Jeden musí z kola ven - klasika, která změnila špionážní thriller

29. 1. 2012 - 19:45 | Téma | red

Jeden musí z kola ven - klasika, která změnila špionážní thriller zdroj: tisková zpráva

20. století Johna le Carrého se dočkal mimořádně povedené zfilmované podoby. V režii Tomase Alfredsona, s hudbou Alberta Iglesiase a s hereckým obsazením Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones a Mark Strong vzniklo špionážní drama, které vystihuje neobyčejnost původní knihy. Ta navíc vyšla poprvé i česky již 10. ledna 2012. Premiéra filmu je stanovena na 2. února 2012.

Film byl poprvé představen veřejnosti na festivalu v Benátkách, kde stejně jako po svém prvním uvedení do kin ve Velké Británii a USA, sklidil mohutný úspěch. Snímek švédského režiséra Tomase Alfredsona posbíral zatím 7 ocenění a v příštích týdnech bude bojovat o další prestižní ceny.

Přestože se v knižní předloze odehrává příběh v bývalém Československu, film se natáčel v Maďarsku. Důvodem byla 20% daňová úleva nákladů proinvestovaných v zemi, kterou Maďarsko bojuje o zahraniční zakázky. Jelikož pro zahraniční investory to je jeden z hlavních faktorů při rozhodování, kde budou film natáčet, ve filmu Prahu neuvidíme. Na kvalitě a tajemnosti snímku to ale nijak není znát.

Jeden musí z kola ven

Současně s českou filmovou premiérou, která je plánována na 2. února 2012, vychází i knižní předloha od Johna le Carrého. Kniha z produkce vydavatelského domu Mladá fronta je k dostání již od 10. ledna 2012.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.