Kdo je kdo - Zástupci jiných kouzelnických škol (Viktor Krum, Fleur Delacourová...)

9. 9. 2005 - 14:30 | Téma | red

Kdo je kdo - Zástupci jiných kouzelnických škol (Viktor Krum, Fleur Delacourová...) zdroj: tisková zpráva

Viktor Krum, osmnáctiletá hvězda bulharské famfrpálové reprezentace, není jen jedinečným chytačem, ale také Ronovým nejoblíbenějším hráčem

Stanislav Ianevski jako Viktor Krum Viktor Krum, osmnáctiletá hvězda bulharské famfrpálové reprezentace, není jen jedinečným chytačem, ale také Ronovým nejoblíbenějším hráčem. Jaké je proto překvapení trojice kamarádů z Bradavic, když se Krum objeví v klání tří kouzelníků coby zástupce Kruvalu, školy proslulé výukou černé magie. Obdivovaný, ale zároveň nesmělý Krum, má sice i v Bradavicích spoustu fanoušků a hlavně fanynek, on sám však má oči pouze pro jedinou dívku: pro Hermionu. Během soutěže se navíc ukazuje, že ne všichni studenti Kruvalu musí nutně být bezcharakterními černokněžníky…

Dvacetiletý Stanislav Ianevski pochází z bulharské Sofie, již několik let však žije a studuje v Londýně. Narozdíl od ostatních představitelů dětských rolí nikdy prý příliš netoužil po herecké kariéře, snímek Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) je tak nejen jeho první zkušeností u filmu, ale dokonce vůbec prvním hereckým počinem.


Clémence Poésyová jako Fleur Delacourová Fleur Delacourová, zástupkyně Krásnohůlek v soutěži tří kouzelnických škol, okouzlí svou krásou a šarmem nejednoho studenta Bradavic. Své by o tom mohl povědět například Ron Weasley. Pohledná francouzská čarodějka, která za své půvaby vděčí vílím předkům, se však po Bradavicích prochází s nosíkem zvednutým pořádně vysoko. Až když Harry zachrání život její mladší sestře Gabrielle, chladná kráska alespoň nakrátko roztaje.

Clémence Poésyová, třiadvacetiletá rodačka z Paříže, se herectví věnuje již od svých čtrnácti let. My jsme ji mohli spatřit například ve francouzských komediích Hvězda léta (2001) a Vítejte u Rozových (2003) či v historické televizní minisérii z produkce BBC Spiknutí střelného prachu (2004), kde se představila v úloze královny Marie Krvavé.


Pedja Bjelac jako Igor Karkaroff Igor Karkarov je ředitelem tajemné kouzelnické školy Kruval, o níž se povídá, že se zde vyučuje černá magie. Sám Karkarov býval stoupencem Lorda Voldemorta, coby Smrtijed měl dokonce zajištěno členství v kruhu jeho nejbližších spolupracovníků. Po černokněžníkově ústupu se však svého pána zřekl a udal několik svých kolegů. Voldemortův návrat k moci by tak byl zhmotněním Karkarovových nejčernějších obav.

Predrag Bjelac, třiačtyřicetiletý herec původem z Bělehradu, zahájil svou hereckou dráhu v roce 1985, když se objevil v dramatu Sest dana juna. Představil se též v televizní sérii Vuk Karadzic (1987) či v komedii Kako je propao rokenrol (1989), během válečného konfliktu v bývalé Jugoslávii ale na herectví zanevřel a uchýlil se do Prahy, kde žije dodnes. Zde se také ke své původní profesi vrátil, když si zahrál ve válečném dramatu Harrisonovy květy (2000) či v koprodukčních televizních minisériích Děti Duny (2003) a Charles II: The Power & the Passion (2003).


Frances de la Tourová jako Madame Maxime Madame Olympa Maxime přijíždí na soutěž tří kouzelníků v roli ředitelky školy v Krásnohůlkách. Pozornost všech jistě upoutá především svou výškou, díky níž se může směle měřit s bradavickým hajným Hagridem. Také proto v sobě Hagrid a Maxime brzy naleznou spřízněnou duši. Na rozdíl od Hagrida, který nijak nezastírá, že jeho matka byla obryní, se madame Maxime snaží svůj původ zapřít.

Britská herečka Frances de la Tour posbírala své největší profesní úspěchy na divadelních jevištích, v letech 1984 a 1992 získala dokonce prestižní Laurence Olivier Theatre Award. Objevila se ale také v hlavní ženské úloze po boku Boba Hoskinse v komediální sérii Flickers (1980) či ve fantasy Terryho Gilliama Zloději času (1981).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.