Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) 4. – 10. října

4. 10. 2004 - 8:37 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) 4. – 10. října zdroj: tisková zpráva

Ve 41.televizním týdnu: Mexičan, Drakula, Prezidentův muž... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

MexiMexičan (The Mexican)
ČT1 - sobota 21:40
Gangster druhé kategorie se vydává do Mexika sehnat pro svého mafiánského bosse Mexičana (prokletý revolver). Jeho psychicky nestabilní přítelkyně však chce, aby skončil se svými nebezpečnými známostmi a začal se živit poctivě. To je ovšem to, co si mladík momentálně nemůže dovolit. Jestliže selže, bude o hlavu kratší. Tuto akční komedii má na svědomí režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski a v hlavních úlohách uvidíme Brada Pitta a Julia Robertsovou. (2001)

FILMY

Úplné bezvětří Úplné bezvětří (Dead Calm)
Nova - pondělí 22:45
Hvězda bývalé manželky Toma Cruise, Australanky Nicole Kidmanové (Ti druzí, Moulin Rouge), prvně výrazněji zazářila právě v tomto thrilleru. Společně se Samem Neillem (Jurský park) ztvárnili manželský pár, trávící dovolenou na malé jachtě uprostřed oceánu. Jednoho dne vyloví z vody trosečníka, ovšem když posléze zjistí, co je zač a budou ho chtít hodit zpátky, trosečník se nedá. Úplné bezvětří natočil zkušený veterán Phillip Noyce, a stejně jako většina jeho ostatních filmů (Sběratel kostí, Svatý), je i tento řádně přitažený za vlasy. (1989)

Prezidentův muž Prezidentův muž (The President´s Man)
Nova - středa 22:45
Stárnoucí akční hrdina 80. let a hlavní hvězda úspěšného seriálu Walker Texas Ranger, Chuck Norris, si v tomto televizním filmu zahraje stárnoucího agenta z ochranky amerického prezidenta, který si hledá svého nástupce (agent, ne prezident). (2000)

Ničitel Conan (Conan the Destroyer)
Prima - středa 22:40
O něco pohádkovější pokračování proslulého fantasy s Arnoldem Schwarzeneggerem. Roli barbara Conana odpovídá i úsporný slovní rejstřík hlavního hrdiny. Za povšimnutí stojí obsazení zpěvačky Grace Jonesové (bondovka Vyhlídka na vraždu) nebo obrovitého basketbalisty Wilta Chamberlaina. Režie Richard Fleischer (Tora! Tora! Tora!). (1984)

Limonádový Joe aneb Koňská opera
Nova - sobota 12:30
Arizóna je sice odvážných mužů zóna, ale je v ní místo třeba i pro Kalifornskou pěnici Tornádo Lou, desperáta Hogo Fogo nebo podvodníka Daga Bedmena. To vše opět spatříme v jedinečné parodii Jiřího Brdečky a režiséra Oldřicha Lipského. (1964)

První rytíř První rytíř (First Knight)
Nova - sobota 14:15
Jerry Zucker, režisér šílených parodií Přísně tajné nebo Připoutejte se, prosím a spoluautor Bláznivých střel už velmi úspěšným Duchem dokázal, že umí točit i normální filmy. Do své romance podle artušovské legendy obsadil Richarda Gerea (Pretty Woman) a koho jiného, než Seana Conneryho, jako krále Artuše. (1995)

Zamilovaný profesor 2: Klumpovi Zamilovaný profesor 2: Klumpovi (Nutty Professor II: The Klumps)
Nova - sobota 21:55
Ohromný obézní profesor Klump si má vzít sexy štíhlou vědkyni se silikonovými implantáty (Janet Jackson). Ale co čert nechtěl, profesorovo alter ego – fešný Buddy Love – je opět na scéně a chce se dobrosrdečného tlusťocha zbavit jednou provždy. Ve své obligátní sedmiroli opět Eddie Murphy, režie Peter Segal (Bláznivá střela 33 1/3). (2000)

Drákula (Bram Stoker´s Dracula)
Nova - sobota 0:05
Volné převyprávění Stokerova nesmrtelného románu o transylvánském hraběti a jeho snaze přesídlit z Rumunska do Londýna. Proti jeho krvelačné snaze o dobytí britské metropole se pod vedením profesora Van Helsinga postaví skupinka přátel vyzbrojená špičatými plaňkami. Horor v důsledně stylových kulisách natočil F. F. Coppola (Kmotr) a obsadil do něj Keanu Reevese (Matrix), Winonu Ryderovou (Vetřelec: Vzkříšení) a Garyho Oldmana (Pátý element). (1992)

Hon na Šakala (The Assignment)
Prima - sobota 22:40
Docela zajímavě rozjetý thriller o obyčejném americkém důstojníkovi, k nerozeznání podobnému nechvalně proslulému teroristovi Carlosovi, ergo Šakalovi. Tato jeho vlastnost má dopomoci agentovi CIA (Donald Sutherland) k dopadení jeho dlouholetého nebezpečného protivníka - a možná i v nalezení chemických zbraní na území Iráku, kdo ví. Než k tomu dojde, začne být celý film bohužel poněkud silly. (1997)


Tipy Jana Jaroše: týden od 4. do 10. října - ART
Barry Landon, Knoflíkář, Ve spárech jakuzy...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.