Pět kreslených pokračování, která musíte vidět

3. 10. 2015 - 19:30 | Téma | Vojtěch Karlík

Pět kreslených pokračování, která musíte vidět zdroj: tisková zpráva

Pokračování vládnou Hollywoodu. Podle producentů je to do jisté míry sázka na jistotu, fanoušci se rádi zase setkávají se svými oblíbenými postavami a kritici většinou zuří. Výjimky však potvrzují pravidlo. My jsme se tentokrát zaměřili na úspěšná pokračování animovaných hitů. Ani těm se totiž zájem studií o tzv. sequely nevyhýbá.

Před časem do kin dorazil druhý Hotel Transylvania. Příběh o Draculovi z trochu jiného úhlu slavil úspěchy už před pár lety, teď se tedy děti setkávají s dalšími příběhy strašidelné rodinky a koncept opět funguje. Na konečná čísla je ještě brzy, ale vypadá to, že rozhodně nepůjde o neúspěšné pokračování. Hodně jsme třeba přemýšleli, zda našeho přehledu například nezařadit některý z dílů Doby ledové. Vždyť i ta se v průběhu čtyř dílů rozvinula v docela zajímavě pojatý svět a přinesla několik dobrodružství, ale nakonec jsme ji nezařadili. Proč? Přeci jen míra infantility se s každým dílem zvětšovala a rozhodně nelze říci, že by další díly trumfli jedničku.

Kung Fu Panda 2

zdroj: Archiv

Druhý příběh o tlustém pandovi, který se stal bojovníkem kung-fu zabodoval ještě víc než první díl. Byl akčnější, protože tentokrát byl hlavní padouch opravdu zlotřilý, ale zároveň ústy dabujícího Jacka Blacka zůstal pořádně vtipný. Na Kung Fu Panda se ukazuje, jak je mnohdy originální dabing (kterému však zase nerozumí děti) důležitý pro pochopení některých vtipů a scének.

Monsters University

zdroj: Archiv

Příšerky s.r.o. byl název prvního dílu, v němž se dostaneme do jiné dimenze, kde žijí všelijaké stvůry a strašidla, kterým dodává energii strach malých dětí. Dokonce zde existuje továrna, v níž ti nejlepší chodí strašit děti a sbírají tolik potřebnou elektřinu. Docela zajímavý koncept se rozhodli tvůrci ze studia Pixar ještě více rozvinout a v pokračování nás zavedli vlastně o několik let zpět, kde se setkáme s hlavními hrdiny znovu, tentokrát však na vysoké škole. I dvojka si udržuje komediální ráz a celkem sympaticky zapadá do konceptu Pixaru pod vedením silnějšího Disneyho

Shrek 2

zdroj: Archiv

Druhý Shrek byl přelomovým filmem. Jednička byla zábavná a velmi úspěšná, ale dvojka byla prostě lepší. Znát to bylo na kvalitě digitálních animací, které už nepůsobily tak kostrbatě. Pohyby postaviček byly mnohem přirozenější a dvojka válcovala jedničku i příběhem. A opět šlo naprosto pohodovou komedii pro všechny.

Madagaskar 3

zdroj: Archiv

První film o zvířatech ze ZOO? kteří se rozhodnout okusit svobody a skončí na ostrově Madagaskar byl fajn, na druhý si příliš nepamatujeme. Nestál totiž za nic. Ale třetí díl? Ten se odstěhoval do Evropy a je plný energie a baví opět absurdním humorem. Třetí díl je důkazem, že reparát z nevyvedeného pokračování lze složit prakticky kdykoliv.

Toy Story 2

zdroj: Archiv

Příběh hraček byl pro Pixar revolučním zjevením hned u prvního dílu. Panáček Woody se však vrátil ještě ve druhém a třetím díle. Vždycky přinesl nějaký posun v animacích a grafice. A hlavně vždycky bavil. Nyní se připravuje čtvrtý příběh.

Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.