Konec Top Gearu? Vyhazov Clarksona rozjel další odchody

31. 3. 2015 - 20:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Konec Top Gearu? Vyhazov Clarksona rozjel další odchody zdroj: tisková zpráva

BBC bude mít zjevně s vyhazovem populárního moderátora Jeremy Clarksona  z pořadu Top Gear ještě plné ruce práce. V rámci zachování hyperkorektnosti zjevně zařízla dojnou krávu, která poslední roky pořádně vydělávala. Odchodů z Top Gearu totiž bude mnohem víc. 

 I když případ prostořekého moderátora Clarksona není zrovna "byznysem z kina", jde o jednu z nejpopulárnějších televizních show. I proto jsme se rozhodli podívat kauze na zoubek.

Dnes již bývalá tvář Top Gearu rozčeřila jinak klidné a stojaté vody BBC. Ještě před časem nikdo nevěřil, že by veřejnoprávní televize ve Velké Británii zařízla nejpopulárnější pořad jen proto, že její moderátor zrovna není příkladem konformního člověka. Stalo se. Jenže bylo naivní se domnívat, že Top Gear prostě pojede dál. Už na začátku kauzy prohlásili Jeremyho kolegové James May a Richard Hammond, že nechtějí a nebudou na dalších dílech bez svého "šéfa" pracovat. Podle posledních informací z anglického tisku svá slova nechtějí vzít zpět. 

zdroj: Archiv

Řeknete si jistě, že by to nemusel být takový problém. Prostě se seženou jiní moderátoři. Budou také vtipní a budou sršet nekorektním humorem, co už bude trochu korektnější a dál se bude prodávat show do celého světa. Jenže to není tak jisté. Z Top Gearu totiž odchází další dost významná tvář. Včera populární show opustil Andy Willman, který pořad produkoval a navíc i vymýšlel. 

BBC tedy stojí před velmi zásadním krokem. Co bude dál? Nepočítejte s tím, že by se Top Gear vrátil na obrazovky v nezměněné podobě, velké instituce neustupují a svoji chybu prostě nepřiznají. 

zdroj: Archiv

A Jeremy? No tak natáhnul pěstí někomu, jehož prací bylo zajistit jídlo. Mohl ho seřvat, mohl si stěžovat, ale on mu jednu natáhl. V dnešní pokrytecké době se nenosí nejen husté vtípky na veřejnosti, ale řešit konflikty fackou je také špatné. BBC raději zruší výdělečnou show, než by si řekla, čert to vem. 

Pro BBC to znamená jediné - musí postavit celý tým znovu a udělat z něj stejně populární show.

Britský Daily Mail přinesl zajímavý a rádoby skandální text o tom, co všechno od produkce Jeremy a jeho kolegové vyžadovali v zákulisí show k dispozici. Dvacet láhví vína, scrabble, krevetový koktejl, steaky a mnoho dalších dobrot. Této "skandálnosti" se jen smějeme. Trojice moderátorů svým nezaměnitelným stylem pomohla vytvořit celosvětově populární show a chtít po produkci pohodové a fakt "posh" zázemí není přeci nic špatného. 

Je docela možné, že čtveřice tvůrců Clarkson, Hammond, May a nyní i Willman se objeví na jiné televizní stanici. Velký zájem o ně má i internetový kanál Netflix. Nechme se tedy překvapit.

Zdroje: Movieweb

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.