Na konci srpna bude do kin uveden snímek Největší z Čechů

1. 8. 2010 - 8:00 | Téma | red

Na konci srpna bude do kin uveden snímek Největší z Čechů zdroj: tisková zpráva

Nový film režiséra Roberta Sedláčka Největší z Čechů přijde do kin 26. srpna. Sedláček se přesunul se štábem do Pelhřimova na Vysočinu, města kuriozit a rekordů. Natočil v něm příběh tak trochu sám o sobě, ale hlavně o lidech, kteří překonávají sami sebe, prolézají squashovou pálkou na čas, mají ve sbírce tisíce čtyřlístků nebo předmětů s ledňáčkem říčním a pijí lahvové pivo v kašně pod vodou.

Téma kuriozit prý režiséra lákalo léta. "Přitahují mě odchylky, zvláštnosti i umění ustát výsměch ostatních," řekl dnes Sedláček novinářům. Ve filmu lze vysledovat mnohé paralely s reálným životem filmařů. Režiséra hraje Jaroslav Plesl a jak přiznává, inspiraci hledal právě u Sedláčka. "Známe se spolu dlouho, za ta léta něco načerpáte, a když jsem nevěděl, tak jsem se prostě podíval za kameru," řekl Plesl.

Film začíná scénou, kdy producentka (Simona Babčáková) s režisérem (Plesl) neúspěšně žádají o grant na film o místopředsedovi vlády. Komise grant neudělí, proto filmaři využijí lukrativní nabídky točit pro pelhřimovskou Agenturu Dobrý den. Skutečnost je pravdivá z půlky - peníze na vysněný film Sedláček skutečně nezískal, nabídka od agentury ale nepřišla, režisér se za ní vydal sám.

Největší z čechů

Šéf agentury Miroslav Marek (ve filmu ho hraje Igor Bareš) byl nápadem nadšený a pomohl zprostředkovat setkání s rekordmany. Sám sebe například hraje Miroslav Pokorný z Brna, který dokáže za několik vteřin provléct celé své tělo squashovou raketou. "Je to dost bolestivé, mám z toho modřiny a bolí mě klouby," svěřil se Pokorný novinářům po projekci filmu. Ani bolest mu ale nezabrání v tom, vystupovat se svým uměním ve filmu a dokonce na diskotékách a v klubech. Některé borce a rekordmany ve filmu zahráli skuteční herci, například Marek Taclík nebo David Švehlík.

Největší z čechů

"Náš film je plný rekordů," řekl producent Radim Procházka. Například se v něm sešel rekordní počet představitelů Hamleta: Jaroslav Plesl, Jiří Vyorálek, Igor Bareš a Michal Bumbálek. Film navíc vznikal bez příslibu potřebných finančních prostředků. "Je rekord, že jsme ho vůbec natočili," doplnil Procházka.

Za rekord Sedláček považuje fakt, že se mu nakonec podařilo sehnat peníze na nový a smysluplný projekt. Ve čtvrtek odjíždí natáčet nový film. Bude se jmenovat Krysy. Příští rok do kin přijde jeho další film Rodina je základ státu, objeví se v něm někteří z herců, kteří se režisérovi "osvědčili" v největším z Čechů, například Simona Babčáková a Jiří Vyorálek.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.