Na co koukat v televizi od 7. do 13. června (když už člověk musí...)

8. 6. 2004 - 12:24 | Téma | red

Na co koukat v televizi od 7. do 13. června (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 24., nejen televizním týdnu - Charlieho andílci, Můj soused zabiják a další filmy. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Charlieho andílci Charlieho andílci (Charlie´s Angels)
Nova - sobota 21:15
Moderní - nebo snad spíš hypermoderní - zpracování půvabného špiónského seriálu ze 60. let, kde to tři krasavice v přiléhavých oblečcích (Cameron Diazová, Drew Barrymorová a Lucy Liu) a jeden starší seladon (Bill Murray) natřou každému, kdo nebyl hodný. 95 minut akce, legračních hlášek, rychlých střihů a opulentních efektů pod taktovkou muže se jménem McG - režiséra nové doby (ať už to zní jako pochvala či nikoli). (2000)

FILMY

Pes baskervillský (The Hound of the Baskervilles)
ČT1 - úterý 20:00
Na blatech padla mlha a pekelný pes je na stopě. Sherlock Holmes a dr. Watson řeší záhadu kletby rodu Baskervillů. Nejnovější reinkarnace slavného detektivního románu A. C. Doylea z dílny britských filmařů. (2002)

Můj soused zabiják Můj soused zabiják (The Whole Nine Yards)
Nova - středa 20:40
Nenáročná, oddychová, ale vcelku hezká komedie s Bruce Willisem a Matthew Perrym (ze seriálu Přátelé). Ten hraje dentistu, jenž se kvůli zhýralé manželce (Rosanna Arquette) topí v dluzích. Řízením osudu se do vedlejšího domu přistěhuje chlapík, ve kterém pozná zabijáka, na něhož je vypsaná odměna. Bude mít zubař odvahu ho prásknout, aby tak elegantně vyřešil svou finanční situaci? (2000)

Zděšení (Blown Away)
Prima - středa 22:25
Jednoho dne je v akci zabit pyrotechnik. Jeho předchůdce (Jeff Bridges - Big Lebowski) pojme podezření, že autorem bomby je jeho bývalý přítel (Tommy Lee Jones - Uprchlík). Pátrání může začít... Režii měl Stephen Hopkins (Ztraceni ve vesmíru, Predátor 2). (1994)

Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
Nova - čtvrtek 20:00
Jedna z nesmrtelných českých komedií o nelehkém soužití vodníků a lidí, pod níž je – vedle režiséra Václava Vorlíčka - podepsán i předloni zesnulý scenárista Miloš Macourek. (1974)

Mimic Mimic (Mimic)
ČT1 - pátek 23:55
Při snaze vytvořit hmyzí zkázu všudypřítomných švábů, vyvine doktorka Tylerová (Mira Sorvino) příšeru, která chce sežrat lidstvo. Mezi příšerou a jejím soustem stojí skupinka archetypálních odvážlivců. Tento akční horor natočil ve svém příznačném pop-kornovém stylu Guillermo del Toro, zodpovědný za Blade 2 a za – taktéž v ČR narozeného - Hellboye. (1997)

Lví srdce (Lionheart)
Nova - pátek 23:20
Pro fanoušky rychlých nohou, hbitých rukou, roznožek a nekomplikovaných zápletek. Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky, aby ho našel na smrtelném loži a švagrovou zcela bez prostředků. Pro záchranu rodinné krve se rozhodne vydělat peníze organizovaným bojem s drsnými pouličními rváči. Přes příznačně otřesný příběh, má film až nápadně dobrou kameru. (1990)

Addamsova rodina (The Addams Family)
ČT2 - sobota 10:40
Podle starého černobílého seriálu z šedesátých let natočil původem kameraman Barry Sonnenfeld (Muži v černém) celovečerní film o znovuobjevení se plešatého strýčka Festera na prahu addamsovské rodinné usedlosti. Vkusná zábava, na sobotní dopoledne. (1991

Pomáda 2 Pomáda 2 (Grease 2)
ČT1 - sobota 14:15
Volné pokračování legendárního středoškolského muzikálu, tentokrát ovšem bez Travolty a Olivie Newton-Johnové. A aspoň pro mě bylo překvapením, že ji nahradila tehdy vycházející hvězda Michelle Pfeifferová (Batman se vrací, Vlk). V databázi IMDb.com je Pomáda 2 zařazena mezi 100 nejhorších filmů. (1982)

Bláznivá střela 2: Vůně strachu (The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear)
ČT1 - sobota 21:05
Dvouapůltý díl šílené komediální parodie z kuchyně Davida Zuckera (Připoutejte se, prosím). Opět s nepostradatelným Leslie Nielsenem, společně s manželkou krále rokenrolu Priscillou Presleyovou a O. J. Simpsonem. Příští týden nás nejspíš čeká zbývající třicet tři a jedna třetina dílu. (1991)

Vykoupení z věznice Shawshank (The Shawshank Redemption)
Prima - sobota 22:55
Vedle např. Zelené míle je toto jedna z výjimečně vydařených adaptací knih Stephena Kinga, konkrétně novely Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank. V tomto případě se nejedná o nadpřirozený horor, ale o příběh bankéře (Tim Robbins ve své životní roli), odsouzeného na doživotí za vraždu, kterou nespáchal. Za mřížemi pak začne dělat daňového poradce bachařům a řediteli věznice. Podle vlastního scénáře režíroval Frank Darabont (Zelená míle) a na obrazovce uvidíme i Morgana Freemana. (1994)

Ninjova nadvláda (Ninja III: The Domination)
Prima - sobota 1:35
Nedá mi to, abych čistě pro radost neupozornil na tenhle filmeček, jehož bizarní zápletka se vymyká běžnému průměru dílek z obdobného soudku. Posuďte sami: "Zlý ninja ovládl tělo pohledné cvičitelky aerobiku, a to se tak stalo jeho perfektní zbraní při systematickém zabíjení policistů..." Nevím jak vám, ale mě to zní jako 90 minut nefalšované zábavy. Režie: Sam Firstengerg (např. béčkově proslulý Americký Ninja s Michaelem Dudikoffem). (1984)

Kull dobyvatel Kull dobyvatel (Kull The Conqueror)
Nova - neděle 17:30
Spíš dětské fantasy s Kevinem Sorbem, který získal své televizní ostruhy jako seriálový Hercules. V tomto příběhu se ale jako barbar Kull stane po bitvě vládcem velké říše, jejíž trůn musí ubránit před démony a zradou z vlastních řad. Důvodem proč film vydržet může být třeba sexy Tia Carrere (Pravdivé lži, seriál Dobyvatelka relikvií). (1997)

TV tipy Jana Jaroše na tento týden

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.