Komedie Všichni jsou v pohodě se objeví v kinech od 1.dubna.

16. 3. 2010 - 13:00 | Téma | red

Komedie Všichni jsou v pohodě se objeví v kinech od 1.dubna. zdroj: tisková zpráva

Komedie Všichni jsou v pohodě, kde se v hlavních rolích představí Robert De Niro, Drew Barrymoreová, Kate Beckinsaleová a Sam Rockwell, vstoupí do kin 1.dubna. Dnes ji společnost Falcon představila na pracovní projekci v Praze.

Hrdinou snímku je čerstvý důchodce, který si uvědomil, že se svými čtyřmi dětmi nestrávil tolik času, kolik by býval chtěl. Usoudí, že je čas napravit to. Žena mu zemřela a on se rozhodne pozvat celou rozvětvenou rodinu na víkend. Přípravy jsou bez problémů až do chvíle, kdy mu začínají všichni z různých důvodů svou účast odříkat.

Otec se pak vypraví na pouť po Spojených státech s úmyslem překvapit své děti a radovat se z jejich úspěchu a štěstí. Vydá se za svým synem "umělcem" do New Yorku, za dcerou do Chicaga, která "je velké zvíře v reklamní společnosti", za Robertem, "dirigentem orchestru" v Denveru, a také za nejmladší Rosie, která je "tanečnice v drahém podniku v Las Vegas". Zjistí, že když mu manželka o dětech vyprávěla, nechávala si špatné zprávy pro sebe a ty dobré trochu přeháněla.

Snímek Všechno je v pohodě je inspirován italským filmem Stanno Tutti Bene, který v roce 1990 natočil Giuseppe Tornatore. Producent Gianni Nunnari se pak rozhodl tento příběh otce a jeho potomků uzpůsobit pro americké prostředí. Vstříc mu vyšel anglický scenárista a režisér Kirk Jones. Původní film si však pustil jen třikrát; chtěl ho natočit znovu v jiné řeči. Odletěl do New Yorku, projel celými Spojenými státy právě tak, jako hlavní hrdina. Pobýval v nejlevnějších motelech, cestoval autobusy a vlaky, cestou si povídal s lidmi a nahrál stovku rozhovorů.

Robert De Niro byl od samého počátku Jonesovou první volbou pro obsazení hlavní role. "Typický divák pro tenhle film neexistuje...kromě těch, kteří mají rodiče, bratry, sestry nebo děti," uvedl.

Kirk Jones v roce 1998 napsal a režíroval svůj celovečerní debut Nedovo zázračné vzkříšení s rozpočtem tři miliony dolarů, který se vzhledem k nákladům tehdy stal druhým nejúspěšnějším filmem na světě. Pak režíroval řadu televizních reklam, za které získal v průběhu 15 let bezpočet cen včetně Stříbrného lva z Cannes. V roce 2004 režíroval druhý celovečerní snímek Kouzelná chůva Nanny McPhee, k němuž scénář napsala a zahrála si v něm Emma Thompsonová. Film, označovaný za "novodobou Mary Poppinsovou", se ve Velké Británii umístil mezi deseti nejúspěšnějšími projekty.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.