Podivní

19. 4. 2010 - 8:00 | Téma | red

Podivní zdroj: tisková zpráva

Obyvatelé poklidného městečka se začnou chovat podivně a ze dne na den se změní ve vraždící monstra! Děsuplná podívaná na motivy hororové klasiky George Romera

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují.

Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují...

Předlohou hororu Podivní se stal stejnojmenný film The Crazies z roku 1973, jehož autorem je guru hororového žánru George A. Romero. Podobně jako jeho legendární kousky Noc oživlých mrtvol nebo Úsvit mrtvých, i originální The Crazies dnes patří k žánrové klasice.

Ale zatímco původní film byl nízkorozpočtový, nezávislý a vizuálně skromný, režisér Breck Eisner jeho příběh v nové verzi proměnil ve velkolepou hrůzostrašnou podívanou. Film Podivní osloví především milovníky šťavnatých hororových lahůdek.

"Fascinovala mě představa, že vaši přátelé, sousedé, lidé, které znáte nejlíp a kterým nejvíc věříte, se zničehonic stanou vašimi nepřáteli. To je koncept, který zasahuje hluboko do lidské psychiky a probouzí v nás nejhlubší vrstvy zasutých strachů," říká režisér. "Smrtelná hrozba pro hlavní hrdiny přichází od lidí, které velmi dobře znají, od rodiny, od přátel, od sousedů. Mnozí z nich se sami mohli stát hlavním hrdinou,“ dodává.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.