Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) 20. až 26. prosince

21. 12. 2004 - 9:39 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) 20. až 26. prosince zdroj: tisková zpráva

V 52. týdnu: Smrt jí sluší ( Bruce Willis) a další filmy. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Smrt jí sluší Smrt jí sluší (Death Becomes Her)
Nova - pátek 23:30
Příjemná komedie Roberta Zemeckise - režiséra úspěšného Foresta Gumpa, Trosečníka nebo novátorskou technologií animovaného Polárního expresu (právě u nás běží v kinech). Film Smrt jí sluší natočil dva roky před Forrestem Gumpem a zařadil do něj spoustu na svou dobu originálních triků. Poblouzněného manžela dr. Menvilla zde ztvárnil Bruce Willis, o něho soupeří postarší subreta Meril Streepová a intelektuálka Goldie Hawnová. Obě herečky jsou obsazeny do přesně opačných typů rolí, než ve kterých je obvykle vídáme. V jedné z vedlejších úloh se představí i Isabella Rosselliniová, dcera Ingrid Bergmanové. (1992)

FILMY

Dálnice 60 Dálnice 60 (Interstate 60)
ČT2 - středa 22:10
Bob Gale – spoluautor trilogie Zpátky do budoucnosti – si napsal a zrežíroval road movie o přemýšlivém mladíku Nealovi a jeho přání poznat smysl života. To se mu - pro své vlastní rozptýlení - rozhodne splnit indiánský potomek irského Leprechauna J. P. Grant, a připraví pro něj mírně surrealistickou poznávací cestu po neexistující dálnici 60. Gale rozhodně nenatočil žádný artový film, takže jeho zařazení do programu ČT2 je poněkud pochybné. Ať už to byl záměr, nebo ne, jeho scénář se pohybuje čistě po povrchu věci a tzv. moudra, která se snaží sdělovat, jsou na úrovni laciné videoprodukce s nulovými ambicemi. Hrají James Marsden, Garry Oldman, Christopher Lloyd (Zpátky do budoucnosti), Amy Smartová (Milionový závod) jako femme fatale, což je opravdu bizarní obsazení, a v drobných rolích také M. J. Fox (Zpátky do budoucnosti) a Kurt Russell (Vanilkové nebe). (2002)

Michael Michael (Michael)
Nova - středa 22:40
Příjemná odpočinková komedie s Johnem Travoltou v roli zhýralého, požitkářského a občas opilého archanděla Michaela, který žije se starou dámou v jejím domě na venkově v Iowě. Novináři bulvárního plátku vytuší svou šanci a vezmou pokuřujícího anděla na malý výlet k nim do redakce do Chicaga. Cesta však nebude snadná, protože i cesta může být cíl. Snímek natočila režisérka a scenáristka Samotáře v Seattlu a Lásky přes internet, Nora Ephronová. (1996)

E.T. E.T. Mimozemšťan (E.T. the Extra Terrestrial)
Nova - pátek 21:00
Slavné Spielbergovo rodinné sci-fi melodrama o hodném mimozemšťanovi, patří po dlouhou dobu k nejúspěšnějším filmům v historii. Nova pro televizní vysílání připravila zbrusu novou, digitálně upravenou verzi, na níž Spielberg pracoval v rámci obnovené premiéry a vydání DVD. Úpravy se týkaly především vylepšení původních triků a dosažení ještě větší (uff) nezávadnosti (např. vládní agenti, pronásledující Elliota, už nemají zbraně, ale vysílačky). (2002)

Jáchyme, hoď ho do stroje!
Prima - sobota 13:35
Venkovský chlapec z STS Chvojkovice-Brod se vypraví, vyzbrojen toliko rádiovkou a kondiciogramem, čelit nástrahám úplatků do pražského autosalonu. Autoři Svěrák, Smoljak a režisér Lipský dopomohli Luďkovi Sobotovi k jedné z nejlepších komedií jeho kariéry. Pak už následovaly spíš jen politováníhodné události, které se v jeho případě opakovali častěji než "jednou za deset let..." (1974)

Moje tlustá řecká svatba Moje tlustá řecká svatba (My Big Fat Greek Wedding)
ČT1 - neděle 20:50
Obligátní komedie o střetu kultur, rozdílnosti jejich zvyků a o tom, kolik legrace a jaká nehynoucí láska z takové situace nakonec vzešla. Nenáročná zábava pro běžnou divačku, která ráda sleduje to, co už viděla x-krát předtím. Je však potřeba přiznat, že si Řecká svatba dokázala – v rámci žánru – udržet jistou solidní úroveň. V příběhu o třicetileté neprovdané plnoštíhlé americké Řekyni Toule Portokalosové (Nia Vardalosová), si jejího ženicha zahrál spolehlivý magnet John Corbett (Sex ve městě). Natočil seriálový režisér Joel Zwick. (2001)


TV tipy Jana Jaroše: týden od 20. do 26. prosince - ART
Hlava, Vojákova dcera nepláče a Čert ví proč... více...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.