Květnovým hercům dominují Tom Hardy a George Clooney

19. 5. 2015 - 23:30 | Téma | Ladislav Loukota

Květnovým hercům dominují Tom Hardy a George Clooney zdroj: tisková zpráva

Hlavně fandové napětí a akce si přijdou na své u květnové nabídky premiér. Do kin zamířila ostřílená herecká esa a květen je ve znamení jak na historických dramat, tak i akce, či fantasy. Ve všech filmech se představí skutečně parádní herci. 

Andrew Scott
A začneme prvním z historických dramat režírovaným Kenem Loachem. Snímek Jimmyho tančírna pojednává o jedné tuze nepohodlné tančírně v Irsku 1. poloviny 20. století. A roli si tu střihl čím dál známější Andrew Scott. Jeho kariéra v poslední době dramaticky nabírá na obrátkách a nakopla ji bezpochyby role ďábelského Moriartyho v hitovce BBC Sherlock, kde hlavnímu hrdinovi zatápí i ze záhrobí.

Herci zdroj: tisková zpráva

Devětatřicetiletého sympaťáka si můžete pamatovat i ze seriálu The Hour, kde si střihl herce Adama Le Raye, který tají, že je gay (sám Scott má svůj coming out za sebou), nebo legendárního Bratrstva neohrožených. V biografickém snímku Lennon Naked pak hrál samotného Paula McCartneyho. Co myslíte, jsou si podobní?
Uvidíte v: Jimmyho tančírna, v kinech od 7. května.
Zajímavost: Momentálně Scotta čeká role v další bondovce Spectre.

Tom Hardy
Na osamělou pouť nehostinnou pustinou se vydá Šílený Max v tváří Toma Hardyho, když narazí na skupinu prchající pouští a po boku Charlize Theron se zaplete do boje proti nelítostnému Immortanu Joeovi a jeho gangům. Hereckého chameleona Hardyho asi netřeba dvakrát představovat – zazářil nejen jako terorista Bane v hitovce Temný rytíř povstal, ale i kriminálce Po krk v extázi, Ritchieho Rocknrolle, další Nolanovce Počátek, či špionážním dramatu Jeden musí z kola ven. Vypíchnout lze i jeho lahůdku Locke, ve které dvě hodiny jede autem a telefonuje – a výsledek přitom představuje fenomenální komorní drama.

Herci zdroj: tisková zpráva

Televizním počinům se Hardy ani jako hollywoodská star nevyhýbá – nedávno si střihl roli třeba v britské sérii Peaky Blinders, kde byste ho ale možná nepoznali. Ostatně širokou hereckou paletu dokumentují i Hardyho tělesné proměny, pro roli zločince Bronsona před pár lety 20 kilogramů svalů přibral, kvůli Maxovi musel dát zase zhruba 10 kilo pryč.
Uvidíte v: Šílený Max: Zběsilá cesta, v kinech od 14. května.
Zajímavost: Tom Hardy je hvězdou i další květnové premiéry. Vedle Šíleného Maxe hraje hlavní roli v ponurém dramatu Dítě číslo 44, o kterém bude řeč níže.

George Clooney
George Clooney v dalším sci-fi blockbusteru? Charizmatický padesátník se tento měsíc objeví ve snímku Země zítřka, kde si zahraje bývalého dětského génia, který s mladou nadanou Casey (Britt Robertson) objevuje tajemné místo ztracené v čase a prostoru. Roli tu má i slavný Dr. House Hugh Laurie!

Herci zdroj: tisková zpráva

Clooneymu, nastartovala zářnou kariéru seriálová hitovka Pohotovost, v posledních letech jste ho pak mohli vidět třeba v historickém dramatu Památkáři (které také sám Clooney režíroval), Cuarónově sci-fi Gravitace, nebo jako tatíka ve snímku Děti moje. Ostatně herec, který si dlouhá léta otevřeně zakládal na svém staromládenectví a rozhodnutí nikdy se podruhé neoženit právě v rodinném životě loni udělal zásadní zlom – a v létě si vzal britskou právničku Amal Alamuddin. Svatba vzbudila slušný mediální poprask, tím spíš, že se konala v superromantických Benátkách.
Uvidíte v: Země zítřka, v kinech od 21. května.
Zajímavost: Bývalou manželku George Clooneyho můžete vídat v televizním seriálu Mad Men, který právě v květnu definitivně finišuje. Hraje tu Monu Sterlingovou.

Moritz Bleibtreu
A teď zamíříme k našim německým sousedům a trochu to odlehčíme. Byť fakt, že si vaše auto a vás jako rukojmí vybere týpek v podání Moritze Bleibtreua, který zrovna vyloupil banku, nezní jako super kratochvíl, ve filmu to jistě bude radost sledovat. Ostatně právě Bleibtreu představuje skvělé lákadlo – jeho ztvárnění drsňáků a potížistů je pověstně dobré.

Herci zdroj: tisková zpráva

43letý mnichovský rodák svou kariéru odstartoval v kultovním snímku Lola běží o život a výborný byl i jako terorista ve výtečném dramatu o zločinech Frakce Rudé armády Bader Meinhof Komplex. Během své kariéry, ale ukázal, že zvládá i komediální žánr – byť Klepání na nebeskou bránu je komedie poměrně černá.
Uvidíte v: Den blbec, v kinech od 21. května.
Zajímavost: Sympatický Němec je tak trochu světoběžník. Poté, co v 16 opustil školu, se vydal do Paříže a New Yorku. A právě v těchto metropolích studoval své budoucí řemeslo.

Gary Oldman
Ponurné stalinistické Rusko, temné intriky a zdánlivě utajené zločiny… Snímek Dítě číslo 44 zřejmě bude pěkně hustá záležitost. Alespoň na papíře – prozatím kolem něj totiž nepanují nejlepší hodnocení, vše se ale ještě může změnit. Vedle výše zmíněného Toma Hardyho si v něm každopádně střihne roli i hollywoodský matador Gary Oldman.

Herci zdroj: tisková zpráva

Někdejší bouřlivák se do srdcí filmových fanoušků zapsal jak ztvárněním naprosto vyšinutých psychopatů v kultovních akčňácích Pátý element nebo Leon, tak i jako představitel charakterních rolí, a jedné z ústředních postav z filmů o Harry Potterovi. Dal tvář kmotrovi výjimečného čaroděje – Siriusi Blackovi.
Uvidíte v: Dítě číslo 44, premiéra 28. května.
Zajímavost: S Hardym se Oldman potkal i ve zmíněném snímku Christophera Nolana Temný rytíř povstal. Byli zde však protivníky.

 

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.