánoční časy se v kinech objeví spíše nenáročné války. Je přitom ironické, že prosincové komedie skoro působí jako odkladiště pro kdysi ambiciózní, leč nakonec nepříliš úspěšná jména jako Olga Kurylenko nebo Olivia Wilde. Snad jejich osud nepostihne i novou krásku z Hvězdných válek, která byla doslova přes noc katapultována do světel reflektorů. 

Olga Kurylenko
Je to už osm let, co udělala původem ukrajinská herečka Olga Konstantionovna Kurylenko svůj velký průlom skrze snímek Hitman. Její kariéra byla od té doby, poněkud příznačně, stále podobá roli v adaptaci akční videohry: spíše než seriózní herectví předváděla své křivky v lavině nepříliš kvalitních snímků.

olga-kurylenko zdroj: tisková zpráva

Jejími paradoxně snad nejzajímavějšími filmy tak byla nepovedená bondovka Quantum of Solace a nemastná neslaná gangsterka Sedm psychopatů. Třeba se ji však konečně poštěstí přesvědčit o svých hereckých kvalitách v dramatickém snímku Perfektní den, který popisuje příhody humanitárních pracovníku v balkánské válce, a přichází od osvědčeného režiséra Fernanda León de Aranoai.
Uvidíte v: Perfektní den, premiéra 31. prosinec.
Zajímavost: Než se vydala na hereckou dráhu, byla úspěšnou modelkou. Za tuto kariéru přitom vděčí náhodnému setkání, když si ji v moskevském metru všiml skaut modelingové agentury.

Teresa Palmer
Jako důkaz, že remaková mánie ještě, se v prosinci setkáme i s novou předělávkou filmu Bod zlomu. Předešlá verze filmu kombinujícího adrenalinové sporty a kriminální zápletku (a vlastně i předloha prvního Rychle a zběsile) se kiny mihla v roce 1991. I když tentokrát bude mezi hlavními postavami opět figurovat znepřátelené mužské duo, film bude i letos již čtvrtým zářezem sympatické Australanky Teresy Palmer.

Teresa Palmer zdroj: tisková zpráva

Tu můžete ponejvíce znát ze sympatické hororové romance Mrtví a neklidní, jako "eyecandy" se však mohla v celé řadě dalších hororů (Smrtící nenávist 2) i pokusů o blockbustery (Čarodějův učeň, Jsem číslo čtyři). Ačkoliv se nezdá, že by se Teresa Palmer měla vymknout ze svých stereotypních rolí, na příští rok opět plánuje účast v solidní trojici filmů.
Uvidíte v: Bod zlomu, premiéra 31. prosinec.
Zajímavost: Teresa možná není zrovna kandidátkou na Oscara, je však rozhodně zajímavé, že kaskadérské kusy či často dělá skoro úplně sama.

Alison Brie
I když není Alison Brie zcela novou tváří filmového světa, mnohem více než návštěvníci kin ji mají v merku diváci televizní. A není se čemu divit - její komediální talent ji proslavil v seriálu Community, její dramatický talent zase pro seriál Mad Men. To jsou mnohem lépe znějící jména než Vřískot 4 nebo Hannah Montana. Alison jako rozený klaun – a to skoro doslova, právě jako klaun objednaný na dětské narozeniny se před herectvím živila - zkrátka potřebuje velmi specifický formát, který úzkoprsé filmy nemohou často nabídnout.

11_Alison_Brie zdroj: tisková zpráva

Nejlépe je to vidět na jejím nejnovějším filmu Milenci těch druhých. Atypická romantická komedie totiž pojednává o páru, který spojuje především neschopnost (jich samotných nebo naopak jejich partnerů) zůstat věrni. Výsledkem je sice podle kritiků nadprůměrný jenom mírně, ve Spojených státech však premisa dozajista trochu rozčeří vody.
Uvidíte v: Milenci těch druhých, premiéra 17. prosinec.
Zajímavost: V rámci Community se Alison proslavila mmj. genderově otočeným kostýmem "Kapitánky Amerika", je proto ironické, že skoro skončila v marvelovském světě jako Sharon Carter, čili agentka, která se objevila právě v druhém filmovém Kapitánovi.

Olivia Wilde
Ačkoliv bude v prosinci Olivia spíše sekundovat daleko prověřenější herečce Diane Keaton v solidní komedii Trable o Vánocích, je zajímavé sledovat postupný vývoj její kariéryZdá se totiž, že podobně jako řada jiných hereček se i ta Olivina po třicitnce notně zbrdila...

olivia-wilde-4572-2560x1600 zdroj: tisková zpráva

Byť doposud zvládala kolem pěti filmů ročně, na příští rok má naplánovaný jediný, krom něj se mihne i v chystaném seriálu Vinyl společnosti HBO. Jako by doby jejích ambicióznějších i velkorozpočtových snímků mávnutím kouzelného proutku ustala. Přespříští rok ji však přesto snad nabídne pomocnou ruku k rebootu – je na něj totiž naplánován zatím nepojmenovaný třetí díl série Tron. Byt Olivia možná neopustí filmové vody zcela – už několik let zkouší roli producentky – byla by velká škoda o ní přijít i v herecké pozici.
Uvidíte v: Trable o Vánocích, premiéra 10. prosinec.
Zajímavost: Ke kariéře v médiích měla našlápnuto doslova od kolébky – je totiž dcerou novináře a scénáristy Andrewa Cockburna (Peacemaker) a producentky seriálu 60 minut Leslie Redlich.

Daisy Ridley
A na závěr přehledu se seznámíme se jménem, o kterém budeme v příštích letech možná slyšet hodně často. Daisy Ridley je totiž po boku Johna Boyegi jednou ze dvou hlavních postav nových Hvězdných válek a obecně se předpokládá, že právě tito dva herci budou tvořit páteř nové trilogie. Pro třiadvacetiletou anglickou herečku, rodilou Londýňanku, jde o obrovský skok kupředu - doposud hrála jenom ve třech nepříliš známých regionálních filmech a několika episodách podobně neprůbojných britských seriálů. I z herecké školy vyšla teprve v roce 2010...

o-DAISY-RIDLEY-facebook zdroj: tisková zpráva

Jakmile se však proflákla její účast na nakopnutí jedné z nejpopulárnějších filmových sérií vůbec, nabídky se začaly jenom o poznání lépe. Daisy například o fous unikla role mladé Jean Grey v X-Men: Apocalypse, rovněž příští rok namluví jednu z postav v remaku animáku Only Yesterday. Uvidíme však teprve, jak se svou (předpokládanou) nově nabitou slávou ještě naloží. Další projekty s její účastí totiž prozatím nejsou oznámeny.
Uvidíte v: Star Wars: Síla se probouzí, premiéra 17. prosinec.
Zajímavost: Jejím strýčkem byl herec a scénárista Arnold Ridley, kterého v roli jedné z vedlejších postav v Anglii proslavil sitcom Dad's Army. Ten se mimochodem brzy dočká filmové předělávky s Billem Nighym.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.