Na palubu filmu Assassin‘s Creed přibyli Jeremy Irons a Brendan Gleeson

12. 10. 2015 - 11:00 | Novinky | red

Na palubu filmu Assassin‘s Creed přibyli Jeremy Irons a Brendan Gleeson zdroj: tisková zpráva

Herecké obsazení filmu připravovaného na motivy kultovní herní série Assassin´s Creed se rozrostlo o další slavná jména. Po Marion Cotillard a Michaelu Fassbendrovi se do natáčení zapojí i držitel Oscara Jeremy Irons a irský herec Brendan Gleeson, u nás známý především díky roli pošuka Moodyho z filmů o Harry Potterovi.

Irons si ve filmu ztvární otce hlavního hrdiny Calluma Lynche (Michael Fassbender) a Gleeson zase otce Marion Cotillard, která se ujme hlavní ženské role, jak reportuje Deadline. V hereckém týmu nechybí i další známá jména, třeba Ariane Labed, Michel K. Williams nebo Carlos Bardem. Castingy ale ještě nejsou u konce, takže se můžeme těšit na další nová jména, které se zapojí do natáčení na Maltě.

Klíčem k zápletce filmu – stejně jako i herní série – je revoluční technologie, která dokáže odemknout skryté vzpomínky na základě DNA. Callum Lynch se díky tomu vydá po stopách svého dávného předka Aguilara, aby objevil skryté tajemství.

Lynch se dozví, že pochází ze záhadného společenství asasínů a získá vědomosti i schopnosti potřebné k tomu, aby se postavil proti mocné templářské organizaci, která chce získat nadvládu nad lidstvem.

Ukázka na letošní díl herní série Assassin's Creed: Syndicate.

Režie filmu se chopil Australan Justin Kurzel, který se do povědomí filmových fanoušků zapsal letošním snímkem Macbeth. Právě v něm se poprvé sešli oba představitelé hlavních rolí v Assassin´s Creed - Fassbender a Cotillard. Adaptovaný scénář, který vychází z herní série, psali společně Scott Frank, Michael Leslie, Bill Collage a Adam Cooper.

První z jmenovaných má na kontě scénáře ke kasovým trhákům jako Minority Report nebo Wolverine.

Do snímku vkládá velké naděje - kromě samotných fanoušků Assassin´s Creedu a produkční společnosti Regency Productions – také vývojářská společnost Ubisoft. Pro ni se totiž stala série s více než 91 miliony prodaných kusů nejúspěšnější hrou a prakticky i vlajkovou lodí.

O filmu toho zatím mnoho nevíme, ale Fassbender se nám nedávno ukázal v přestrojení za assassína a minimálně převlek trefil opravdu dobře. Hezky vypadají také první fotky lokací, na kterých se natáčí. Uvidíme, jak se filmový Assassín popere v prosinci příštího roku s Rogue One: A Star Wars Story.

Zdroje: Deadline

ČLÁNKY O FILMU

Ubisoft potvrdil přípravy seriálu ze světa Assassin’s Creed

Ubisoft potvrdil přípravy seriálu ze světa Assassin’s Creed

24. 3. 2017 | Novinky | Adam Homola

Aymar Azaizia, šéf obsahu pro Assassin’s Creed, dělal nedávno AMA (Ask Me Anything) na Redditu a v podstatě potvrdil, že se chystá seriál Assassin’s Creed. Na přímý dotaz uživatele White24Room odpověděl: „Je to jako s tím filmem. Chceme si s tím dát načas a ujistit se, že uděláme něco, na co budeme moct být hrdí. Jestli ale přemýšlíte, zda to máme v plánu, tak… ANO.“
Assassin's Creed - recenze

Assassin's Creed - recenze

28. 12. 2016 | Recenze | František Fuka

Callum Lynch (Michael Fassbender) byl před 30 lety svědkem toho, jak jeho táta v cool kapuci propíchl krk jeho mámě. Což ho dovedlo k životu násilníka, který vyvrcholil letos v říjnu popravou.
Podle počítačových her vznikne celá řada filmů

Podle počítačových her vznikne celá řada filmů

15. 8. 2015 | Dokina.cz | Ladislav Loukota

Když to nevyšlo napoprvé, zkouší to filmaři znovu - tak nějak působí na konci srpna do kin uvedený Hitman: Agent 47, další pokus o film na motivy stejnojmenné herní série o nájemné zabijákovi. Je to jenom další z mnoha pokusů překovat herní značku do úspěšné filmové. Ačkoliv za tři dekády snahy o solidní filmovou verzi slavné hry vyšlo několik průměrných filmů, na skutečnou trefu do černého stále čekáme. Seznam dalších pěti blížících se adaptací naznačuje dva žhavé kandidáty, připomíná ale i důvody, proč to mají adaptace her tak těžké.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.