Přehled novinek v kinech - premiérou týdne jsou Strážci Galaxie

30. 7. 2014 - 21:33 | Téma | Vojtěch Karlík

Přehled novinek v kinech - premiérou týdne jsou Strážci Galaxie zdroj: tisková zpráva

Premiéry týdne jsou tentokrát doslova nabité novinkami. Když se pozorněji podíváte, zjistíte, že tentokrát se dostane opravdu na všechny. Do kin se vrací po mnoha letech Menzelova klasika, můžete si zajít na nový horor a dočkají se i příznivci komiksových filmů.

Strážci Galaxie

zdroj: bontonfilm.cz


O Strážcích galaxie jsme již několikrát psali. Pro studio Marvel je to určitě velkofilm, který je současně i velkým riskem. Příběh s prvky nadsázky a komedie je něčím navíc tak bizarním, že klidně může dopadnout katastroficky. Na druhou stranu však nepostrádá akci, velkolepě pojaté vizuální efekty a především potěší milovníky komiksu, který slaví za mořem velké úspěchy. V hlavních rolích se představí Chris Pratt, Zoe Saldana a další.

Parádně pokecal

zdroj: Aerofilms


Snímek Parádně pokecal určitě potěší ty diváky, co rádi vše české, ať už je to jakékoliv kvality. První ohlasy na autorský snímek Tomáše Pavlička jsou rozporuplné, ale na druhou stranu slibují zajímavou jízdu. Mladý Štěpán je vyhozen ze školy, opustí ho dívka a on se rozhodne pro změnu opustit hlavní město. Objeví se v malém městečku, kde začne pracovat jako telefonista. Do šedi denně přijímaných hovorů se jednoho dne ozve tajemný hlas slečny Marie.

Ostře sledované vlaky

zdroj: YouTube.com


Kultovní snímek Jiřího Menzela se dočkal technického vylepšení a můžete na něj opět vyrazit do kina. Slavný hrabalovský příběh péči zasluhoval, spíš je smutné, že to celé tak dlouho trvalo. Digitální rekonstrukce je určitě fajn, ale dokud onen HD zázrak neuvidíme na vlastní oči, nebude novou technickou úroveň nijak komentovat.

Očista: Anarchie

zdroj: YouTube.com


Jednou za rok se americké ulice vždy na dvanáct nočních hodin promění v peklo. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. První díl byl komorní akcí, která vzbudila po zásluze pozornost. Teď se můžete těšit na další vyřizování účtů po Americku, ovšem s trochu větším rozpočtem. Není to nic pro něžné duše.

Lea a Darija

zdroj: Film Europe


Příběhy založené na skutečných událostech se ne vždy podaří kvalitně a zároveň poutavě zpracovat, ale v režii Branka Ivandy vznikl pravdivý příběh o dětské soutěživosti.
Nespornou hvězdou Záhřebského dětského tanečního souboru, který cestoval po Chorvatsku v roce 1930, byla výjimečně talentovaná třináctiletá tanečnice Lea Deutsch. Její taneční talent ji přivedl až do Berlína, kde se dívky ucházely o filmové kontrakty. Z hrdinek se stanou velké hvězdy, ale... Německem začíná cloumat fašismus, takže to rozhodně nebudou mít lehké. 

Je muž, který je vysoký, šťastný?

zdroj: AČFK


Michel Gondry tentokrát natočil dokumentárně animovaný snímek, v němž se rozmlouvá mimo jiné s Noamem Chomským. Opravdu určeno jen náročným divákům, co o tom musí často mluvit.

Zdroje: AČFK , Cinemart , Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.