Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

30. 8. 2004 - 9:10 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 36. týdnu na Johna Travoltu, Samuela L. Jacksona, Les Charlots a dinosaury. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Swordfish: Operace Hacker Swordfish: Operace Hacker (Swordfish)
Nova - sobota 21:55
Film, který na sebe strhl pozornost především diskusemi o výši částky, kterou Halle Berryová inkasovala za odhalení svých čerstvých silikonových implantátů. Chytrý podnikavec (John Travolta) v něm najme počítačového hackera (Hugha Jackmana - X men, Van Helsing), aby pro něj ukradl zbytečně zahálející 9,5 miliardy vládních dolarů. Celkem standardní thriller, nicméně Berryová za to podívání stojí. Režie: Dominic Sena (60 sekund). (2001)

FILMY

Útok z hlubin (Deep Blue Sea)
Nova - pondělí 21:50
Bývalý manžel Geeny Davisové, finský režisér Renny Harlin (Smrtonosná past 2, Cliffhanger), dal dohromady film o skupině vědců, která zkoumá zmutované žraloky, aby nalezla lék na Alzheimerovu chorobu. Výzkum se však – zcela netradičně a nad očekávání – vymkne z ruky, a z krvelačných žraloků se stávají mimořádně inteligentní bestie. Natáčení se zúčastnil i Samuel L. Jackson (Vyjednavač). (1999)

Záměna (Trading Places)
ČT1 - úterý 20:00
Stará známá komedie se začínajícími Eddiem Murphym a Danem Aykroydem (Krotitelé duchů). Dokáže podvodník z ulice fungovat jako burzovní makléř, a dokáže naproti tomu boháč přežít na ulici jako opilý Santa Claus? V sázce je celý jeden dolar. Záměnu natočil John Landis a její úplnou tečku najde divák v jiném Landisově filmu Cesta do Ameriky. (1983)

VyjednavaVyjednavač (The Negotiator)
Nova - středa 21:50
Napínavý thriller se Samuelem L. Jacksonem. Zahrál si v něm policejního vyjednavače neprávem obviněného z vraždy a okolnostmi donuceného zabarikádovat se v budově s několika rukojmími. To je chvíle, kdy na plac nastupuje vyjednavač – protivník, kterého hraje Kevin Spacey (Americká krása, K-Pax). V závěru film trochu skřípe, ale jinak je to solidní podívaná. (1998)

Buffy - zabíječka upírů Buffy - zabíječka upírů (Buffy the Vampire Slayer)
Nova - čtvrtek 22:35
Předskokan, podle něhož byl 5 let poté natočen stejnojmenný seriál - ovšem už s jiným obsazením. Docela nevtipný a nudný středoškolský horůrek, kterému nepomohla ani přítomnost několika zkušených herců - Rutgera Hauera (Blade Runner), Donalda Sutherlanda (M*A*S*H), Hilary Swankové (Jádro), Davida Arquetta (Vřískot) nebo fajnšmekrům dobře známého Paula Reubense (Pee Wee Herman). Celé to naštěstí trvá jen milosrdných 82 min. (1992)

Velký bazar (Le grand bazar)
Prima - sobota 14:20
Les Charlots byla v průběhu 70. let populární skupina francouzských komiků (nebo spíš klaunů). Natočili řadu šílených celovečerních komedií a několik z nich bylo s úspěchem uvedeno i v tehdejším Československu - např. Blázni ze stadionu, Čtyři mušketýři a čtyři sluhové, Bažanti jdou do boje. Tentokrát naše čtveřice vynaloží všechny síly k tomu, aby pomohla hokynářovi Émilovi (Michel Galabru) proti rozpínavému konkurenčnímu supermarketu. Režie Claude Zidi (Zvíře). (1973)

Fanfán Tulipán Fanfán Tulipán (Fanfan La Tulipe)
Nova - sobota 20:00
Klasická dobrodružství šviháka s kordem neodmyslitelně patří k pilířům repertoáru herců Gérarda Philipa a Giny Lollobrigidy. Francouzští tvůrci se po 50 letech pokusili podruhé vstoupit do téže řeky, ale koryto mezitím vyschlo, šarm se vypařil a v mělkém řečišti si Vincent Perez (Vrána 2) a Penélope Cruzová (Gotika, Mandolína kapitána Corelliho) dokázali jen smočit kotníky. Ražie Gérard Krawczyk (Taxi 2 a 3, Wasabi). (2003)

Jurský park (Jurassic Park)
Nova - neděle 17:05
Spielbergova "Cesta do pravěku", uskutečněná prostřednictvím románové předlohy Michaela Crichtona a počítačové "farmy" George Lucase. Před deseti lety šlo jistě o technický přelom, ovšem co může nabídnout dnes, když už jsme na ledacos zvyklí. V hlavních rolích dinosauři, ve vedlejších Sam Neil (Horizont události), Laura Dernová (Modrý samet) a Jeff Goldblum (Den nezávislosti). (1993)

Přísaha (The Pledge)
Prima - neděle 21:45
Netradiční kriminální příběh režírovaný bývalým manželem Madonny, hercem Seanem Pennem. Vznikl na motivy románu slavného švýcarského dramatika Friedricha Dürrenmatta, a vypráví o detektivovi, který v den odchodu do důchodu začne na vlastní pěst řešit případ brutální vraždy malé holčičky. Nakonec se pro něj slib, který dá jejím rodičům, stane sebezničující posedlostí. V hlavní roli Jack Nicolson. (2001)

HUDBA

Pink Floyd: Dark Side of the Moon
ČT2 - pondělí 22:25
Asi dvacetiminutový promo-snímek natočený při příležitosti uvedení remasterované podoby tohoto přelomového alba rockové historie ve formátu SACD.


Tipy Jana Jaroše: týden od 30. srpna do 5. září - ART
Čínská lázeň, Toulavé boty, Pocta Janu Švankmajerovi, Zlatá brána...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.