Lepší teď než nikdy - recenze nové romantické komedie s Michaelem Douglasem v hlavní roli

16. 9. 2014 - 22:00 | Recenze | Vojtěch Karlík

Lepší teď než nikdy - recenze nové romantické komedie s Michaelem Douglasem v hlavní roli zdroj: tisková zpráva

Michael Douglas jako samolibý a nepříjemný postarší chlápek Oren ve filmu Lepší teď než nikdy je typickým protivou, kterého budeme milovat a velmi rychle si jej oblíbíme. Od začátku totiž víme, že přijde jeho polepšení.

Takové filmy máme prostě rádi. Hlavním hrdinou je někdo, kdo je na všechny kolem nepříjemný, zlý, zapšklý a nechutný. Přesně takový byl přeci před lety Jack Nicholson, když si zahrál v komedii Lepší už to nebude nerudného spisovatele, co změní svůj život kvůli hezké servírce.

zdroj: Cinemart

Americká komedie And So It Goes je v tomto ohledu velmi podobným zjevením. Jen tím protivou není Nicholson, ale realitní makléř Oren důchodového věku v podání Michaela Douglase. Lokální distributor projevil typickou zoufalost při překladu snímku, že jej prachsprostě nazval tak, aby onu slavnou komedii alespoň trochu evokoval. Naivní divák si tak logicky řekne: "Aha, to bude něco podobného." Není! Nevěřte takovým trapně průhledným marketingovým šidítkům.

Lepší teď nebo nikdy zdroj: tisková zpráva

Michael Douglas totiž postrádá onen šarm, kterým protiva Nicholson od začátku byl mnohým z nás vlastně velmi sympatický. Navíc jeho nerudnost byla z části zaviněna nemocí a každému z nás to bylo hned jasné. Oren Little je jen člověkem, který je nepříjemný na celé svoje okolí, sousedy a žije ve svém velkém domě. Zcela nelogicky jej proto uhání Diane Keatonová.

My samozřejmě od začátku tušíme, že se Oren musí změnit, protože v romantické komedii to jinak nejde. Takže když se na scéně objeví jeho malá vnučka, kterou chce pohlídat jeho syn, je vymalováno.

Z chlapíka, který baví diváky sprostými nadávkami se stane normální lidská bytost, která se prostě společně s Diane Keatonovou postará o holčičku.

Lepší teď nebo nikdy zdroj: tisková zpráva

Lepší teď než nikdy je naprosto průhledným filmem, kde není snad žádné překvapení. Každá scéna, každý okamžik je napsán tak, že dvacet minut dopředu víte, že přijde. Ve výsledku je to velmi špoatný film, který si však získá svojí bizarní rutinou diváky, takže za nějakých pět let se stane pravidelně reprízovanou vánoční nudou.

Hodnocení: 30 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.