Méďa 2 - recenze pokračování komedie s medvídkem Tedem

4. 7. 2015 - 23:14 | Recenze | František Fuka

Méďa 2 - recenze pokračování komedie s medvídkem Tedem zdroj: tisková zpráva

Předpokládám, že znáte prvního Méďu, takže si ušetřím spoustu práce a napíšu, že dvojka je něco velice, velice podobného, s velmi podobnými klady a zápory.

Jenom chybí Mila Kunisová, místo ní je Amanda Seyfriedová a děj se točí kolem toho, že Ted je prohlášen za "věc" a musí se u soudu snažit prokázat, že je osoba. Jinak přestane platit jeho manželství

První Méďa měl 106 minut a bylo to až moc. Dvojka má ještě o 10 minut víc a je to už opravdu moc.

Pokud totiž ve filmu něco funguje, jsou to hlášky nebo maximálně minutové mini-scénky. Ty jsou skoro vždy sprosté, často originální a často vtipné, někdy dokonce VELMI vtipné. Opravdu.

Ale jakákoliv snaha o zastřešení toho celého globálním příběhem nefungovala v prvním filmu a funguje ještě méně tady.

Opět se objeví Giovanni Ribisi v roli dementního padoucha, ale tentokrát je ještě zbytečnější, než posledně.

Úplně katastrofální ale jsou scény (většinou u soudu), kdy někdo pronáší nějaký monolog o tom, co je to vlastně člověk a jak nemáme nikoho utlačovat, ani hračky. Tyto scény mají vždy několik minut, neobsahují vůbec nic vtipného, a měl jsem téměř WTF pocit, proč ve filmu jsou. Snad si Seth MacFarlane nemyslel, že se uprostřed toho absurdního fuckování a metání spermatem najednou dojmeme standardním filmovým dojemným monologem???

tED zdroj: tisková zpráva

To tedy opravdu ne.

Jak se film blíží ke konci a dojde k "velkému finále" (na newyorském ComicConu), drhne stále více, a stále více se mění v přehlídku popkulturních citací, které jsou občas velmi obskurní, ale nijak příliš vtipné. Například když se dvě filmové postavy, které hrají Michael Dorn a Patrick Warburton (tzn. nejsou to camea a nehrají sami sebe), objeví na ComicConu v kostýmech Worfa a The Ticka. Chápete ten sofistikovaný vtip? Pokud ano, smějete se mu??

tED zdroj: tisková zpráva

Tím se mimochodem dostáváme k tomu, že některé popkulturní reference jsou opravdu VELMI obskurní a dialogy jsou VELMI rychlé, takže do titulků se všechno nemohlo vejít a dabing (který jsem neslyšel) pravděpodobně bude velmi "zajímavý"...

zdroj: Cinemart

Druhý Méďa je něco velice podobného jako ten první, ale nemá už onu příchuť něčeho nového a dosud neviděného.

Hodnocení: 60 %

Zdroje: FFFILM

ČLÁNKY O FILMU

Sedm nejlepších filmů Marka Wahlberga

Sedm nejlepších filmů Marka Wahlberga

24. 6. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Ačkoliv ve filmech pro mnoho diváků často působí jako tuctově vypadající "akční herec, jak ho znám odtamtud, však víš, ne?", má za sebou Mark Wahlberg více než dvacetiletou hereckou kariéru, během níž byl i dvakrát nominován na Oscara. To není špatné, uvážíme-li, že začínal jako mladický chuligán a rapper s přezdívkou Marky Mark. 
Seth MacFarlane: nejúspěšnější komik, jehož jméno (zřejmě) neznáte

Seth MacFarlane: nejúspěšnější komik, jehož jméno (zřejmě) neznáte

10. 6. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Nejste-li skutečně věrným divákem seriálu Griffinovi (Family Guy), pak vám jméno jeho autora a stoupajícího hollywoodského tvůrce Setha MacFarlana zřejmě nic neříká. Možná však vedle Griffinových znáte i jeho další díla – sprostou komedii Ted, animák American Dad!, dokumentární opus Kosmos - časoprostorová odysea nebo nejnovější westernovou parodii Všechny cesty vedou do hrobu. Navzdory své pověsti je totiž Seth MacFarlane jedním z největším černých koňů americké filmařiny. 
Méďa - recenze

Méďa - recenze

29. 8. 2012 | Recenze | red

Všechno to začalo o Vánocích v roce 1985. Malý Johnny, který neměl mnoho kamarádů, dostal pod stromeček obrovského plyšového medvídka. Začal mu říkat Ted a velmi rychle si jej oblíbil. Uplynulo jen několik dní a takhle jednou v noci vyslovil chlapec pod peřinou velmi nesmělé, ale dětsky naivní přání. A méďa druhý den ráno obživnul!
Méďa

Méďa

30. 7. 2012 | Téma | red

Plyšový medvěd může být skvělý společník, když je vám pět. Když je vám pětatřicet, je to spíš diagnóza. Jenže když ten plyšák mluví, chlastá jako duha, užívá lehké drogy a ještě lehčí holky, může se z něj vyklubat hlavní hrdina jedné z nejoriginálnějších komedií, jaká za posledních pár let vznikla. Není divu, vždyť režijní a scenáristické prsty má v Méďovi Seth MacFarlane, tvůrce veleúspěšného seriálu Griffinovi a komediální eso současné Ameriky.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.