Nejslavnější prdící filmové scény - kdo to nerad, ať raději nekliká

9. 6. 2014 - 8:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Nejslavnější prdící filmové scény - kdo to nerad, ať raději nekliká zdroj: tisková zpráva

Jsou vulgární a neuvěřitelně sprosté komedie, které propadnou u diváka ještě dřív, než dorazí do kin. Pak máte vyloženě drsné a nekorektní snímky, kde je veškerý humor postavený jen na zvucích z tělesných otvorů a máme tu najednou velký hit. Co rozhoduje o tom, který film se stane hitem a který skončí v propadlišti dějin? Na to odpovědět neumíme. Tento týden však do kin dorazí snímek Všechny cesty vedou do hrobu, který si určitě přízvisko „velmi sprostý“ zaslouží. My vám nabízíme přehlídku těch nejvulgárnějších filmů, které známe, které se navíc proslavily scénou, jejíž přesný popis prostě do perexu nepatří.

Úplně první prdící vtip se objevil na filmovém plátně až v roce 1974 ve snímku ve westernové komedii Blazing Saddles. Američtí diváci si film oblíbili a dokonce jej po mnoha letech zařadili do stovky nejoblíbenějších komedií. Blazing Saddles si ve své době navíc střílelo z rasismu. Příběh totiž vyprávěl o černošském šerifovi ve městě, kde žije jen bílá většina. Je však s podivem, že od vzniku tak krásného oboru, jakým je kinematografie, se nikdo za ty dlouhá desetiletí nedokázal odvázat a prd na plátno pustit. Komedii Blazing Saddles (Ohnivá sedla) natočil dnes čtyřiaosmdesátiletý režisér Mel Brooks, který stojí za celou řadou komedií jako Spaceballs, Kdopak to mluví 2 a mnoho dalších.

Ohnivá sedla (1974)

zdroj: YouTube.com

Jestliže si uvědomíme, že před rokem 1974 nic podobného ve filmu nezaznělo, pak musíme uznat, že se Mel Brooks v "prdícím debutu" opravdu odvázal a nelze říci nic jiného než, že smekáme před jeho odvahou. Natočit dnes takovou komedii už nikoho nešokuje. Nikoho! Dnes se teenagerské filmy jen hemží podobnými scénami a tvůrci se tím dokonce vesele chlubí v reklamách. Kritici velmi rádi používají výraz "další fekální komedie". Říkají tím, jak moc daným žánrem pohrdají, jak moc jim nejde pod vousy, když se ve filmu příliš okatě dělají věci, které děláme všichni, ale moc o nich nemluvíme. Scéna je na náš vkus až příliš přehnaná. Tvůrci si snad řekli, že když už být první, tak to protáhnout do úporné trapnosti.

Blbý a blbější (1994)

zdroj: YouTube.com

Tato scéna možná už upadla v zapomnění, ale přiznejme si, že byla doba, kdy Jim Carrey točil jen ztřeštěné komedie, v nichž se pro sprostý vtípek nešlo daleko. Film Blbý a blbější byl opravdu hodně blbý, ale na druhou stranu právě humor za hranou z něj ve své době udělal docela ceněnou kultovní věc mezi teenagery. Pšouk a zapalovač mnohem dříve použil ve svém filmu Tankový prapor i Vít Olmer.

Bratři z donucení (2008)

zdroj: YouTube.com

Když už to na vás přijde, nikdy to nezkoušejte při pohovoru, který vám má zajistit povolání. A když už nebude zbytí, pak volte rozhodně mnohem tišší variantu. Will Ferrell, John C. Reilly a Seth Rogen touto scénou získali pro film Bratři z donucení jisté kultovní renomé. Zápletka se motá kolem dvou čtyřicetiletých lenochů, kteří žijí doma v péči matky (Ferrell) a otce (Reilly). Díky tomu, že se rozvedení rodiče dají do kupy, stanou se z nich vlastně nevlastní sourozenci.

Caddyshack (1980)

zdroj: YouTube.com

Caddyshack je komedií z golfového prostředí, v níž excelovali především tehdy velmi populární Chevy Chase a Bill Murray. Velkou příležitost zde dostal i letitý komik Rodney Dangerfield, jehož slavnou pšoukací scénu vám nabízíme. Nutno říci, že nositelem nekorektního humoru byl v tomto snímku především Dangerfield. Komik vytvořil za svůj život celou řadu skvělých a bizarních postaviček, ta ze snímku Caddyshack je také lehce zapamatovatelná.

Zamilovaný profesor (1996)

zdroj: YouTube.com

Je to neuvěřitelné, ale film s Eddie Murphym v hlavní roli Zamilovaný profesor měl žánrové označení jako romantická komedie. Množstvím pšouků, prdů a všelijakých nechutností však v době svého vzniku filmové kritiky značně popudil. Ti hovořili dokonce o totálním dnu filmové zábavy. Pravdou však je, že komedie byla velmi úspěšná a o čtyři roky později následovalo pokračování. Úplně na rovinu, to už byl opravdu film hodně za hranou.

zdroj: Archiv

Jaký bude snímek Všechny cesty vedou do hrobu ještě nevíme. První ukázky a ohlasy však slibují velmi nekorektní humor. Když vám prozradíme, že za vznikem filmu stojí Seth MacFarlane, který má na svědomí animovaný seriál Family Guy a komedii Ted, pak je jasné, že to nebudou jen tak obyčejné vtípky.

Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.